Aici sunt banii dumneavoastră! Ce proiecte a aprobat Gabriela Firea

0
8

Vouchere pentru statii de reîncărcare a maşinilor electrice, burse în străinatate pentru medici, feritilizare în vitro de 6 milioane de euro sau apartamente de peste 80.000 de euro în care să fie relocaţi cei care locuiesc în cladiri cu risc seismic – sunt doar unele dintre lucrurile pe care se vor duce banii bucureştenilor. Potrivit ziare.com, a fost aprobat proiectul potrivit căruia 7 milioane de lei vor fi cheltuiţi pe 19 apartamente unde vor fi relocate persoanele care locuiesc în clădiri cu risc seismic, astfel încât locuinţele acestora să poată fi consolidate. Proiectul i-a aparţinut Gabrielei Firea. Potrivit proiectului votat de consilierii generali, miercuri, vor fi achiziţionate 9 apartamente situate în Str. Spineni, nr. 4, Sector 4 şi 10 apartamente situate în Str. Grădinarilor, nr. 19-21, Sector 3. Contractele de vânzare-cumpărare pentru cele 19 apartamente vor fi încheiate de către Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, care va plăti, în total, pentru aceste locuinţe suma de 7.209.271 lei fără TVA. Sumele necesare implementarii programului vor fi asigurate din bugetul local al Capitalei.

O ancheta Ziare.com a scos, însă, la iveală de ce acest proiect este sortit din start eşecului, dacă Primaria nu are grijă să şi consolideze clădirile vechi. Cei care s-au mutat se declară păcăliţi şi au pierdut orice speranţă că se vor mai întoarce în casele lor.

Cum a dublat un program guvernamental şi a acordat vouchere pentru achiziţionarea de maşini electrice, Firea a venit cu un nou proiect de jumătate de milion de lei. Astfel, va acorda 500 de vouchere a câte 10.000 de lei persoanelor fizice sau juridice care deţin spaţii comerciale şi care înfiinţează staţii de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in. În anul 2017, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat hotărârea prin care urmau să fie amenajate 74 de locuri de parcare în vederea implementării unui număr de 30 de module de staţii de încărcare electrice în cadrul parcărilor publice din Capitală până la 1 ianuarie 2019. 

Un alt program al Gabrielei Firea care a primit undă verde este acela prin care 100 de medici primesc 10.000 de lei fiecare pentru specializare în Europa, SUA sau Israel. Ironic sau nu, programul se numeste „Doctori pentru Bucuresti”, susţine ziare.com. „Prin acest proiect, dorim să sprijinim formarea profesională pentru 100 de medici, angajaţi ai spitalelor aflate în administrarea ASSMB, cu domiciliul în Bucureşti. Sprijinul financiar este în valoare de 10.000 lei/medic, iar formarea presupune participarea la cursuri de specialitate, cu o durată de minim o săptămână, susţinute de clinici de renume din Europa, Statele Unite şi Israel. Bugetul proiectului ‘Doctori pentru Bucureşti’ se ridică la 1.008.500 lei, pentru anul 2019”, a arătat primarul general, Gabriela Firea. 


 

Nu în ultimul rând, un proiect pe care Gabriela Firea l-a lăudat şi susţinut intens – „O şansă pentru cuplurile infertile”. După ce a acordat 1.000 de vouchere de 3.000 de euro bucata, a decis să suplimenteze programul cu încă 2.000 de vouchere. Prima etapă a acestui proiect a avut o rată de succes de 70%, fiind 1.000 de cupluri înscrise şi 823 de dosare aprobate. „Am luat decizia de a iniţia etapa a doua a proiectului de fertilizare în vitro, pentru încă 2.000 de cupluri, pentru că la FIV1 avem o rată de succes de 70%: dintre cele 159 de proceduri medicale decontate şi finalizate, 112 sunt sarcini confirmate. FIV 1 şi-a atins ţinta pentru 1.000 de cupluri, acesta este numărul actual al participanţilor la program. Este un proiect în care punem mult suflet, noi venim cu cifre pentru că acesta este tiparul oricărei analize de oportunitate şi necesitate, dar fiecare nouă speranţă pentru un cuplu care intră în program, fiecare nouă sarcină, fiecare zâmbet au o valoare emoţională ce nu poate fi măsurată. Beneficiarii vor primi, ca şi în cazul FIV 1, vouchere în două tranşe: în valoare de 4.600 de lei pentru medicamente şi în valoare de 9.200 de lei pentru procedurile medicale. Regulamentul acestui proiect va avea amendamente suplimentare faţă de proiectul anterior, în acord cu solicitarile primite în această perioadă”, afirmă primarul general, Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here