De ce este mai bine să plătești cu cardul. Sfatul ANPC

0
88

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor prin intermediul Centrului European al Consumatorilor România (ECC Romania) a pregătit mai multe sfaturi pentru cei care vor să facă cumpărături de Black Friday.Unul dintre cele mai importante este utilizarea cardului pentru a face plata. 

• În unele situaţii, precum cazurile de fraudă, dacă ai plătit prin card, poţi utiliza procedura refuzului la plată pentru a-ţi recupera suma plătită – în principiu, în cel mult 30 de zile de la data plăţii. Contactează-ţi banca pentru a afla mai multe amănunte.

•Fă o listă cu produsele pe care doreşti să le achizitionezi şi cu preţurile actuale ale acestora. Acest lucru te va ajuta să eviţi falsele reduceri de preţuri, de exemplu atunci când comercianţii măresc preţul şi aplică procentul de reducere la preţul astfel majorat.

• Verifică cu atenţie modul în care este afişată reducerea pe site sau pe eticheta produsului.

•  Nu cădea în capcana ofertelor care anunţă mari reduceri de preţuri doar pentru a te atrage să intri în magazin.

•  În cazul în care comanzi online, verifică, înainte de a trimite comanda, dacă preţul fiecărui produs din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când ai ales produsul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here