Connect with us

Stiri economice

Se cere interzicerea numelui ”Dragnea”-Cine a luat inițiativa și din ce cauză

Publicat

pe

Se cere interzicerea numelui de familie a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Supărarea mare este la USR. Unul dintre candidaţii USR la europarlamentare cere interzicerea numelui lui Liviu Dragnea. Motivul? Acesta este supărat pentru că poartă acelaşi nume, iar asta îi distruge cariera politică.

Este vorba despre Cristian Dragnea.

Candidatul propune ca toată lumea să folosească doar porecle în cazul liderului PSD.

Iată care este textul integral al petiţiei depusă de Cristian Dragnea pe petitieonline.com:

”Cer sa i se retraga numele de familie lui Liviu Dragnea

De cand acest politician a devenit cel mai detestat din Romania, eu, impreuna cu toti cei care purtam numele de Dragnea suportam zilnic insulte precum „Mu*e Dragnea!”, ca sa dau doar exemplul cel mai celebru din multe altele.

Am ras o data, am ras de 10 ori, am ras de 1000 de ori, insa acum cand mai face cineva glume pe seama numelui meu, ma uit la el ca personajele negative din filmele lui Tarantino.

Mai rau, am intrat in USR si incerc sa fiu printre Oamenii Noi care schimba fata politicii romanesti. Din pacate, observ ca foarte multi simpatizanti ai USR sau alti cetateni spun cat se poate de serios ca nu am nicio sansa cu acest nume si ca ar trebui sa il schimb, pentru ca e compromis. Pot sa-i judec pe ei ca gandesc asa, dar vazand cat de numerosi sunt, am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac ceva.

Ei bine, gasesc extrem de injusta si indignanta ideea sa-mi schimb eu numele! Numele meu a fost purtat de bunicul meu din comuna Dor Marunt, jud. Calarasi, care a muncit pamantul impreuna cu bunica mea toata viata sa creasca 7 copii si multi nepoti, care a luptat in razboi impotriva nazistilor si care este un model pentru mine, asa cum e si bunica mea. Dragnea este si mama mea, care m-a crescut singura in conditii foarte grele. Dragnea sunt unchi, matusi, veri, verisoare si alti membri ai familiei mele, care isi castiga cu greu existenta in tara asta pradata de unii ca Liviu Dragnea.

Asadar Liviu Dragnea nu merita sa poarte acest nume, este o rusine pentru toti cei care il purtam. Si, cum spuneam mai sus, ne compromite sansele de a intra in politica si poate si in alte domenii.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

MINISTRUL ENERGIEI, SEBASTIAN BURDUJA: „ROMÂNII PLĂTESC AL CINCILEA CEL MAI MIC PREŢ LA ENERGIE ELECTRICĂ ŞI AL PATRULEA CEL MAI MIC PREŢ LA GAZ”

Publicat

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că afirmaţiile potrivit cărora România este „un mare producător de energie” reprezintă un mit. Burduja aminteşte că, în perioada 2009-2022, în România s-au închis capacităţi de producţie care însumau peste 7.000 de megawaţi, echivalentul producţiei a 10 reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă, conform News.ro.

Ministrul Energiei a explicat, joi seară, de ce România plăteşte mult pentru energia pe care o importă pe piaţa SPOT.

„Românii plătesc al cincilea cel mai mic preţ la energie electrică şi al patrulea cel mai mic preţ la gaz, pentru că avem o schemă de plafonare-compensare. Pe piaţa SPOT, pe piaţa zilei următoare, cum se spune, e adevărat că sunt zile în care România are preţuri ridicate în raport cu celelalte state europene, de multe ori sunt preţuri similare cu Bulgaria, Grecia, Polonia, Ungaria. Şi sunt două cauze principale aici.

Prima este lipsa capacităţilor de producţie; acest mit că România este un mare producător de energie a fost valabil acum 30 de ani, poate şi 20 de ani, dar cert este că, din 2009 până în 2022, în România s-au închis capacităţi de peste 7.000 de megawaţi, deci cât 10 reactoare de la Cernavodă şi toate erau producţie în bandă, cărbune sau gaz. E adevărat, grupuri mai vechi, costuri mai mari, dar le aveam.

Şi acum, sigur că neinvestind atâţia ani de zile, a venit şi nota de plată, pentru că noi nu ne mai acoperim consumul. Şi atunci, ce facem? Importăm la intervale orare la care toate celelalte state din jur, în general, importă. Şi atunci, pe o cerere mare, pe un consum mare şi o ofertă mică, sigur că preţul este sus”, a afirmat ministrul Energiei.

El a adăugat că autorităţile au început să ”trateze cauza” acestei situaţii, iar România a atras 14 miliarde de euro pentru sistemul energetic şi, datorită investiţiilor, producţia de energie electrică se va dubla.

”La gaz, nu mai vorbesc, se va întâmpla asta, şi chiar mai repede, din 2027, dar la energie electrică, peste 5-6 ani, România va fi într-o cu totul altă situaţie, în care nu noi vom depinde de alţii şi alţii vor depinde de noi”, a adăugat Sebastian Burduja.

Sursa: Realitatea Din PNL

Citeste in continuare

Evenimente

REALITATEA PLUS DESCHIDE LINIA SPECIALĂ DE COMUNICARE CU ROMÂNII – TELEFONUL POPORULUI

Publicat

pe

Realitatea PLUS a deschis linia specială de comunicare cu românii. 

Postul nostru de televiziue pune la dispoziția oamenilor telefonul poporului. 

Așteptăm mesajele dumneavoastră! Credeți că ne vor da judecătorii turul 2 înapoi?

Numărul de telefon al poporului este 0730 555 014.

Citeste in continuare

Evenimente

SE SCUMPESC DIN NOU TIGĂRILE. CÂT VA COSTA UN PACHET

Publicat

pe

Ţigările se scumpesc din nou, de lunea viitoare, când cel mai mare jucător de pe piaţă va adăuga un leu în plus la pachetul de țigări. Astfel, românii vor plăti pentru un pachet de țigări și 30 de lei.

De pe 27 ianuarie, al doilea producător de pe piaţă va majora preţurile cu 50 de bani și chiar 1 leu, în funcție de prețul actual.

Vorbim astfel despre a şaptea scumpire a țigărilor din ultimii doi ani. Cel mai câştigat în urma acestei decizii este statul, care adună mai mulţi bani din accize.

România este una dintre țările din Uniunea Europeană cu cei mai mulți fumători, în jur de 4,2 milioane, potrivit statisticilor europene. 

România: aceștia adoptă fumatul din ce în ce mai devreme, transformând țara noastră într-un lider european la consumul de tutun în rândul adolescenților. Aproximativ 34% din populația adultă fumează, iar procentul tinerilor fumători crește într-un ritm îngrijorător, atingând un nivel record de 48,3% la grupa de vârstă 15-24 de ani.

Mai mult, un studiu recent arată că un licean din șapte fumează în mod regulat, debutul acestui obicei nociv având loc, în medie, la vârsta de 15 ani. Spre deosebire de alte țări europene, unde legislația și programele de prevenire au dus la o scădere masivă a numărului de fumători, România continuă să se confrunte cu o tendință ascendentă.

Comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, România se confruntă cu cea mai mare rată de creștere a numărului de tineri fumători. În state precum Finlanda, Norvegia sau Suedia, politicile restrictive și educația intensivă au redus semnificativ numărul de fumători tineri.

Sursa: Tabu.RO

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE