Vești bune! Când se va anunța constructorul celor patru corvete, în valoare de circa 1,6 miliarde euro

0
40

Precizarea vine după ce în calendarul iniţial al licitaţiei data limită era vineri, 26 octombrie. „Procedura specifică de achiziţie se află în acest moment în […] în faza analizării ofertelor tehnice, ofertele financiare urmând să fie deschise de comisia de evaluare numai după finalizarea evaluării ofertelor tehnice”, transmite MApN. Contractul are o valoare estimată la circa 1,6 miliarde de euro cu tot cu TVA şi presupune livrarea navelor în şapte ani, prima dintre ele după doar trei ani de la contractare. „Procedura se derulează conform unui  calendar estimat prezentat, într-o primă formă, în cadrul documentaţiei de atribuire publicată pe site-ul C.N. Romtehnica S.A.”, transmite MApN într-un comunicat remis HotNews.ro.

După finalizarea etapei de calificare, comisia de evaluare, stabilită de Departamentul pentru armamente, a derulat cu fiecare candidat calificat runde succesive de dialog, care au avut ca obiectiv identificarea unei soluţii tehnice şi comerciale optime, care să satisfacă necesităţile operaţionale ale Forţelor Navale Române, urmărindu-se, totodată, menţinerea caracterului concurenţial al procedurii de achiziţie. „Procedura specifică de achiziţie se află în acest moment în etapa de evaluare a ofertelor depuse în data de 2 octombrie 2018, în faza analizării ofertelor tehnice, ofertele financiare urmând să fie deschise de comisia de evaluare numai după finalizarea evaluării ofertelor tehnice”, potrivit MApN.

În competiţie au depus oferte finale trei mari constructori navali: olandezii de la Damen, italienii de la Fincantieri şi franceziid e la Naval Group. Primii doi constructori au ambii câte două şantiere navale în România. hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here