Alertă pentru zeci de mii de angajați! Unul din cei mai mari producători auto anunță concedieri

0
92

Ford a anunţat că a început negocierile cu reprezentanţii angajaţilor germani privind potenţiale concedieri la fabrica sa din Saarlouis, Germania, în urma deciziei de a renunţa la fabricarea modelului Ford C-Max, transmite Reuters. 

„Putem confirma că am început discuţii oficiale cu Consiliul angajaţilor cu scopul de a încheia producerea C-Max/Grand C-Max la Saarlouis. Deoarece continuăm să ajustăm producţia la cerere, procesul de consultări va include şi necesare ajustări ale forţei de muncă de la Saarlouis”, se arată într-un comunicat al Ford, preluat de Agerpres.

La această unitate lucrează peste 6.190 de angajaţi dar vânzările sunt în scădere iar reglementările mai dure privind emisiile vor necesita investiţii costisitoare.

Vineri, Ford a anunţat primul pas în vederea restructurării afacerii sale neprofitabile din Europa, care ar urma să implice renunţarea la unele modele, reducerea locurilor de muncă şi posibil închiderea unor fabrici. Ford are aproximativ 54.000 de angajaţi în Europa şi 24 de unităţi de producţie.

Pentru a implementa acest plan, Ford a numit noi şefi în Germania şi Marea Britanie. Obiectivul Ford este să ajungă la o marjă de profit de 6%.

Fostul responsabil de calitate Gunnar Herrmann va conduce operaţiunile de restructurare din Germania, în timp ce Graham Hoare va face acelaşi lucru în Marea Britanie. Anterior Hoare s-a ocupat de dezvoltarea operaţiunilor Ford pe plan global.

Cea mai semnificativă parte a procesului de restructurare va avea loc în 2019 şi 2020, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei americane.

Ford a precizat că în Europa se va concentra pe producerea de SUV-uri şi vehicule comerciale, care sunt profitabile, şi va reduce liniile de producţie pentru modelele neprofitabile. De asemenea, compania se va baza mai mult pe parteneriate pentru a reduce costurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here