Tăriceanu îi dă sfaturi Olguței Vasilescu. Șeful ALDE are soluția!

0
77

Preşedintele Senatului a precizat că această măsură şi alocarea unui contingent mai mare de muncitori străini pentru a acoperi necesarul intern ar rezolva „criza majoră” de forţă de muncă din economie.

Tăriceanu propune ca muncitorii străini care sunt aduşi în România să fie plătiţi cu salariul minim, să nu mai existe obligativitatea de a primi salariul mediu brut pe economie, relatează Agerpres.

„Astăzi, venim cu o nouă propunere. Pentru muncitorii străini care sunt aduşi în România există obligativitatea de a fi plătiţi la salariul mediu brut pe economie şi modificarea legislativă pe care dorim să o facem este ca ei să fie plătiţi cu salariul minim. Deci, să nu existe o obligaţie din partea angajatorilor să fie plătiţi cu salariul mediu brut. Ei se încadrează pe o scală de salarizare care începe cu salariul minim. Unul dintre colegi dădea următorul exemplu: dacă la o fabrică de confecţii ai un muncitor român care este plătit cu salariu minim, de ce să aduci un muncitor străin care să fie plătit cu salariu mediu, în condiţiile în care prestează aceeaşi muncă. Având în vedere criza majoră de forţă de muncă din economia românească, trebuie două măsuri luate: aceasta, împreună cu alocarea unor contingente mai mari de muncitori străini pentru a acoperi necesarul de forţă de muncă”, a precizat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic Central al ALDE. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here