S-a confirmat! Rusia a ATACAT un stat membru NATO

0
7

Atacul a fost detectat la începutul lui 2017, dar sistemul de comunicaţii al Ministerului de Externe fusese compromis din anul precedent, când hackerii au accesat peste 150 de conturi de email ale angajaţilor instituţiei, copiind mesajele şi documentele ataşate.

În acest fel, hackerii au obţinut informaţii şi date care ar putea fi folosite în atacuri viitoare, precum şi o listă de ţinte potenţiale din instituţiile publice, se arată în raportul citat. Atacatorii au vizat conturile de email ale reprezentanţilor de rang înalt ai Ministerului de Externe de la Praga. Modul în care au acţionat şi metodele folosite sunt similare celor întâlnite, în acceaşi perioadă, în mai multe state europene.

Conturile de email ale angajaţilor Ministerului de Externe ceh au mai fost ţinta şi a unui alt atac din decembrie 2016. Hackerii au compromis atunci câteva sute de conturi. Potrivit serviciului de securitate ceh, ambele atacuri au fost parte a unor campanii de spionaj cibernetic orchestrate de FSB şi GRU.

În timpul aceleiaşi campanii, au mai fost afectate conturile de email ale unor persoane care aveau legături cu Ministerul Apărării de la Praga, scrie Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here