Atenție părinți! Schimbare majoră în învățământ din semestrul doi. Veste proastă pentru sute de mii de elevi

0
97

Ecaterina Andronescu anunţă ore suplimentare în şcoli, pentru copiii care nu au ţinut pasul cu programa şcolară. Măsura se va aplica elevilor din clasa a 3-a până într-a 8-a.

 „Potrivit legii învăţământului, avem evaluări periodice după clasa a doua, a patra şi a şasea şi avem examenul de evaluare la clasa a opta. De câţiva ani, ponderea celor care nu iau nici măcar 5 la examenul de evaluare de la clasa a opta creşte alarmant de mult. Aşa se face că în 2018, din 150.000 de elevi ai clasei a opta, 55.000 nu au luat nici măcar nota 5. Mi-am pus întrebarea ce pot să fac pentru ca elevii să nu mai fie cei suportă consecinţele acestei lipse de pregătire pentru tot parcursul ulterior al vieţii lor”, a spus Ecaterina Andronescu, conform Digi24.

Potrivit acesteia, din evaluările de la Ministerul Educaţiei reiese că rezultă că decalajul începe în clasa a treia şi creşte până în clasa a opta.

„Ce putem să facem? Să încercăm să introducem ore de pregătire remedială, în aşa fel încât să îi aducem pe cei care nu au ţinut pasul cu programa şcolară la linia de plutire. Încercăm să remediem pregătirea, de aici şi cuvântul remedial, pregătirea care ar fi trebuit să fie de alt nivel decât se constată în aceste evaluări. Și atunci, unde la evaluările naţionale am constatat că rezultatele sunt slabe, învăţătorii şi profesorii trebuie să facă suplimentar cu cei care nu au reuşit să facă faţă, în aşa fel încât să recuperăm sau să remediem nivelul pregătirii”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul a precizat că măsura ar urma să intre chiar din semestrul al doilea al acestui an şcolar.

În ceea ce priveşte rezultatele unui astfel de demers, Ecaterina Andronescu a spus: „E greu de apreciat aceeaşi perioadă de timp pentru toţi elevii. În clasa a treia, de exemplu, s-ar putea ca recuperările să fie mai puţine, timpul să fie mai puţin decât în clasa a opta, unde ecartul a crescut”.

Ecaterina Andronescu spune că nu se pune problema unui corp didactic separat pentru aceste ore de pregătire.

„Cred că este o problemă pe care directorul trebuie să şi-o asume, pentru că acei elevi au pierdut permanent la pregătire. Cineva trebuia să îi observe şi să nu ajungem să avem la clasa a opta 55.000 de copii care nu iau nota 5 la examenul de evaluare naţională”, a mai spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here