Anunț! Schimbări majore la alocații! Despre ce sume este vorba

0
71

Deşi Guvernul PSD se lăuda încă de la începutul anul 2017 că alocaţiile pentru copii se vor mari, acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent, iar alocaţiile au rămas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani, respectiv 84 de lei pe luna pentru copiii între 2 şi 18 ani. 

Potrivit acestei propuneri legislative, de la 1 ianuarie 2019, copiii cu vârstă de până în doi ani ar putea primi o alocaţie lunară de 300 de lei, în timp ce alocaţia copiilor cu vârstă de 2-18 ani ar fi de 150 lei pe luna. 

Astfel, dacă acest proeict de lege va fi aprobat, alocaţiile copiilor s-ar putea mări de la 1 ianuarie 2019, scrie Antena1.

 „Propunerea este de majorare a cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 300 lei şi cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 150 lei. România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţă cuantumului alocaţiei pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocaţia porneşte de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesităţile unui copil”, precizează deputatul PNL Robert Sighiartău, iniţiatorul proiectului.  

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here