Stiri economice
EXCLUSIV! Cine este CONSILIERUL secret al lui Liviu Dragnea? Mesajele transmise de Florian Coldea și Doru Bușcu. Rolul lui Vasile Dâncu
După ce a aruncat pe piaţă zvonul că s-a dorit asasinarea lui şi că KGB a dorit să-l racoleze pe Vâlcov, Liviu Dragnea a ţinut să lămurească în interviul oferit Antenei 3 şi cine sunt de fapt sfătuitorii lui secreţi. Acesta a dorit să sublinieze că Florian Coldea nu-i este alături, că Vasile Dâncu îi este prieten şi că necunoscutul Paul Ionescu este de fapt singurul lui consilier. Simultan, jurnalistul Doru Buşcu, cel care deţine săptămânalul Caţavencii, a infirmat pentru paginademedia.ro că ar fi strategul din umbră al preşedintelui PSD, după ce jurnaliştii de la g4media.ro anunţaseră acest lucru.
„Nu sunt consilierul lui Liviu Dragnea. Dacă Dragnea ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâţi incompetenţi în Guvern, ar dispărea slugile, securiştii din partid. Am spus şi am scris aceste lucruri în mod constant. Ți se pare că ele se regăsesc în ce face Dragnea? Aş fi un sfătuitor otrăvit”, a spus Doru Buşcu, despre care şi sursele Capital au confirmat că ar avea întâlniri periodice cu liderul social democraţilor.
Interesant este că Liviu Dragnea a încercat o psihologie inversă în ceea ce-l priveşte pe Florian Coldea. A spus despre fostul şef al SRI că nu este străin de dosarele lui, dar în acelaşi timp a transmis că răul suprem a fost de fapt George Maior, idee preluată din interviul pe care Horia Georgescu l-a acordat pentru Evenimentul Zilei.
Ce spune Liviu Dragnea despre Florian Coldea
Florian Coldea nu a dorit să iasă public să transmită vreun mesaj, însă prin intermediari a lansat ideea că vrea să fie lăsat în pace să-şi vadă de cariera actuală, cea de profesor şi că ar fi străin de toate jocurile puterii. Ipoteza este greu de crezut, ţinând cont că fostul şef operativ al SRI a deţinut puterea supremă în stat până nu demult.
A. Stoicescu: Cât de mult rău vă face zvonul că Florian Coldea este consilierul dumneavoastră?
L. Dragnea: Nu, nu că-mi face rău, mă enervează foarte tare. Eu cu omul ăsta n-am mai vorbit cred că de mai mult de un an şi jumătate. Cred că de mai mult de un an şi jumătate. Nici direct faţă în faţă, nici la telefon. Mi-a mai zis cineva: ‘Nu, domnule, că comunică prin Vasile Dîncu’. Doamnă, nu este nimic adevărat. Sincer acum, eu nu am nevoie să-mi iau consilier pe Florian Coldea. Tot respectul pentru pregătirea lui. Nu am nevoie să-mi iau consilier pe Florian Coldea. Si în general n-am… Eu am un consilier, Paul Ionescu, pe care probabil că îl ştiţi, e cu mine aici.
A. Stoicescu: L-am văzut.
L. Dragnea: E un băiat civil, adică… Pentru că eu mă consiliez cu colegii din partid, cu secretarul general Marian Neacşu, cu o parte din vicepreşedinţi, cu preşedinţi de organizaţii. Ne întâlnim, vorbim… Deci nu. Si încerc să mă gândesc de ce se tot promovează asta, că se promovează nu de acum, de multe luni. Nu îmi dau seama de ce tot promovează asta, nu îmi dau seama de ce tot promovează chestiile astea. Sunt într-un spaţiu public, adică într-o emisiune publică, nu aş… Aş folosi nişte expresii mai dure, dar nu pot, nu mă caracterizează. Nu, nu-i adevărat, nu-i adevărat. Si mă irită foarte tare, pentru că sunt…
A. Stoicescu: Deci n-aveţi nicio treabă cu Coldea…
L. Dragnea: Nici vorbă…
A. Stoicescu: Nu vă daţi mesaje, telefoane…
L. Dragnea: Doamnă, staţi puţin… Doamnă, staţi puţin. Coldea n-a fost străin de condamnările mele în dosarul referendumului. Nici el, nici Maior. Ca să ne lămurim. Eu nu pot să am o relaţie de prietenie cu aceşti doi oameni, cu Maior şi cu Coldea. Ca să limpezim lucrurile.
(…)
A. Stoicescu: Cine este mai nociv? Maior sau Coldea?
L. Dragnea: Amândoi.
A. Stoicescu: La fel?
L. Dragnea: Amândoi. Mai nociv este Maior.
A. Stoicescu: Maior, în acest moment, este cel pe care îl vedeţi în spatele unor articole din presa americană?
L. Dragnea: Exact! Nu numai asta, dar este cel care a conceput şi participă la un proiect politic acum.
A. Stoicescu: Ce proiect politic?
L. Dragnea: Proiectul politic cu partidul ăsta al lui Ponta.
A. Stoicescu: Este implicat Maior?
L. Dragnea: Cum să nu!
A. Stoicescu: Finul cu…
L. Dragnea: Sigur.
A. Stoicescu: Ei sunt rude, din câte ştiu.
L. Dragnea: Bineînţeles că este implicat.
A. Stoicescu: Deci se va implica în politică, deşi nu are voie ca ambasador.
L. Dragnea: El nu a ieşit din politică. Si când era şef la SRI era implicat în politică, doamnă, pentru că el era implicat în toate partidele, în special în PSD, dar în toate partidele, adică să nu credeţi că Maior, la SRI, era aşa o zână şi era Coldea ăla rău. Nici vorbă!
Ce rol are Vasile Dîncu în strategia lui Liviu Dragnea
Conform surselor Capital.ro, Vasile Dâncu îi oferă regulat sfaturi lui Liviu Dragnea, dar nu este strategul lui principal. Se pare că deciziile le-ar lua mai mult individual, după ce consultă în prealabil mai mulţi pioni principalei, printre care şi Florian Coldea. Între cei doi nu ar exista o relaţie atât de apropiată cum susţine Cozmin Guşă, dar niciunul nu doreşte să şi-l ostilizeze pe celălalt, ţinând cont de trecutul comun, ne-au dezvăluit aceleaşi surse.
A. Stoicescu: Discutăm imediat, dar Dîncu… Dîncu. Cu Dîncu cum sunteţi?
L. Dragnea: Este un foarte bun prieten de-al meu.
A. Stoicescu: Bun. Adică bun că spuneţi asta public.
L. Dragnea: Unii sunt supăraţi pentru asta. Unii sunt supăraţi pe el, alţii sunt supăraţi pe mine, dar este un om pe care eu îl apreciez foarte mult, cu bunele şi relele lui, cum şi eu sunt cu bunele şi relele mele prietenul lui. Dar să n-aveţi impresia că Vasile Dîncu este îndrăgostit de Florian Coldea sau George Maior. Să nu aveţi această impresie greşit.
A. Stoicescu: Trăiam cu ea.
L. Dragnea: Să nu mai trăiţi cu ea…
A. Stoicescu: Că grupul de la Cluj… Coldea…
L. Dragnea: Doamnă, să nu mai trăiţi cu asta. Nu i-au făcut bine nici lui. Nu vreau să vorbesc în numele lui sau în locul lui.
A. Stoicescu: Dar în Guvernul tehnocrat Vasile Dîncu a fost propunerea dumneavoastră ca vicepremier?
L. Dragnea: Da. De fapt nu, nu, nu, staţi puţin… L-a rugat Iohannis să intre în guvern, l-a rugat Cioloş să intre în guvern, am avut o discuţie cu el, m-a sunat Cioloş dacă vreau să ne vedem în trei. Ne-am văzut în trei cu Vasile Dîncu şi cu Cioloş şi Vasile Dîncu a acceptat să intre vicepremier şi ministrul dezvoltării regionale, i-a spus care va fi abordarea lui, nu va fi o abordare politică, ci va fi o abordare de a continua proiectele importante care erau la Ministerul Dezvoltării şi le-a şi continuat. Vasile Dîncu are un mare merit că a protejat proiectele pe care ei voiau să le distrugă, liberalii, pentru că Cioloş era condus de liberali la acel moment. Voiau să închidă programele de dezvoltare, tot, şi să mute către autorităţile liberale în condiţiile în care programul era făcut de aşa natură încât era… Se finanţau toate… Ba, dimpotrivă, mulţi primari PSD erau nemulţumiţi pentru că unii primari liberali luaseră mai mult decât ei, dar aşa era făcut pachetul de criterii. Si Vasile Dîncu are un mare merit că a protejat nişte programe foarte importante în special pentru oraşele mici şi zona rurală, proiecte aşteptate şi care încep să… acum încep să se vadă… la care încep să se vadă rezultatele şi s-a ridicat… se ridică constant gradul de civilizaţie… de acces la civilizaţie pentru românii care trăiesc acolo.
Evenimente
Închisoare până la 6 ani pentru cei care ignoră Fiscul! Cum arată somația – DOCUMENT
Închisoare pentru cei care ignoră Fiscul! Așa sună un proiect de ordin pus în dezbatere publică de ANAF. Mai exact, cei care nu trimit la timp documentele solicitate de inspectori ar putea risca între 1 și 6 ani de închisoare.
Totul, în condițiile în care reprezentanții instituției se plâng că în prezent, din cauza unei lacune în legislație, somațiile lor sunt des ignorate de cei verificați. Pentru ca măsura să se aplice, ar mai fi nevoie ca ordinul să fie aprobat de președintele ANAF și publicat în Monitorul Oficial.
Un proiect de ordin pus în dezbatere publică arată că Direcția Antifraudă Fiscală, instituție subordonată ANAF, va trimite contribuabililor „invitații” prin care li se va cere să arate documentele necesare verificărilor. Neprezentarea se va considera infracțiune și va fi pedepsită cu închisoarea.
„Din practica controalelor a rezultat că, în nenumărate situații, contribuabilul nu dă curs solicitării inspectorilor antifraudă de a prezenta documente în vederea efectuării/continuării verificărilor, solicitare formulată prin intermediul formularului ”Invitație”, cu consecința elaborării de acte de sesizare a organelor de urmărire penală în temeiul art. 4 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu modificările și completările ulterioare (Legea nr. 241/2005)”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de ordin emis de ANAF.
Art. 4 din Legea sus-amintită prevede că refuzul nejustificat aș unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale și bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somație constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 1 an la 6 ani.
Ca atare, pentru că în lege scrie cuvântul „Somație”, nu „Invitație” (termen uzitat de ANAF în adresele trimise contribuabililor) instituția propune înlocuirea titlului adresei „Invitație” cu „Somație”.
„La nivelul DGAF există soluții de clasare comunicate de organul de urmărire penală motivate de faptul că nu s-a uzitat și comunicat contribuabililor în cauză documentul intitulat ”Somație”, nefiind astfel întrunite elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute la art. 4 din Legea nr. 241/2005 pentru acest considerent”, se arată în documentul citat.
De asemenea, ANAF arată că introducerea documentului ”Somație” asigură o practică unitară la nivelul organelor de control fiscal, documentul fiind reglementat și prin ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3711/2015 privind modelul şi conținutul formularelor şi documentelor utilizate în activitatea de inspecție fiscală.
Totodată, ca urmare a recomandării Direcției generale de legislație Cod procedură fiscală, reglementări nefiscale și contabile din cadrul Ministerului Finanțelor au fost modificate instrucțiunile de completare a documentelor „Invitație” și ”Somație”, în sensul inserării, în cuprinsul instrucțiunilor de completare și utilizare, a precizărilor art. 6 alin. (3) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare: „Ori de câte ori organul fiscal trebuie să stabilească un termen pentru exercitarea unui drept sau îndeplinirea unei obligații de către contribuabil/plătitor, acesta trebuie să fie rezonabil, pentru a da posibilitatea contribuabilului/plătitorului să își exercite dreptul sau să își îndeplinească obligația. Termenul poate fi prelungit, pentru motive justificate, cu acordul conducătorului organului fiscal”.
Pengtru ca acest ordin să se aplice, trebuie aprobat de președintele ANAF și publicat în Monitorul Oficial.
Evenimente
Dezastru total în agricultură. Fermierii cer despăgubiri de la stat pentru pierderi și credite
Dezastru total în agricultură. Producția a fost calamitată din cauza valurilor de căldură extremă și a secetei crunte. Agricultorii sunt disperați și spun că dacă nu plouă, însămânțarea de toamnă va fi un dezastru. Mulți dintre ei au cerut despăgubiri de la stat pentru a-și acoperi pierderile și pentru a-și achita creditele la bancă.
Peste 6.000 de fermieri cer despăgubiri în Mehedinți
Seceta i-a lovit crunt pe cei agricultorii care cultivă suprafețe mari. Pământul se lucrează extrem de greu și mulți fermieri au intrat în faliment și au renunțat.
„Iată, pământul e uscat, am însămânțat aproape de 3 săptămâni. Vedeți, grâul este ca și în sac. N-a mai plouat de 2 luni de zile. Un dezastru pentru agricultură.”, spun fermierii.
Numai în județul Mehedinți, peste 6.000 de fermieri au apelat la ajutor de la Direcția Agricolă.
„Avem înregistrate 6.100 de cereri, de la fermieri, cu o suprafață de 26.074 hectare afectate de calamitate în proporție de 31 până la 3 la sută.”, a declarat Ștefan Răceanu, director DADR Mehedinți.
Ministerul Agriculturii a promis că va vira banii în contul fermierilor până la sfârșitul anului.
Evenimente
PROPRIETARUL PRIMA TV IESE DIN TRANZACȚIA TELEKOM! ANCA ALEXANDRESCU: „AM AVUT DREPTATE, AM FOST AMENDAȚI DEGEABA”
După ce tranzacția dintre Telekom și grupul deținător al Prima TV a fost intens criticată pe motive de siguranță națională, proprietarul Prima TV, Adrian Tomșa, a decis să se retragă din această tranzacție. Anca Alexandrescu, realizatoarea Culisele Statului Paralel, de la Realitatea PLUS, a spus că avertismentele lansate în cadrul emisiunilor sale s-au dovedit corecte și speră ca CNA să înapoieze banii luați prin amenzi.
„După o serie de emisiuni în care am dezvăluit că este o chestie de securitate națională, de siguranță națională și nu se poate face această tranzacție cu proprietarul de la Prima pentru că va fi un monopol pe piață, am primit o amendă uriașă de la CNA pentru acest lucru, pentru că domnul Adrian Tomșa s-a plâns împotriva noastră acolo. Astăzi însă, prin ieșirea dânsului și prin declarațiile domnului Bogdan Chirițoiu de la Consiliul Concurenței, care spune negru pe alb că tranzacția de vânzarea a Telekom a fost respinsă de mai multe ori din motive de siguranță națională de către institutiile de port ale statului, se dovedește că noi am avut dreptate atunci când am atras atenția că acest personaj, împreună cu cei de la Digi, pot crea un monopol de piață periculos pentru România. Astăzi, prin faptul că domnul Tomșa a ieșit din această operațiune, arată foarte clar că noi am avut dreptate.
Iată că interesul național începe să fie pus mai presus de autoritățile statului și toți cei care se credeau șmecheri și care credeau că pot să păcălească statul român, până și CNA-ul, care iată ne-a amendat pentru acest lucru, nu mai au șanse să câștige. Eu sper ca CNA-ul să ne dea bani înapoi pe această amendă, pe care cu siguranță avocații noștri au contestat-o în instanță, dar mă bucur foarte tare că se dovedește încă o dată că emisiunile pe care noi le facem și dezvăluirile pe care le aducem în spațiul public, bazate pe documente clare, încă o dată au fost confirmate de autoritățile statului”, a spus Anca Alexandrescu.
Sunt schimbări în procesul de vânzare al companiei Telekom. După ce iniţial proprietarul grec al Telekom a bătut palma cu o companie în care acţionari sunt omul de afaceri Adrian Tomşa şi compania Digi, se schimbă datele.
Compania Vodafone a anunţat joi dimineaţă că a semnat un Memorandum de Înţelegere pentru achiziţia Telekom România, inclusiv a unei părţi semnificative din activele acesteia. Restul părţilor ar fi achiziţionate de Digi.
„Vodafone România a semnat un Memorandum de Înţelegere ca prim pas pentru achiziţia Telekom România Mobile Communications, inclusiv a unei părţi semnificative din activele acesteia de la Hellenic Telecommunications Organization (OTE). De asemenea, Digi România va prelua o parte din active”, anunţă Vodafone într-un comunicat.
-
Uncategorizedacum 2 zile
Cum să Alegi Salteaua Perfectă pentru un Somn Odihnitor
-
Evenimenteacum 2 zile
5 caracteristici pe care corturile de depozitare ar fi bine să le îndeplinească
-
Evenimenteacum 2 zile
Prețul vs. funcții și accesorii incluse – ce contează în decizia bărbaților de a-și cumpăra o mașină de tuns?
-
Evenimenteacum o zi
PROPRIETARUL PRIMA TV IESE DIN TRANZACȚIA TELEKOM! ANCA ALEXANDRESCU: „AM AVUT DREPTATE, AM FOST AMENDAȚI DEGEABA”
-
Evenimenteacum o zi
Dezastru total în agricultură. Fermierii cer despăgubiri de la stat pentru pierderi și credite
-
Evenimenteacum o zi
Închisoare până la 6 ani pentru cei care ignoră Fiscul! Cum arată somația – DOCUMENT