Viorica Dăncilă aruncă în aer scena politică. Ce condiție incredibilă îi pune lui Dragnea, pentru a da OUG privind amnistia și grațierea

0
79

Cu privire la asumarea de către guvern a unei asemenea Ordonanţe, prim-ministrul susţine că acest lucru este posibil cu o singură condiţie: OUG să fie asumată şi semnată de ministrul Justiţiei. Totuşi, Viorica Dăncilă susţine că în momentul de faţă nu există în lucru un draft al unei asemenea Ordonanţe.

Condiţia pe care prim-ministrul o pune pentru a fi de acord cu Ordonanţa nu va fi pe gustul lui Liviu Dragnea. Tudorel Toader refuză să-şi asume o asemenea mutare, răspunzând evaziv de mai multe ori, atunci când a discutat despre amnistie şi graţiere, cel mai adesea încercând să mute pe Parlament povara adoptării unui asemenea act.

Pe data de 17 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să îi transmită agenda fiecărei şedinţe de guvern cu 24 de ore înaintea fiecărei şedinţe, în baza articolului 87 din Constituţie, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Cererea, o premieră în România, vine pe fondul temerilor că guvernul ar putea adopta o Ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, cerută insistent la ultima şedinţă CEX de şeful PSD, Liviu Dragnea, dar şi de baronul PSD de Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here