Un tablou semnat de un pictor școlit la Cluj a șocat. Suma record pentru care s-a vândut

0
30

Este vorba despre lucrarea intitulată „Funeraliile lui Duchamp”, estimată iniţial la o valoare cuprinsă între 2.5 şi 3.5 milioane de lire sterline. Tabloul s-a vândut cu aproape 4.3 milioane de lire sterline, susţine Ziua de Cluj.

La final de februarie 2019, Adrian Ghenie a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, din partea preşedintelui Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru talentul artistic, pentru rolul important avut la promovarea şcolii româneşti de pictură în lume.

Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu, şi a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, galeria Plan B, extinsă ulterior şi în Berlin. Plan B a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneţia din 2007, iar în 2008 a deschis un spaţiu expoziţional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate. Ghenie este deja cunoscut la nivel internaţional, lucrările sale aflându-se în colecţiile unor importante galerii şi muzee din lume, între care şi Centrul Georges Pompidou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here