Dezvăluire BOMBĂ despre Viorica DĂNCILĂ! S-a aflat totul din culisele SCANDALULUI de la Bruxelles! Detalii explozive

0
3

Viorica Dăncilă a sugerat că mai mult de jumătate dintre magistraţi ar fi presaţi cu dosare deschise pe numele lor.

„Vreau să dau un exemplu care vă va ajuta să vă faceţi o imagine asupra acestor protocoale şi a lucrurilor pe care eu, ca prim-ministru, şi toţi cetăţenii de bună credinţă au obligaţia să le îndrepte în România.

Peste 60% din judecători şi procurori au dosare în diferite etape de analiză. Asta, oare, înseamnă independenţa Justiţiei?”, a spus Viorica Dăncilă, aşa cum apare într-o înregistrare obţinută de G4Media.

Europa FM a verificat dacă într-adevăr 60% dintre magistraţi au azi dosare penale.

Rapoartele de activitate ale Parchetului General arată că din 2014 până la finalul anului trecut au fost trimişi în judecată 71 de procurori şi judecători pentru infracţiuni de corupţie. Mulţi dintre ei şi-au recunoscut vinovăţia înainte de a ajunge în sala de judecată. Există şi dosare anchetate la parchetele de pe lângă Curţile de Apel, pentru accidente rutiere sau pentru fapte de violenţă, de pildă. Magistraţii care ajung să fie judecaţi sunt automat suspendaţi de CSM. Or, numărul suspendărilor nu a depăşit, în ultimii patru ani, 90.

Pe de altă parte, în România sunt azi 7077 de magistraţi – o arată cele mai recente date ale Consiliului Superior al Magistraturii.

Și în ipoteza în care toate reclamaţiile care stau azi în sertarele DNA s-ar transforma peste noapte în dosare în instanţă am avea, ipotetic, 900 de magistraţi cu dosare penale. Înseamnă 12% dintre judedcătorii şi procurorii din România.

În realitate, sunt însă sub 100  de dosare în instanţă, adică mai puţin de 2% dintre magistraţi au dosar, scrie Europa FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here