Avertisment dur din partea băncilor

0
96

Guvernul Dăncilă a anunţat că va impozita averea băncilor în funcţie de valoarea ROBOR, totul bazat pe tupeul instituţiilor financiare de a profita de români, lucru care a condus la cele mai mari marje de profit din Europa.

Vineri Guvernul a adoptat OUG care introduce un nou sistem de taxare a băncilor. Din momentul în care indicele ROBOR depăşeşte pragul de 2%, băncile vor cotiza mai mult la stat, cu o taxă care creşte progresiv pe baza evoluţiei acestui indice.

Patronatelor Bancare din România au reacţionat şi avertizează că introducerea unei taxe bancare şi pachetul de legi restrictive pentru finanţare vor aduce recesiune, deprecierea cursului, scăderea pieţei imobiliare, distrugerea de locuri de muncă şi scumpirea finanţării. Totul în condiţiile în care băncile româneşti au un profit de două ori mai mare decât în restul Europei, iar la noi în ţară dobânzile depozitelor sunt în continuare negative. Cu tot cu comisioane, un român care depune 10.000 euro, scoate din bancă după un an 9.600 euro. Iar când vine vorba de credite, românii plătesc cele mai mari rate, cu o dobândă de peste 10% la creditele de consum.

Bulgarii au dobânzi cu aproape 2 procente mai mici, polonezii cu 3 procente, iar în Ungaria pentru acelaşi tip de credit, dobânda este de peste 2 ori mai mică.

Dobânzi la credite de consum:

România: 10,1%

Bulgaria: 8,35%

Polonia: 7,3%

Ungaria: 4%

Citeşte şi: Avertismente fără precedent. Statul român va rămâne FĂRĂ BANI. Leul se prăbuşeşte, urmează un nou împrumut la FMI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here