Culisele unei tranzacții uriașe, care a schimbat liderii unui sector din România

0
68

Immofinanz a achiziţionat un pachet de 29,14% din acţiunile S Immo AG listate la Bursa de Valori din Viena pentru un preţ total de achiziţie de aprox. 390 de milioane de euro. Immofinanz a încheiat contracte de vânzare-cumpărare de acţiuni pentru achiziţionarea a 19.499.437 acţiuni la purtător, la data de 18 aprilie 2018. Acţiunile au fost vândute de societăţi din grupul RPR (aproximativ 14,6 milioane de acţiuni), controlat de investitorul Ronny Pecik, şi grupul SIGNA (aproximativ 4,9 milioane de acţiuni). În urma emiterii aprobărilor privind implementarea concentrării economice de către autorităţile de concurenţă, finalizarea tranzacţiei a avut loc la data de 21 septembrie 2018.

bpv Grigorescu Ștefănică a asistat Immofinanz, în calitatea sa de cumpărător, cu privire la autorizarea concentrării economice în România, încă din faza de pre-notificare şi până la emiterea deciziei de neobiecţiune de către Consiliul Concurenţei din România (CCR). În particular, bpv Grigorescu Ștefănică a oferit asistenţă juridică în legătură cu îndeplinirea condiţiilor de notificare a CCR, a elaborat şi înregistrat notificarea privitoare la concentrarea economică la CCR şi, de asemenea, a reprezentat cumpărătorul în cadrul consultărilor prealabile cu CCR, precum şi pe parcursul întregului proces de evaluare a tranzacţiei de către autoritatea de concurenţă românească.

Echipa bpv Grigorescu Ștefănică condusă de Cătălin Grigorescu, Managing Partner, a fost constituită din Cristina de Jonge, Managing Associate, Andreea Cărare, Senior Associate şi Denisa Postea, Associate.

Suportul juridic oferit de bpv Grigorescu Ștefănică a făcut parte din activitatea extinsă în legătură cu  tranzacţia întreprinsă de birourile alianţei bpv Legal din întreaga regiune CEE din Austria, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia şi România. bpv Huegel (Austria) a condus activitatea referitoare la tranzacţie, asistând cumpărătorul cu privire la toate aspectele legale legate de aceasta, în special cele privitoare la dreptul societar, al pieţelor de capital şi fuziunilor şi achiziţiilor, precum şi privind autorizarea concentrărilor economice de către autorităţile de concurenţă.

S Immo deţine în România mallul Sun Plaza, recent renovat, care a implicat o investiţie de peste 200 mil. euro, hotelul Novotel şi are în construcţie un turn de birouri pe bulevardul Uranus din Capitală, în care investeşte 75 mil. euro. La rândul său, Immofinanz are în România 67 de proprietăţi evaluate la 822,8 mil. euro. Anul trecut, compania a încasat din chirii aproape 50 mil. euro. În urma acestei tranzacţii, Immofinanz va avea cinci malluri în România, la egalitate cu Iulian Dascălu, şi va trece pe locul trei în topul proprietarilor de centre comerciale cu cele mai mari încasări, întrecând Băneasa Investments, care rulează anual peste 50 mil. euro cu mallul său Băneasa Shopping City.

Decizia de achiziţia a venit la scurt timp după ce Immofinanz a anunţat că suspendă discuţiile de fuziune cu rivalul său CA Immo şi că ia în considerare vânzarea pachetului de acţiuni deţinut la această companie, lucru care s-a şi întâmplat zilele trecute (despre acest subiect, Capital a scris aici). Decizia a fost surprinzătoare în contextul în care, la finalul anului trecut, Immofinanz a reuşit să îşi vândă toate mallurile din Moscova, o precondiţie a fuziunii cu CA Immo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here