Alertă! Rusia riscă excluderea din toate competițiile sportive. Ratează și următoarea Olimpiadă? Când se va lua decizia

0
67

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a confirmat marţi că Rusia a depăşit termenul fixat pentru data de 31 decembrie 2018, la miezul nopţii, pentru a da experţilor acces liber la datele laboratorului antidoping de la Moscova, condiţie necesară pentru ridicarea sancţiunilor aplicate acestei ţări, transmite AFP.

Comisia independentă a organizaţiei mondiale însărcinată cu conformitatea codului mondial antidoping se va reuni pe 14 şi 15 ianuarie, pentru a examina măsurile ce vor fi luate în continuare, potrivit AMA/WADA.

”AMA/WADA confirmă azi (marţi) că, din 21 decembrie, nicio altă misiune nu a fost desfăşurată în Rusia”, a explicat agenţia într-un comunicat, făcând referinţă la tentativa nereuşită de a recupera datele laboratorului antidoping de la Moscova, implicat în scandalul dopajului instituţionalizat din Rusia.

Aceasta era una dintre cele două condiţii stipulate de AMA/WADA la data de 20 septembrie pentru ridicarea sancţiunilor faţă de agenţia rusă antidoping (RUSADA).

”Sunt dezamăgit”, a reacţionat preşedintele AMA/WADA, Craig Reedie, precizând că agenţia va trimite în zilele următoare raportul misiunii experţilor detaşaţi la Moscova pe 21 decembrie, transmite Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here