Connect with us

Stiri economice

Femeia care i-a pus capac lui Tudorel Toader! Acuzații grave care i se aduc ministrului Justiției! Este la un pas de demitere

Publicat

pe

El a mai fost acuzat şi în trecut că ar pleca în toate delegaţiile externe împreună cu aceasta, deşi în mod normal ar trebui să meargă sau ministrul sau un secretar de stat. Luni urmează să se discute ordonanţa, iar în PSD a început să se insiste din ce în ce mai mult pe demiterea lui Tudorel Toader.

Avocata Cosmina Cerva a postat pe luju.ro un text în care susţine că ministrul a efectuat anumite modificări pentru a o proteja pe Marieta Safta. Iată ce susţinea aceasta:

„Și când tot sistemul judiciar aştepta cu nerăbdare să se implementeze aceste modificări, apare ministrul Justiţiei cu ordonanţă surpriză. Dacă nici până în acest moment nu am aflat cu cine s-a sfătuit Tudorel atunci când a redactat această ordonanţă, am încercat să aflăm care sunt motivele pentru care a considerat că ordonanţă este necesară.

Primul motiv care apare în ordonanţă este unul halucinant. Se amână toate detasarile magistraţilor până la dată de 30 iunie 2019, dată finalizării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România.

Poate va întrebaţi care este legătură. Niciuna! Este un motiv inventat de Tudorel Toader pentru a amână oprirea detasarilor magistraţilor, detaşări despre care, chiar el ne spunea că nu sunt normale. Să nu uităm că CCR s-a pronunţat asupra detasarilor magistraţilor şi a considerat modificarea constituţională.

Cu alte cuvinte, Tudorel doreşte să modifice prin ordonanţă o prevedere susţinut chiar de el, verificată de CCR şi promulgată de preşedinte.

Gurile rele vorbesc despre un motiv personal, menţinerea doamnei Marieta Safta pe postul de Secretar de Stat.

Fără această ordonanţă, doamna Safta nu ar mai putea fi Secretar de Stat în MJ, post pe care este detaşată.

O altă modificare din ordonanţă vizează amânarea pensionarii magistraţilor la împlinirea a 20 de ani vechime.

După ce mai bine de un an s-a discutat această măsură, apare Tudorel cu ordonanţă şi amână tot.

 

Propunerea lui Tudorel a născut multă revoltă în rândul magistritatilor. În primul rând pentru că necesitatea amânării nu are în spate o estimare a numărului de magistraţi ce urmează să fie eliberaţi din funcţie prin pensionare. S-a invocat un blocaj în sistem prin eliberarea din funcţie a unor magistraţi ce urmau să se pensioneze dar nu s-a prezentat o estimare realistă.

În realitate, raportat la numărul eliberarilor din funcţie prin decret că urmare a pensionarii, din anii precedenţi, se constată că, din totalul judecătorilor care îndeplinesc condiţiile de pensionare, doar o treime dintre aceştia formulează cerere de eliberare din funcţie. Că exemplu, în 2017 aproape 500 de judecători îndeplineau condiţiile de pensionare, dar doar 137 au fost eliberaţi din funcţie pe acest motiv.

Deci nici în 2018 nu ar fi existat un procent mai mare de 10% cazuri de eliberare din funcţie prin pensionare, asta însemnând aproximativ 500 de pensionari, număr care nu este apt de a crea un blocaj în sistem.

Gurile rele vorbesc chiar despre o revoltă a judecătorilor din completul care îl judecă pe Dragnea în apel, judecători care ar fi dorit să se pensioneze cât mai curând. Este doar o speculaţie, dar ne putem gândi, cât rău i-a făcut Tudorel lui Dragnea cu această ordonanţă.

Ce se mai întâmplă dacă această ordonanţă va fi adoptată? Aşa cum spuneam, se aruncă la gunoi toată muncă Parlamentului şi a CCR din ultimul an pentru că procurorii vor putea fi din nou delegaţi în cadrul PICCJ fără număr, răspunderea patrimonială a judecătorilor şi procurorilor va fi imposibilă de exercitat, politicul va fi în continuare implicat în acţiunea disciplinară, revocarea membrilor CSM va fi imposibilă de către cei care i-au ales, se renunta iar la complete de 3 judecători în apel.

La final se impun câteva întrebări pentru Tudorel, întrebări la care ar trebui să răspundă cât mai urgent:

1. Cu cine s-a sfătuit când a redactat ordonanţă?

2. Are acordul coaliţiei PSD-ALDE pentru aceste modificări?

3. Ce părere are despre faptul că prin modificarea privind detasarile se încalcă decizia CCR?

4. Modificarea privind detasarile a fost introdusă la propunerea doamnei Safta Marieta?”, a scris Cosmina Cerva.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

ANAF a pus tunurile pe cei care-și închiriază locuințele în scop turistic pe platforme online. Val de notificări și pe venituri din urmă cu 5 ani

Publicat

pe

In this photo illustration, an Airbnb logo seen displayed on a smartphone.,Image: 907376480, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** Strictly for editorial news purposes only ***, Model Release: no

ANAF va începe o verificare de mare amploare care-i vizează pe cei care își închiriază locuințele personale în scop turistic pe platforme online precum Booking și Airbnb. Inspectorii au trimis deja notificări către persoane care au realizat astfel de venituri, pentru a le anunța că figurează cu datorii din perioada 2019-2024.

Direcția Generală Antifraudă Fiscala transmite, atât prin SPV cât și prin poștă, persoanelor fizice, care obțin venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, o „Scrisoare de informare/notificare – închiriere spatii cazare regim hotelier”.

„Online-ul este în vizorul ANAF și Antifraudă. Directiva care obligă la completarea declarațiilor cu privire la vânzări ne ajută și pe noi și ANAF a început deja, cu echipe specializate, să identifice nu doar vânzările de pe platformele clasice, ci și platforme de anunțuri simple online, iar acolo sunt din ce în ce mai multe companii și persoane fizice identificate.

A început analiza vânzărilor de servicii turistice prin Booking și prin Airbnb, acolo fiind identificate între 22.000 și 23.000 de persoane fizice care au realizat venituri mai mici sau mai mari, printre care și câteva sute de persoane care au realizat venituri de peste 100.000 de lei”, a declarat ministrul Finanțelor, Tanczos Barna.

Citeste in continuare

Evenimente

Rezerva Federală a SUA menține nemodificată dobânda de referință

Publicat

pe

Rezerva Federală a SUA (Fed) a menţinut dobânda de referinţă la un interval cuprins între 4,25% şi 4,50%, în linie cu estimările.

Luând în considerare taxele vamale introduse de administraţia Trump, oficialii Fed şi-au revizuit în creştere previziunile privind inflaţia, care ar urma să se situeze la finalul anului la 2,7%, faţă de un nivel de 2,5% anticipat în decembrie. Până la finalul lui 2027, inflaţia în SUA ar urma să revină la 2%, obiectivul Fed, iar dobânda la 3,10%.

În plus, prognoza privind evoluţia economiei SUA a fost revizuită în scădere. Fed se aşteaptă acum la un avans al PIB-ului SUA de 1,7% în 2025, de la un nivel de 2,1% estimat anterior. În 2026 şi 2027, creşterea economiei SUA ar urma să se situeze la 1,8%.

Rata şomajului în SUA ar urma să se situeze la 4,4% în 2025 şi 4,3% în 2026 şi 2027. În februarie, rata şomajului a fost de 4,1%.

Oficialii Fed avertizează că au sporit riscurile şi perspectivele în acest an sunt confuze.

„Incertitudinile privind perspectivele au crescut”, se arată în comunicatul Fed. Fără a menţiona în comunicat numele lui Donald Trump sau taxele vamale, proiecţiile privind o inflaţie mai ridicată în acest an arată efectul politicilor comerciale ale Washingtonului.

Citeste in continuare

Evenimente

Rabla 2025. De ce scoate Ministerul Mediului mașinile diesel din programul de reînnoire a parcului auto național

Publicat

pe

Programul Rabla pentru autoturisme va veni cu mai multe modificări în 2025. În primul rând, Ministerul Mediului a decis ca, de anul acesta, să fie eliminate din program mașinile cu motoare diesel.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că printre schimbări se numără eliminarea din program a mașinilor diesel, dar și cuantumul voucherelor. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că principala modificare este legată de modul de înscriere. “Înscrierea nu se va mai face așa cum se întâmpla până acum, printr-un dealer.

Românii vor putea pur și simplu să intre în aplicația informatică și să-și genereze singuri voucherul, indiferent dacă discutăm despre motoare convenționale, mașini plug-in hybrid sau electrice”, a mai explicat ministrul. De asemenea, din program s-ar putea elimina mașinile diesel.

O altă propunere pe care am să o fac, și săptămâna aceasta vom demara procesul de aprobare a ghidului, este legată de finanțarea autoturismelor diesel. Consider că va trebui să finanțăm autoturisme din ce în ce mai prietenoase cu mediul, lucru pe care l-am făcut constant în ultimii ani.

Din acest motiv propunerea mea va fi în sensul eliminării acestei categorii de motor termic, de altfel nici nu prea mai există multe modele noi care să folosească o astfel de tehnologie”, a mai afirmat Fechet. Potrivit ministrului, programul ar putea începe înainte de luna mai.

O altă schimbare este legată de finanțarea unei sesiuni continue. “O altă chestiune pe care am discutat-o cu producătorii și importatorii de autoturisme din România este legată de finanțarea unei sesiuni continue. Nu o să mai avem sesiune de primăvară și toamnă. Practic, odată deschis programul, el va funcționa continuu până la epuizarea sumelor alocate, ceea ce generează o anumită predictibilitate de care au nevoie atât românii, cât și producătorii și dealerii de autoturisme”, a conchis Mircea Fechet.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE