Pericol! Reparații în batjocură la unul dintre cele mai importante poduri din România. Despre ce este vorba

0
70

Unul dintre cele mai importante poduri ale României, care duce înspre Vama Giurgiu, se află în stare avansată de degradare.

Podul peste râul Argeş, pe DN 5 ( Bucureşti – Giurgiu), între localităţile Adunaţii Copăceni şi 1 Decembrie, se află într-o stare avansată de degradare. Joi, 13 decembrie, câţiva muncitori au intervenit cu o butelie şi câteva lopeţi de asfalt pentru a acoperi gropile şi fisurile podului. Imaginile postate de Daniel pe contul său de Facebook sunt însoţite de comentariile acestuia de la faţa locului.

„Veţi râde, dar fix acea echipă asfaltează DN-ul, pune pavele pe trotuare şi bagă canalizare pluvială. Deschid câte 10 şantiere şi nu termină nici unul. În Jilava, se sapă de 2 ani pentru pluvială….Să vedeţi distracţie, pe ditamai şoseaua, când e acoperită de apă. Săptămânal, între Adunaţii Copăceni şi Bucureşti sunt accidente”, scrie Claudiu.

Şi Dragoş a postat un comentariu la imaginile în care se pot vedea cum se intervine pentru reabilitarea podului, conform Adevarul.

„O să moară oameni nevinovaţi din cauza unor … nenorociţi care sunt responsabili pentru întreţinerea acestui pod … mă întreb cum s-ar simţi dacă familia lor ar fi pe acest pod în momentul prăbuşiri?”

„Chiar nu poate nimeni să facă ceva? Nu ne mai deranjează gropile, problema e pilonul podului, în fiecare zi mulţumim lui Dumnezeu după ce trecem, dar până când vom merge pe mâna lui Dumnezeu? Copii noştri trec acel pod în fiecare zi, vă rugăm, cei care sunteţi în măsura, faceţi ceva, nu lăsaţi să se întâmple o tragedie”, scrie şi Nicoleta.

Recent, primarul comunei Adunaţii Copăceni, Daniel Rusu, a transmis o adresă către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în care descria starea podului. „Menţionăm că în unele locuri sunt fisuri foarte mari, armătura este distrusă şi se pot prăbuşi bucăţi din pod deoarece traficul este intens, circulând cu precădere maşini de mare tonaj (foarte multe TIR-uri care se duc sau vin spre şi dinspre Vama Giurgiu)”, se arată scrisoarea transmisă de primăria Adunaţii Copăceni Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Edilul comunei, Daniel Rusu, solicită CNAIR să ia măsurile care se impun pentru repararea podului, pentru evitarea unei catastrofe. Oficialii CNAIR spun că reabilitarea podului este inclusă în contractul „Modernizare DN 5 Bucureşti – Adunaţii Copăceni, sector km 7+573 – 19+220 –Relicitare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here