Firea caută să scape de piedicile lui Dragnea. Vrea AUTOSTRADĂ în București

0
91

Gabriela Firea spunea în urmă cu o lună că foşti miniştri i-au transmis că, după şedinţele în care Liviu Dragnea susţinea proiectele mari ale Primăriei Municipiului Bucureşti, le spunea să nu o mai ajute.

Săptămâna aceasta, Firea a mai încearcat să obţină de la Guvern transferul unui obiectiv de investiţii în administrarea primăriei, după ce l-a acuzat pe Liviu Dragnea că îi blochează toate proiectele mari de infrastructură.

CITIȚI ȘI Firea îi forţează mâna lui Dragnea. Îi pune în cârcă viaţa a sute de mii de români

„Primăria Municipiului Bucureşti efectuează toate demersurile necesare astfel încât obiectivele de investiţii Pasajul Domneşti – realizat de CNAIR, cât şi ‘Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea’ să se realizeze conform graficelor de lucrări, specialiştii Primăriei Capitalei colaborând îndeaproape cu toate instituţiile care necesita expertiza Municipalităţii. Concret, odată cu aprobarea proiectului care presupune lărgirea şi modernizarea bulevardului Ghencea (proiectul corelându-se cu Nodul Rutier de la Domneşti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura Bucureşti) Primăria Municipiului Bucureşti şi-a asumat realizarea tuturor operaţiunilor necesare pentru derularea proiectului: a realizat cadastrul exproprierilor suplimentare; a sprijinit CNAIR cu acţiunile de coordonare a reţelelor, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Comisia Tehnică de Circulaţie, realizând toate demersurile pentru obţinerea avizelor”, se arată într-un comunicat transmis de PMB.

Conform surse citate, toate aceste operaţiuni s-au realizat în lună martie a anului curent. Pe 31 septembrie, CNAIR a solicitat Primăriei Municipiului Bucureşti, în plus faţă de acţiunile desfăşurate de municipalitate, să realizeze şi rapoartele de evaluare a terenurilor expropriate, ca urmare a faptului că, în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu exista servicii contractate de acest gen.

„În consecinţă, astăzi, 5 octombrie, Primăria Municipiului Bucureşti a înştiinţat reprezentanţii CNAIR, printr-o adresa oficială, să ridice aceste rapoarte de evaluare realizate de experţii evaluatori ai Primăriei Capitalei, astfel încât, urmare a acestor documente, să se poată emite HG de exproprieri”, menţionează primăria.

 

PMB reaminteşte că pe 26 septembrie, la propunerea primarului general, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat proiectul privind indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea. Proiectul presupune lărgirea şi modernizarea bulevardului Ghencea, pe o lungime de 6 kilometri, începând de la capătul tramvaiului 41 şi până la şoseaua de Centură.

„Noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lăţime de 6 m, spaţii verzi între trotuar şi partea carosabilă (3 m). Toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Braşov, Valea Oltului şi Râul Doamnei vor fi semaforizate. Se va realiza, de asemenea, un nod intermodal (tramvai 41, autobuze şi microbuze ale liniilor preorăşeneşti) şi o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă până la 500 de locuri într-o dezvoltare ulterioară”, precizează primăria.

SURSA: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here