Ivanka Trump a folosit un cont privat de e-mail pentru corespondență guvernamentală

0
78

Dacă se dovedeşte că a făcut acest lucru, atunci Ivanka Trump ar putea fi vinovată de încălcarea reglementărilor federale din SUA, informează ziarul Washington Post, citat de Reuters.

Publicaţia The Washington Post a anunţat luni că o investigaţie a Casei Albe privind folosirea mailului de către Ivanka Trump, care îndeplineşte funcţia de consilier prezidenţial, a arătat că aceasta a folosit mailul personal în mare parte din 2017. Potrivit cotidianului, un birou de avocatură care o reprezintă pe Ivanka Trump a declarat că aceasta a folosit un cont privat de corespondenţă electronică, dar niciunul din mesaje nu conţinea informaţii secrete şi majoritatea se refereau la programarea activităţilor. Aceeaşi sursă a precizat că ea nu a mai folosit contul respectiv după ce i s-au adus la cunoştinţă reglementările aplicabile.

În timpul campaniei electorale din 2016, preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat-o dur pe contracandidata sa, Hillary Clinton, pentru că a folosit adresa personală de email, în perioada în care era secretar de stat.

Reuters a comentat că şi ginerele preşedintelui Trump, Jared Kushner, de asemenea consilier la Casa Albă, a folosit un cont privat de e-mail, deşi subiectul corespondenţei lui Clinton a fost notoriu şi s-a aflat în centrul atenţiei publice timp de câteva luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here