Constructorul unui lot din autostrada de Centură Bucureşti Sud ar putea fi Primăria Sectorului 3

0
104

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis pe 4 septembrie contestaţiile a patru ofertanţi în cadrul licitaţiei pentru construirea lotului 1 al sectorului sudic din Autostrada de Centură Bucureşti (A0). După ce au fost descalificaţi, cei patru ofertanţi care au obţinut astfel dreptul de reevaluare a ofertelor lor sunt: italienii de la Societa Italiana per Condotte d’Acqua, asocierea româno – turcă Delta ACM 93 – IC Ictas Insaat, italienii de la Tirrena Scavi şi Construcţii Erbaşu, conform economica.net.

Rămâne de văzut dacă decizia CNSC va fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. În caz contrar, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va fi obligată să reevalueze ofertele celor patru ofertanţi, inclusiv pe cea a Delta ACM 93, firmă preluată recent de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiţă.

Pe 4 mai 2018, CNAIR SA a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului de proiectare şi de execuţie a lotului 1 al Autostrăzii de Centură Bucureşti, care va avea o lungime de aproape 17 km ( Sectorul 1, Km 52+070 – Km 52+770, aferent Centurii Nord şi Sectorul 2, Km 52+770 – Km 69+000, aferent Centurii Sud). Ofertantul desemnat câştigător a fost Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS din Turcia, cu preţul de 830,68 milioane de lei, fără TVA şi cu un punctaj total de 98,25 puncte, din care 60 puncte pentru componenta financiară şi 38,25 puncte pentru componenta tehnică.

Turcii de la Alsim Alarko au fost desemnţi câştigători şi pentru lotul 2, în vreme ce lotul 3 a fost câştigat de către Dorinel Umbrărescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here