Vești bune pentru românii care vor să muncească în străinătate! Țara care oferă salarii și de 4000 de euro! Care sunt cele mai căutate meserii

0
96

Angajatorii din Germania pun la dispoziţia românilor 363 de locuri de muncă. La mare căutare sunt electricienii, lăcătuşii mecanici, instalatorii sau zidarii români. 

Se caută în special persoane cu studii medii: 80 de persoane care să lucreze în domeniul menajului, 53 de posturi destinate electricienilor, 51 sunt pentru lăcătuşi. Pentru instalatori şi sudori mai sunt disponibile alte 100 de poziţii în timp ce lucrătorii în construcţii sunt extrem de căutaţi. De asemenea, se caută oameni pentru poziţia de şef de tură,  şoferi de autobuz sau mecanici. 

Conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), doritorii pot beneficia atât de contracte de muncă pe perioadă determinat cât şi de contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, acestea variind între 8-24 de luni, potrivit Adevarul.ro 

Nici salariile nu sunt de neglijat. Dacă  un şef de tură poate ajunge la un salariu de 4.100 de euro brut pe lună, zidarii pot câştiga salarii brute de 2.773 de euro pe lună.

În timp ce, constructorii de acoperişuri pot primi 2.600 de euro brut pe lună, iar şoferii de autobuz pot primi lefuri de 3.000 de euro brut, lunar. Iar pentru un mecanic echipamente de prelucrare plastic şi cauciuc şi mecanic industrial salariul ajunge la 3.300 de euro pe lună. Cameristele pot obţine 1.550 de euro brut pe lună, potrivit Eures.

Totuşi, cei care sunt interesaţi să aplice trebuie să îndeplinească condiţiile impuse de Eures. 

Mai întâi aceştia trebuie să fie înscrişi în baza de date a reţelei Ereus. Abia după ce îndeplinesc anumite criterii,  pot susţine interviul cu reprezentanţii Ereus. 

De reţinut, toţi candidaţii trebuie să aibă cunoştinţe bune sau foarte bune de limbă germană sau de limbă engleză, arată Eures. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here