Un nou constructor auto în țara noastră? Ce producător ne-a inclus pe lista scurtă

0
3

 România şi Bulgaria sunt cele două opţiuni pe care Skoda le ia în calcul pentru noua uzină pe care vrea să o construiască în Estul Europei pentru a produce Karoq şi Seat Ateca după 2022.

Grupul Volkswagen a confirmat recent că este în căutarea unui amplasament pentru o uzină Skoda în Estul Europei, la scurt timp după apariţia unor informaţii în presa internaţională.

Constructorul german nu a anunţat concret unde ar putea fi construită noua uzină, însă presa internaţională a relatat iniţial că Bulgaria şi Turcia se află pe listă scurtă.

Publicaţia Automotive News anunţă însă acum o schibare de planuri a cehilor. Noile favorite pentru uzină sunt România şi Bulgaria, iar facilitatea de producţie va avea între 4.000 şi 5.000 de angajaţi.

Nu este foarte clar dacă oficialii Grupului Volkswagen au iniţiat deja discuţii cu autorităţile din România şi Bulgaria în acest sens, însă sursa citată afirmă că germanii au şi o soluţie de compromis în cazul în care niciuna dintre variante nu se va concretiza. Astfel, o altă opţiune este ca Grupul Volkswagen să transforme uzina de motoare de la Polkowice (Polonia) sau de la Gyor (Ungaria) în uzină pentru producţia de maşini.

La noua uzină se vor produce după 2022 SUV-urile Skoda Karoq (foto) şi Seat Ateca. În prezent, ambele modele sunt produse la uzina Kvasiny din Cehia, însă Grupul Volkswagen a decis să mute acolo producţia lui Volkswagen Passat.

Decizia Grupului VAG ca noua uzină să fie condusă de Skoda a generat nemulţumiri în rândul sindicatelor Volkswagen din Germania, care vor să preia controlul asupra noii unităţi de producţie.

SURSA: automarket

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here