Vladimir Putin nu are adversar! Președintele Rusiei ar putea rămâne la conducere pentru totdeauna

0
157

Preşedintele parlamentului rus, Viaceaslav Volodin, a ridicat problema schimbării constituţiei, în condiţiile în care Vladimir Putin este la ultimul mandat potrivit legilor aflate în prezent în vigoare. Volodin a deschis subiectul marţi, la o întâlnire cu liderul la Kremlin, scrie Moscow Times.

“Societatea îşi pune întrebări, stimate Vladimir Vladimirovici”, i-a spus Volodin. “Trebuie să dăm răspunsuri. Legea, chiar şi legea fundamentală, nu e o dogmă”.

Volodin a sugerat că actuala Constituţie ar fi depăşită şi trebuie modificată “pentru a se adapta situaţie actuale”. Răspunsul lui Putin nu a fost consemnat, dar tot în decembrie, preşedintele rus a a declarat că Constituţia “nu e un construct legal fosilizat ci un organism viu”. Şi asta cu toate că în martie, când a fost reales, Putin respingea ideea unui astfel de reforme, spunând că nu poate conduce veşnic.

Analiştii spun că e foarte probabil ca la Kremlin să se plănuiască modificarea Constituţiei, astfel ca Putin, care acum 66 de ani, să poate să rămână  în funcţie şi după 2024, când i se termină ultimul mandat, scrie Știrileprotv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here