Lia Olguța Vasilescu este pe făraș. Ce îi pregătește Liviu Dragnea

0
117

Marele pierzător al deciziei CCR privind revocarea/numirea miniştrilor ar putea fi nu preşedintele Iohannis, ci Olguţa Vasilescu.

Într-o analiză pentru Ziare.com, Ioana Ene Dogioiu susţine că la momentul de faţă, când CCR „a devenit în mod oficial o anexă la PSD,” orice decizie împotriva preşedintelui Iohannis nu face decât să îl victimizeze pe acesta.

Mai apoi, vorbind despre decizia CCR, Ioana Ene Dogioiu arată cum ar putea fi lăsată pe dinafară Olguţa Vasilescu şi cum tot acest episod îi poate fi imputat direct lui Liviu Dragnea.

Cu privire la decizia CCR, aceasta susţine că propunerile Mircea Drăghici la Transporturi şi Olguţa Vasilescu la Dezvoltare nu trebuie acceptate pentru că ar fi propunerile cu numărul doi, ci doar că preşedintele trebuie să răspundă în scris şi motivat.

„Curtea nu spune că trebuie să le accepte, pentru că ar fi propunerile cu numărul doi, ci doar că trebuie să răspundă în scris şi motivat. Dar, nici primele propuneri, cu Olguţa Vasilescu la Transporturi şi Ilan Laufer la Dezvoltare, nu au fost refuzate în scris şi motivat, dar la momentul respectiv posturile nefiind vacante, nici nu se putea pune în mod legal problema unor propuneri. Ce să propui pentru un post încă ocupat? În plus, decizia CCR nu retroactivează, deci ea nu poate avea în vedere decât propunerile acum active.” arată Ioana Ene Dogioiu.

Astfel, Iohannis o poate refuza pe Olguţa Vasilescu pentru Dezvoltare, ca primă propunere pentru acest potofoliu. Iar dacă e a doua propunere, iar prima nu a fost refuzată formal, acesta l-ar putea numi în funcţie pe Ilan Laufer.

„Iar dacă o refuză pe dna Vasilescu la Dezvoltare şi îl acceptă pe Mircea Drăghici la Transporturi, dna Vasilescu rămâne la uşa Guvernului. (…). Este o lovitură uriaşă pentru Olguţa Vasilescu şi, mai grav, una pentru care este foarte posibil să îl învinovăţească pe Liviu Dragnea. De ce? Nu dna Vasilescu a cerut să plece de la Muncă la Transporturi. A fost dorinţa lui Liviu Dragnea pentru că la Muncă dna Vasilescu începuse să-şi facă periculos de multă popularitate printre pensionari prin prevederile proiectului noii legi a pensiilor. Iar pentru Liviu Dragnea, orice pesedist cu popularitate e un pesedist periculos pentru el şi trebuie cumva „tuns”,” conchide Ioana Ene Dogioiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here