Connect with us

Stiri economice

A renunțat la sportul de performanță și a ajuns unul din mai cunoscuți antrenori ai vedetelor

Publicat

pe

După mai mulţi ani petrecuţi în această ţară, primeşte o ofertă tentantă din Europa şi decide să vină să conducă o bază sportivă din Croaţia. Aici intră pentru prima dată, în mod real, în antreprenoriat şi învaţă să conducă un business în industria sportului. Fascinat de dinamica acestui business visează însă să îşi deschidă propria sa sală de aerobic & fitness în România, lucru pe care îl şi face câţiva ani mai tarziu.

Alexander Florescu este acum unul dintre cei mai apreciaţi antrenori personali, în special în rândul vedetelor, reuşind să se remarce prin programele intense de antrenament bazate pe exerciţii folosind greutatea corpului combinate cu programe personalizate de nutriţie. De-a lungul timpului a antrenat atât vedete, cât şi sportivi de performanţă, iar acum îşi concentrează atenţia pe o arie mult mai largă de clienţi: copii cu probleme de greutate, adolescenţi care se confruntă cu probleme alimentare, corporatişti care se resimt din cauza statului mult la birou. Printre vedetele antrenate de Alexander Florescu se numără: Ozana Barabancea, Cristina Spatar, Nana Falemi, Mihai Pintili (FCSB), Antonio Jaclolis (FCSB), Iulian Miu, etc.

Încă din copilărie, Alexander şi-a descoperit pasiunea pentru sport, practicând tenis de performanţă timp de 12 ani, iar în timp a reuşit să transforme această pasiune într-o profesie şi un business de succes. În prezent, deţine o reţea de trei cluburi de fitness în Bucureşti.

Pasiunea lui pentru fitness a început încă din 2005 atunci când s-a oprit din activitatea de antrenor de tenis de câmp şi a început să se pregătească intens pentru această specializare, punând în slujba acestei pasiuni tot: resurse, timp, viaţă personală.

„Aici mi-am găsit pasiunea şi mă regăsesc pe mine, pentru că îmi place să ajut oamenii să înceapă un nou drum spre un stil de viaţă sănătos. Iar cel mai mult mă satisface faptul că am reuşit să dovedesc, alături de echipa mea, că putem dezvolta şi concepe noi stiluri şi antrenamente, să fim cât mai inovativi pentru a scăpa de rutina fitness-ului clasic”, declară Alexander Florescu.

Antrenamentele cu el sunt combinaţii de diferite tipuri de exerciţii personalizate pentru fiecare persoană în parte. Sunt antrenamente solicitante, pline de energie care dau rezultate şi fac din business-ul lui unul care creşte în fiecare an atât ca şi cifra de afacaeri, cât şi ca număr de clienţi fideli.

 

Alexander Florescu deţine Futura Gym, un lanţ de trei săli de sport în Bucureşti, recunoscut în domeniul fitness-ului şi antrenamentelor personale. Investiţia totală s-a ridicat la circa 100.000 euro.

”Vreau să mă extind şi să mai deschidem alte două locaţii, tot în Capitală, în sectoarele 3 şi 4. Acum purtăm negocieri, cautam personal si încercam să-i obişnuiesc cu proiectul nostru. Estimez că la începutul anului viitor vom inaugura noile locaţii”, a declarat Alexander Florescu.

Sălile sunt echipate cu accesorii pentru antrenamente, aparate pentru exerciţii dedicate creşterii masei musculare.

”Nu vrem să fie o simplă sală de fitness, unde clienţii să vină să alerge pe bandă sau să îşi facă singuri antrenamentele, este strict un studio de ‘personal trainer’. Noi creăm antrenamente specializate fiecărui client, este un produs personalizat 100 % şi tocmai acest lucru ne diferenţiază de restul competitorilor din piaţă. Nu contează cine este clientul nostru: vedeta, sportiv de performanţă, adolescent sau copil cu probleme de greutate, antreprenori sau corporatişti, important este că aici pot găsi specialişti care îi urmăresc permanent pentru a le personaliza antrenamentul, personalizându-le meniurile şi programele de antrenament cât să dea rezultatele dorite”, a precizat Alexander.

O mare problemă o constituie lipsa de timp sau a motivaţiei, spune el.

”Sunt oameni care pur şi simplu nu au timp de sport sau care nu îşi găsesc motivaţia de care au nevoie, acestia sunt potenţialii noştri clienţi, cei pe care noi încercăm să-i scoatem din starea aceasta. Sunt cei care au nevoie de anumite tipuri de exerciţii, unii au, de exemplu, probleme cu spatele, alţii cu articulaţiile, iar noi acţionăm pe respectivele zone si rezolvam problema fara bisturiu. Este nevoie de educaţie sportivă, de cultura sportivă pentru a alege să îţi petreci o parte din timpul tău la sală, iar cei care o fac au de câştigat atât un corp armonios, cât şi o sănătate solidă”, a punctat Florescu.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

MINISTRUL ENERGIEI, SEBASTIAN BURDUJA: „ROMÂNII PLĂTESC AL CINCILEA CEL MAI MIC PREŢ LA ENERGIE ELECTRICĂ ŞI AL PATRULEA CEL MAI MIC PREŢ LA GAZ”

Publicat

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că afirmaţiile potrivit cărora România este „un mare producător de energie” reprezintă un mit. Burduja aminteşte că, în perioada 2009-2022, în România s-au închis capacităţi de producţie care însumau peste 7.000 de megawaţi, echivalentul producţiei a 10 reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă, conform News.ro.

Ministrul Energiei a explicat, joi seară, de ce România plăteşte mult pentru energia pe care o importă pe piaţa SPOT.

„Românii plătesc al cincilea cel mai mic preţ la energie electrică şi al patrulea cel mai mic preţ la gaz, pentru că avem o schemă de plafonare-compensare. Pe piaţa SPOT, pe piaţa zilei următoare, cum se spune, e adevărat că sunt zile în care România are preţuri ridicate în raport cu celelalte state europene, de multe ori sunt preţuri similare cu Bulgaria, Grecia, Polonia, Ungaria. Şi sunt două cauze principale aici.

Prima este lipsa capacităţilor de producţie; acest mit că România este un mare producător de energie a fost valabil acum 30 de ani, poate şi 20 de ani, dar cert este că, din 2009 până în 2022, în România s-au închis capacităţi de peste 7.000 de megawaţi, deci cât 10 reactoare de la Cernavodă şi toate erau producţie în bandă, cărbune sau gaz. E adevărat, grupuri mai vechi, costuri mai mari, dar le aveam.

Şi acum, sigur că neinvestind atâţia ani de zile, a venit şi nota de plată, pentru că noi nu ne mai acoperim consumul. Şi atunci, ce facem? Importăm la intervale orare la care toate celelalte state din jur, în general, importă. Şi atunci, pe o cerere mare, pe un consum mare şi o ofertă mică, sigur că preţul este sus”, a afirmat ministrul Energiei.

El a adăugat că autorităţile au început să ”trateze cauza” acestei situaţii, iar România a atras 14 miliarde de euro pentru sistemul energetic şi, datorită investiţiilor, producţia de energie electrică se va dubla.

”La gaz, nu mai vorbesc, se va întâmpla asta, şi chiar mai repede, din 2027, dar la energie electrică, peste 5-6 ani, România va fi într-o cu totul altă situaţie, în care nu noi vom depinde de alţii şi alţii vor depinde de noi”, a adăugat Sebastian Burduja.

Sursa: Realitatea Din PNL

Citeste in continuare

Evenimente

REALITATEA PLUS DESCHIDE LINIA SPECIALĂ DE COMUNICARE CU ROMÂNII – TELEFONUL POPORULUI

Publicat

pe

Realitatea PLUS a deschis linia specială de comunicare cu românii. 

Postul nostru de televiziue pune la dispoziția oamenilor telefonul poporului. 

Așteptăm mesajele dumneavoastră! Credeți că ne vor da judecătorii turul 2 înapoi?

Numărul de telefon al poporului este 0730 555 014.

Citeste in continuare

Evenimente

SE SCUMPESC DIN NOU TIGĂRILE. CÂT VA COSTA UN PACHET

Publicat

pe

Ţigările se scumpesc din nou, de lunea viitoare, când cel mai mare jucător de pe piaţă va adăuga un leu în plus la pachetul de țigări. Astfel, românii vor plăti pentru un pachet de țigări și 30 de lei.

De pe 27 ianuarie, al doilea producător de pe piaţă va majora preţurile cu 50 de bani și chiar 1 leu, în funcție de prețul actual.

Vorbim astfel despre a şaptea scumpire a țigărilor din ultimii doi ani. Cel mai câştigat în urma acestei decizii este statul, care adună mai mulţi bani din accize.

România este una dintre țările din Uniunea Europeană cu cei mai mulți fumători, în jur de 4,2 milioane, potrivit statisticilor europene. 

România: aceștia adoptă fumatul din ce în ce mai devreme, transformând țara noastră într-un lider european la consumul de tutun în rândul adolescenților. Aproximativ 34% din populația adultă fumează, iar procentul tinerilor fumători crește într-un ritm îngrijorător, atingând un nivel record de 48,3% la grupa de vârstă 15-24 de ani.

Mai mult, un studiu recent arată că un licean din șapte fumează în mod regulat, debutul acestui obicei nociv având loc, în medie, la vârsta de 15 ani. Spre deosebire de alte țări europene, unde legislația și programele de prevenire au dus la o scădere masivă a numărului de fumători, România continuă să se confrunte cu o tendință ascendentă.

Comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, România se confruntă cu cea mai mare rată de creștere a numărului de tineri fumători. În state precum Finlanda, Norvegia sau Suedia, politicile restrictive și educația intensivă au redus semnificativ numărul de fumători tineri.

Sursa: Tabu.RO

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE