Cât costă Moș Nicolae. Ce cadouri au fost la mare căutare

0
19

Magazinele au fost pline-ochi de clienţi, miercuri seara, până aproape de miezul nopţii. Motivul: lista lui Moş Crăciun. Cei mai mulţi dintre cei prezenţi la ore târzii în noapte, au explicat că programul încărcat de la muncă nu le-a permis să cumpere cadouri pentru cei mici, mai devreme. În timp ce unii români erau presaţi de timp şi nu ştiau exact ce să ducă în dar, alţii erau mai organizaţi, având o listă la purtător. 

Pe lista lui Moş Nicolae, s-au aflat jucăriile de tot felul, de la păpuşi la maşinuţe. Nu au lipsit nici jucăriile de plus, dulciurile sau sau puzzle-urile. În total, Moşul a cheltuit între 200 şi 250 de lei pentru fiecare copil cuminte.

De altfel, conform unui studiu de piaţă realizat recent de către MEDNET Marketing Research Center, aproape 90 la sută dintre persoanele din mediul urban au spus că intenţionează să cumpere cadouri de Moş Nicolae pentru cei dragi. Aproape jumătate dintre persoanele intervievate au spus că vor să cheltuiască cu această ocazie între 100 şi 250 lei. Ca în toţi anii, cadourile preferate au rămas dulciurile (70,4%), urmate de jucării (47,2%) şi de articole de îmbrăcăminte/încălţăminte (41,7%).De asemenea, au fost oferite şi fructe, cosmetice/parfumuri sau cărţi. Pe lângă acestea, au mai fost menţionate şi bijuterii şi accesorii, articole de design, accesorii pentru smartphone/tabletă sau chiar electronice şi electrocasnice. Acest studiu a fost realizat online, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional urban (oraşe mici – sub 30.000 de locuitori, oraşe mijlocii – 30.000- 100.000 de locuitori, oraşe mari – peste 100.000 de locuitori) în perioada 23-29 noiembrie 2018. Au fost intervievate 812 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18-65 de ani 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here