BUGETARII mai primesc un cadou din bani publici. Ce categorii sunt vizate

0
1

Astfel, bugetarii aflaţi în delegaţii în localităţi aflate la o distanţă mai mare de 5 km faţă de locul de muncă vor primi începând de la 1 ianuarie 2019 o indemnizaţie de delegare de 20 de lei/zi, mai mare cu peste 53% faţă de cea în vigoare astăzi.

Mai mult, noua lege prevede că personalul autorităţilor şi instituţiilor publice delegate într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de locul de muncă pot primi o alocaţie de cazare de 230 de lei/zi, în limita căreia trebuie să îşi acopere cheltuielile de cazare.

Instituţia care aprobă delegaţia poate majora această alocaţie de cazare cu până la 50%.

O altă modificare suspectă apare în cazul mijloacelor de transport pentru care se oferă decontare. Dacă şi până acum se decontau cheltuielile de transport dus-întors cu avionul (clasa economică), cu trenul, cu navele de călători, cu transportul în comun, cu maşinile instituţiei publice şi cu autoturismul angajatului, de la 1 ianuarie 2019 se vor acorda bani şi pentru utilizarea autoturismului aflat în folosinţa angajatului, adică o maşină împrumutată.

În cazul în care deplasarea se efectuează cu autoturismul aflat în proprietate sau folosinţă, bugetarii primesc contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi pe distanţa cea mai scurtă.

Vedeţi şi alte modificări aduse de lege aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here