Bătălie pe locuințele ANL. Vezi unde sunt căutate

0
93

Blocurile ANL din Botoşani, ridicate pe fostul teren al Ministerului Apărării Naţionale, care a fost predat municipalităţii, sunt aproape gata, însă abia se deschid lucrările pentru partea de utilităţi.

„La ora actuală sunt aproximativ 600 de cereri pentru locuinţe ANL. Lista de priorităţi pentru obţinerea unei locuinţe se va reactualiza în anul în care se vor recepţiona locuinţele din noul cartier ANL din Șoseaua Iaşului. Acolo vor fi 80 de locuinţe din care 40 vor fi ale Armatei pentru că ei au pus la dispoziţie terenul, iar 40 ale municipiului Botoşani”, spune viceprimarul municipiului Botoşani, Marian Murariu, citat de publicaţia Botoşăneanul.

Numărul botoşănenilor de pe lista de aşteptare pentru locuinţe ANL ar urma să crească şi în următorii doi ani de zile, până când vor fi gata cu totul blocurile de la intrarea în oraş.

„Primim în continuare cereri. Criteriile de atribuire sunt stabilite la nivel naţional prin HG 962/2001 în funcţie de starea civilă, numărul de copii, studii, condiţii de locuit, venit, starea de sănătate. Practic, în acest moment sunt aproximativ 600 de cereri şi dacă ar fi să luăm în considerare că vor fi doar 40 de apartamente, în acest moment avem 15 solicitări pe apartament”, mai spune Marian Murariu.

Cartierul cu locuinţe pentru tineri ar urma să ofere în total 700 de spaţii locative, toate destinate botoşănenilor. Acestea sunt construite în etape, prima constând în 80 de apartamente.

O parte vor fi cedate într-adevăr lucrătorilor din Ministerul Apărării Naţionale, însă şi în cazul acestora, mare parte dintre militarii activi sunt tot botoşăneni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here