cine va fi candidatul PSD la prezidențiale? Liviu Dragnea obligat să accepte

0
91

Jurnalistul Dan Andronic explică într-un editorial pentru Evenimentul Zilei că „este din ce în ce mai clar că Tăriceanu este principalul favorit la candidatura pentru preşedinţia României, din partea ALDE şi a PSDȚ. Iar aceasta va fi „mişcarea-bombă a anului 2018!”.

„O reeditare a înţelegerii Ponta-Antonescu, dar cu un final diferit. Dacă Victor Ponta l-a trădat pe Crin Antonescu pentru că putea, Liviu Dragnea va fi nevoit să-l respecte pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru că nu are încotro.

Spun că nu are încotro, pentru că în mod evident viitorul PSD depinde de prestaţia şi voturile ALDE. Majoritatea parlamentară se poate schimba instantaneu, voturile UDMR şi ale minorităţilor naţionale nereprezentând o piedică reală.

Până acum, preşedintele Senatului a refuzat toate ofertele venite din zona liberală. Nu consideră că PNL mai reprezintă Dreapta în condiţiile în care susţine aberaţiile Binomului Coldea-Kovesi, dar nici nu acceptă derapajele dinspre Stânga, care vizează, în special, suspendarea lui Klaus Iohannis. Cu alte cuvinte, Călin Popescu-Tăriceanu face un joc de echilibru. Atât de căutat de o parte a electoratului.

 

O asemenea candidatură, care s-ar putea să ne ducă într-o finală Klaus Iohannis-Călin Popescu-Tăriceanu, este dorită de o parte a membrilor PSD, aşa cum rezultă din sondaje, dar mai ales acoperă golul de leadership venit dinspre Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte reprezintă o soluţie raţională la o problemă spinoasă.

După cum spuneam mai sus, jocul politic al liderului ALDE s-a dovedit a fi unul de echilibru, acesta, fără a renunţa la principiile pe care le-a enunţat în permanenţă, fără a da înapoi de la lupta cu Binomul Coldea-Kovesi, având o prestaţie publică coerentă, deşi de multe ori dând declaraţii împotriva curentului de opinie.

Călin Popescu-Tăriceanu a dovedit nu este un partener comod pentru Liviu Dragnea, dar în viitor s-ar putea să reprezinte singura soluţie pentru salvarea liderului PSD. Chiar dacă pe cei doi îi desparte un amănunt extrem de important: Călin Popescu-Tăriceanu nu a tăiat porcul pentru Kovesi şi Coldea!”, spune Dan Andronic.

Vezi în editorialul complet de pe EVZ şi care sunt taberele PSD care-i surpă puterea lui Liviu Dragnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here