”Ce-și face omul cu mâna lui cum se cheamă?”

0
57

Aceasta susţine că fiind demnitar, pedeapsa lui se majorează. Ingrid Mocanu menţionează că dacă Tăriceanu era de acord cu Dragnea şi trecea modificările la Codul Penal prin OUG fapta lui era prescrisă.

„Haideţi să închidem şi povestea cu prescripţia la Tăriceanu, care nu este împlinită, căci mie nu îmi place să vorbim în dodii, oricine ar fi în discuţie.

Pedeapsa la luare de mită: Cod penal nou – art. 289 – 3 – 10 ani;

forma veche (CP 1969): art.254 – 3 – 12 ani 

Art. 7 din Legea nr. 78/2000, forma în vigoare azi: ”Faptele de luare de mită sau trafic de influenţă săvârşite de o persoană care:a) exercită o funcţie de demnitate publică, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută la art. 289 sau 291 din Codul penal, ale cărei limite se majorează cu o treime”.

Tăriceanu era demnitar, deci se majorează pedeapsa!

Prescripţia în Coduri: 

– CP nou – art. 154 lit b) – 10 ani – pedeapsa mai mare de 10 ani, dar sub 20 de ani

CP vechi – art. 122 lit. b) – 10 ani – pedepsă mai mare de 10 ani, dar sub 15 ani.

Prescripţia este de 10 ani, deci fapta lui NU este prescrisă. Și încă o surpriză: se poate interpreta pe actuala reglementare (căci avem decizie CCR netranspusă) că această cerere către Parlament întrerupe prescripţia, deci încă 10 ani să îl tot cerceteze.

PS – dacă Tăriceanu era de acord cu Dragnea şi trecea modificările la CP prin OUG fapta lui ERA PRESCRISĂ. CCR a constatat constituţionale modificările la prescripţie. Ce-şi face omul cu mâna lui cum se cheamă?”, scrie Mocanu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here