Ce este OBLIGATĂ să facă de URGENȚĂ!

0
214

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, referitor la greva anunţată de sindicatele de la metrou pentru miercuri, că noul ministru al Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu, şi conducerea Metrorex trebuie să găsească o cale de a dialoga.

„Noul ministrul al Transporturilor, doamna Olguţa Vasilescu, împreună cu conducerea Metrorex sunt sigură că vor genera un dialog. Avem la Primărie mijloacele să modernizăm staţiile. Ne menţinem disponibilitatea de a prelua Metrorex la Primăria Capitalei, pentru că este parte urbană a transportului bucureştean”, a declarat Gabriela Firea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD.

Primarul Capitalei a mai făcut ieri un apel la Ministerul Transporturilor să găsească de urgenţă soluţii pentru rezolvarea conflictului colectiv de muncă al angajaţilor Metrorex, astfel încât greva anunţată pentru săptămâna aceasta să fie anulată şi avertizează că aceasta ar putea bloca Bucureştiul.

„Fac apel la responsabilitatea şi profesionalismul reprezentanţilor Ministerului Transporturilor să identifice urgent soluţii, astfel încât greva generală de la metrou să fie anulată, pentru că un astfel de eveniment ar afecta serios viaţa bucureştenilor”, afirma Firea, citată în comunicat.

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a anunţat vineri că angajaţii Metrorex vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4,00 şi 16,00, dacă până atunci nu va fi rezolvat conflictul de muncă.

Trenurile de metrou nu au circulat nici joi dimineaţa, în intervalul orar 4,00 – 6,00, în urma declanşării unei greve de avertisment de către USLM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here