Stiri economice
A renunțat la sportul de performanță și a ajuns unul din mai cunoscuți antrenori ai vedetelor

După mai mulţi ani petrecuţi în această ţară, primeşte o ofertă tentantă din Europa şi decide să vină să conducă o bază sportivă din Croaţia. Aici intră pentru prima dată, în mod real, în antreprenoriat şi învaţă să conducă un business în industria sportului. Fascinat de dinamica acestui business visează însă să îşi deschidă propria sa sală de aerobic & fitness în România, lucru pe care îl şi face câţiva ani mai tarziu.
Alexander Florescu este acum unul dintre cei mai apreciaţi antrenori personali, în special în rândul vedetelor, reuşind să se remarce prin programele intense de antrenament bazate pe exerciţii folosind greutatea corpului combinate cu programe personalizate de nutriţie. De-a lungul timpului a antrenat atât vedete, cât şi sportivi de performanţă, iar acum îşi concentrează atenţia pe o arie mult mai largă de clienţi: copii cu probleme de greutate, adolescenţi care se confruntă cu probleme alimentare, corporatişti care se resimt din cauza statului mult la birou. Printre vedetele antrenate de Alexander Florescu se numără: Ozana Barabancea, Cristina Spatar, Nana Falemi, Mihai Pintili (FCSB), Antonio Jaclolis (FCSB), Iulian Miu, etc.
Încă din copilărie, Alexander şi-a descoperit pasiunea pentru sport, practicând tenis de performanţă timp de 12 ani, iar în timp a reuşit să transforme această pasiune într-o profesie şi un business de succes. În prezent, deţine o reţea de trei cluburi de fitness în Bucureşti.
Pasiunea lui pentru fitness a început încă din 2005 atunci când s-a oprit din activitatea de antrenor de tenis de câmp şi a început să se pregătească intens pentru această specializare, punând în slujba acestei pasiuni tot: resurse, timp, viaţă personală.
„Aici mi-am găsit pasiunea şi mă regăsesc pe mine, pentru că îmi place să ajut oamenii să înceapă un nou drum spre un stil de viaţă sănătos. Iar cel mai mult mă satisface faptul că am reuşit să dovedesc, alături de echipa mea, că putem dezvolta şi concepe noi stiluri şi antrenamente, să fim cât mai inovativi pentru a scăpa de rutina fitness-ului clasic”, declară Alexander Florescu.
Antrenamentele cu el sunt combinaţii de diferite tipuri de exerciţii personalizate pentru fiecare persoană în parte. Sunt antrenamente solicitante, pline de energie care dau rezultate şi fac din business-ul lui unul care creşte în fiecare an atât ca şi cifra de afacaeri, cât şi ca număr de clienţi fideli.
Alexander Florescu deţine Futura Gym, un lanţ de trei săli de sport în Bucureşti, recunoscut în domeniul fitness-ului şi antrenamentelor personale. Investiţia totală s-a ridicat la circa 100.000 euro.
”Vreau să mă extind şi să mai deschidem alte două locaţii, tot în Capitală, în sectoarele 3 şi 4. Acum purtăm negocieri, cautam personal si încercam să-i obişnuiesc cu proiectul nostru. Estimez că la începutul anului viitor vom inaugura noile locaţii”, a declarat Alexander Florescu.
Sălile sunt echipate cu accesorii pentru antrenamente, aparate pentru exerciţii dedicate creşterii masei musculare.
”Nu vrem să fie o simplă sală de fitness, unde clienţii să vină să alerge pe bandă sau să îşi facă singuri antrenamentele, este strict un studio de ‘personal trainer’. Noi creăm antrenamente specializate fiecărui client, este un produs personalizat 100 % şi tocmai acest lucru ne diferenţiază de restul competitorilor din piaţă. Nu contează cine este clientul nostru: vedeta, sportiv de performanţă, adolescent sau copil cu probleme de greutate, antreprenori sau corporatişti, important este că aici pot găsi specialişti care îi urmăresc permanent pentru a le personaliza antrenamentul, personalizându-le meniurile şi programele de antrenament cât să dea rezultatele dorite”, a precizat Alexander.
O mare problemă o constituie lipsa de timp sau a motivaţiei, spune el.
”Sunt oameni care pur şi simplu nu au timp de sport sau care nu îşi găsesc motivaţia de care au nevoie, acestia sunt potenţialii noştri clienţi, cei pe care noi încercăm să-i scoatem din starea aceasta. Sunt cei care au nevoie de anumite tipuri de exerciţii, unii au, de exemplu, probleme cu spatele, alţii cu articulaţiile, iar noi acţionăm pe respectivele zone si rezolvam problema fara bisturiu. Este nevoie de educaţie sportivă, de cultura sportivă pentru a alege să îţi petreci o parte din timpul tău la sală, iar cei care o fac au de câştigat atât un corp armonios, cât şi o sănătate solidă”, a punctat Florescu.
Evenimente
UE nu mai are răbdare cu România. Comisia Europeană va impune noi taxe drastice
Uniunea Europeană nu are încredere în capacitatea României de a rezolva problema multiplelor găuri abisale din buget, motiv pentru care ne va impune un set de măsuri drastice de reducere a cheltuielilor. Urmează majorări de taxe care vor lovi puternic în buzunarul românilor de rând.
Este haos uriaș și scandal din cauza prelungirii negocierilor cu privire la măsurile fiscale. Potrivit unor surse, Nicușor Dan și Ilie Bolojan nu s-au înțeles asupra majorării taxei pe valoare adăugată, iar discuția dintre ei a fost cu scântei. În timp ce Bolojan a spus că nu se poate reduce deficitul fără a crește TVA, președintele insistă să găsească o altă soluție.
În aceste condiții, astăzi, tara noastră este reprezentată, la Bruxelles de un secretar de stat, care însă, nu are un plan concret de măsuri. Cert este ca, taxele luate in calcul pana acum sunt extrem de dure. Pe lângă majorarea TVA, sunt luate în calcul creșteri ale impozitelor pe dividende și profit, dar și o taxă de solidaritate pentru veniturile mari.
Planul de măsuri fiscale poate fi prezentat Comisiei Europene doar în contextul în care este legiferat și, de aceea, la reuniunea ECOFIN nu se va discuta un astfel de plan, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Alin Andrieș, care a precizat că, vineri, Comisia ar putea publica o nouă recomandare de traiectorie fiscală pentru România.
„La ECOFIN pe ordinea de zi există un punct în care se analizează punerea în aplicare a cadrului de guvernanță economică și, în special, se analizează sau se abordează recomandările Consiliului în contextul procedurii de deficit excesiv. Și aici, în cazul României, după cum știți, pe data de 4 iunie a fost publicată o propunere de decizie care indică faptul că România nu a adoptat măsurile necesare ca răspuns la recomandarea de corectare a deficitului bugetar excesiv. Aceasta este situația. Vineri nu se discută planul de măsuri sau nu se poate discuta un asemenea plan de măsuri. Trebuie să precizez de la bun început faptul că, pentru a putea să-l prezentăm Comisiei Europene, orice plan de măsuri trebuie în primul rând să fie adoptat și legiferat de către Guvernul României sau de către Parlamentul României. În acel context în care este legiferat, se poate prezenta Comisiei Europene. Bineînțeles că totul se discută pe măsuri adoptate, fiindcă măsuri discutate sau măsuri posibile există o multitudine. Dar, ce este foarte important, pentru a ne încadra în țintele de cheltuieli nete pe care le-am stabilit atât în cadrul Planului Național Structural, cât și ulterior, trebuie să avem măsuri efective, așa cum am adoptat măsurile în decembrie 2024 și atunci ele au fost transmise și sunt reflectate de către Comisia Europeană în recomandarea din iunie 2025, de pe 4 iunie, în care se ia act de acelea, se consideră, dar sunt considerate a nu fi suficiente”, a explicat Alin Andrieș la un post TV.
Acesta a precizat că, potrivit scrisorii și recomandării din 4 iunie, Comisia Europeană subliniază faptul că autoritățile din România, în Planul Structural, și-au asumat ca până la 1 aprilie să ia măsurile necesare pentru încadrarea în țintele de cheltuieli nete și pentru a fi pe acea traiectorie propusă și agreată de consolidare fiscală.
Noi recomandări de la Comisia Europeană
„Și noi nu am adoptat acele măsuri în primul trimestru, după care nici în momentul de față încă nu am adoptat setul de măsuri cu privire la creșterea veniturilor sau reducerea cheltuielilor, astfel încât să fie considerate de către Comisia Europeană suficiente pentru a ne putea încadra în traiectoria inițială. De aceea Comisia a realizat această, să spunem, propunere, recomandare, și care este un prim pas, fiindcă în etapa următoare Comisia Europeană va propune o nouă recomandare de traiectorie fiscală pentru România și este așteptat ca publicarea acestei recomandări să fie mâine, pe 20 iunie, iar ulterior, în lipsa unor măsuri, activarea condiționalităților macro. Dar așteptăm următoarea recomandare de zilele următoare, care va fi discutată la ECOFIN, la întâlnirea de pe 8 iulie.(…) Din cunoștințe și discuții vor fi recomandări de o nouă traiectorie, dar să vedem cum va fi. Mâine se va publica recomandarea, draftul de recomandare, fiindcă, având în vedere că nu am luat măsurile necesare până în luna aprilie, Comisia Europeană consideră că trebuie să ajustăm cheltuielile nete aferente anului 2025 astfel încât să rămânem pe acea traiectorie care să ne ducă la o consolidare a deficitului până în 2030”, a mai spus secretarul de stat în MF.
În opinia sa, este important ca până la următoarea reuniune a Consiliului Afaceri Economice și Financiare să fie adoptat un set de măsuri care să fie luat în considerare de către Comisia Europeană în analiza noii recomandări.
„Ar fi bine să avem deja un set de măsuri legiferat”
„Următorul ECOFIN va fi pe 8 iulie, dar bineînțeles că la nivel tehnic se discută în EFC (Comitetul Economic și Financiar n.r), pe 30 iunie – 1 iulie, și ar fi bine până atunci să avem un set de măsuri care să fie legiferat, pus la dispoziția Comisiei și luat în considerare. Este o chestiune care ține nu numai de Comisia Europeană, pentru că un alt element important pe care aș dori să îl subliniez este încrederea investitorilor și a piețelor financiare. După cum știți în decembrie agențiile de rating au schimbat outlook-ul din stabil în negativ, astfel că este necesar să adoptăm măsurile, în linie cu planul structural și consolidarea fiscală, cât mai repede”, a mai spus Andrieș.
Oficialul MF a adăugat că România poate să facă față rigorilor din orice perspectivă, dar ar trebui să luăm în considerare faptul că această ”consolidare fiscală este un maraton, nu este un sprint”, în sensul că trebuie atinsă până în 2030 și, de aceea, trebuie să fie un mix între reducerea de cheltuieli, îmbunătățirea colectării și creșterea veniturilor fiscale.
„Eu cred că trebuie să adoptăm acel set de măsuri care, pe de o parte, să nu afecteze semnificativ creșterea economică, pe de altă parte să fie o creștere a veniturilor structurale astfel încât să fie credibilă și să ne conducă pe acel drum în care, în 2030, să avem un deficit mai mic de 3% din Produsul Intern”, consideră secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Alin Andrieș.
Evenimente
Cum ar putea noul guvern să limiteze optimizarea fiscală, tertipul prin care firmele „exportă” profitul
Optimizarea fiscală, adică „exportul” profitului, lasă bugetul țării fără multe miliarde de euro anual. Motiv pentru care noul Executiv ar putea aplica varianta poloneză: un sistem de taxare a transferurilor de prețuri.
Autoritățile fiscale verifică dacă prețurile utilizate între entități afiliate nu sunt folosite pentru a transfera artificial profitul dintr-o jurisdicție fiscală cu impozit mai mare (România, de exemplu) către una cu fiscalitate favorabilă (precum Olanda, Polonia sau Cipru), scrie Termene.ro.
În principiu, prețurile de transfer sunt reglementate de legislația fiscală și trebuie să respecte principiul valorii de piață. Dacă schema nu respectă acest principiu și este considerată abuzivă sau artificială, poate fi sancționată de ANAF.
Sistemul nu s-ar aplica doar tranzacțiilor dintre o firmă din România și una din altă țară, ci și tranzacțiilor dintre două firme din România, dacă fac parte din același grup. Spre exemplu, un transfer de prețuri de la un IMM sau o companie mare către o microîntreprindere — care beneficiază de un regim fiscal mai avantajos (1% din venituri față de 16% din profit, în prezent) — poate avea un impact semnificativ asupra bugetului de stat.
La o sumă de 200.000 de euro transferată către o microîntreprindere, se plătește un impozit de doar 2.000 de euro. Dacă acest transfer ar fi fost taxat în cadrul companiei-mamă, suma ar fi fost impozitată cu 16.000 de euro. Diferența pierdută de stat este, astfel, de 14.000 de euro.
Evenimente
Din august începe apocalipsa taxelor. Camera Deputaților va adopta măsurile la sfârșitul lunii iulie
Măsurile referitoare la reducerea deficitului bugetar vor fi adoptate într-o sesiune extraordinară a Parlamentului la sfârșitul lunii iulie, potrivit unor surse politice.
Sursele Agerpres au precizat că unele măsuri vor fi aplicabile de la 1 august, iar altele de la 1 ianuarie 2026.
„Am ajuns la consens pe TVA”, au precizat sursele politice, menționând că în acordul politic care va fi încheiat între partidele pro-europene va exista o clauză referitoare la TVA.
Conform surselor politice, există două scenarii de lucru cu privire la calendarul învestirii noului Executiv, respectiv dacă acordul politic este finalizat vineri, luni ar urma să aibă loc audierea miniștrilor și votul în Parlament, iar marți – depunerea jurământului la Palatul Cotroceni, iar în caz contrar luni și marți ar urma să fie audierile în Legislativ, miercuri să fie acordat votul în Parlament, iar vinerea viitoare noul Guvern să depună jurământul în prezența președintelui Nicușor Dan.
Nicușor Dan NU s-a ținut de cuvânt! SURSE: TVA crește de la 19 la 21%, de anul viitor
Sursele menționate au precizat că în acordul politic rotativa guvernamentală între PNL și PSD va fi prevăzută cu termen, dar fără nume de premier. Astfel, în vara anului 2027 ar urma să se producă rotativa guvernamentală.
Președintele Nicușor Dan l-a desemnat, vineri, pe liderul interimar al PNL, Ilie Bolojan, pentru funcția de prim-ministru.