Să facă de data aceasta ceva util. Reacția afaceristului

0
55

Sebastian Ghiţă, i-a propus lui Ștefan Mandachi, tânărul cu un metru de autostradă în Moldova, să facă de dată această ceva util şi să ajute la construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti.

„Cum să avem autostrăzi ? Am citit cu surprindere că o licitație pentru construirea unui segment din Autostrada Sibiu – Pitești a fost contestată după declararea câstigatorului la cel mai mic preț.

Contestatarul reclamă prețul prea mic. Când e mare prețul… de ce e mare ? Când e mic…. de ce e prea mic ?

M-am gândit să-i propun lui Ștefan Mandachi, tânărul cu metrul de autostradă, să facă de dată această ceva util.

Un protest în fața firmei de construcțîi care a făcut contestația. Aşa va reuşi să ajute la construcția a 13 km de autostradă şi îşi va folosi notorietatea pentru un lucru util.

Nu o spun în glumă ! Chiar și Ministrul Transporturilor i se poște alătura la protest !!!”, a scris Sebastian Ghiţă pe Facebook.

Ulterior, fostul deputat a subliniat la România TV că lucrările autrostrazii Sibiu – Pitești este blocată de constesțatii.

„Cred că CNAIR, ministrul Transporturilor trebuie să spună că avem o legislație și trebuie să o respectăm. Cuc are instrumente ca atunci când un constructor câștigă o licitație cu termenul de execuție cel mai mic să îi dea un certificat de excludere de la alte licitații. Constructorii străini vin, licitează, nu își fac lucrările. Așa s-a ajuns că italienii să aibă lcurarile de 4 mld. e bine când vezi că își duce banii la el în italia? Nu ai făcut lucrarea, a două zi semnez un document și spun că nu mai vii la alte licitații. Nu iei 10 lucrări și mergi cu bicicletă și faci lucrări de 100 de milioane.

Aunci când a făcut PR a atras o imensă simpatie din partea românilor. Dar să ia domnul Mandachi această simpatie și în trening cu pisica lângă dansul să meargă la Sibiu și să facă o demonstrație și să spună „dl constructor, lasă-i domle să lucreze”. Să facă ceva util cu simpatia oamenilor. Să o ia și să țipe în poartă la Sibiu și să țipe acolo. Dacă Mandachi se duce mâine la Sibiu în poartă poate să construiascsa 15 km nu 1 metru. Dar e mai ușor să faci PR. Să îl folosească acum. A venit momentul că toată încrederea românilor în el să fie folosită. Are cele mai mari șanse. Mai mari că Iohannis și Cuc. Dacă se duce mâine la Sibiu, sunt convins că firma din Sibiu își retrage contestația”, a spus Ghiță.

La scurt timp a venit și reacţia lui Ştefan Mandachi.

„Sunt măgulit, dar nu știu ce putere am eu. Eu aștept autostrăzi în toată România. Dacă aș putea să fiu util aș face tot ce ține de mine. Nu am făcut acest gest să mă iubească lumea. Când am făcut filmul văzut și de dvs nu am aspirat la iubirea românilor. Sunt copleșit. M-am focusat foarte mult pe proiectul asta. Acum e timpul să mă focusez și pe compania mea. Oamenii îmi spun să mai vin și la serviciu. Când vine 25 ale lunii trebuie să scot miliarde bune din buzunar. Apar poze cu mine pe internet prin care aș fi împotriva nu știu cui. Eu nu am chemat pe nimeni la niciun protest suplimentar. Eu mi-am făcut treaba cu protestul meu. Vreau să văd ce se întâmplă acum. Eu sunt la suceava. Trebuie să înțelegeți că nu depinde de mine. Îi rog din sufletul meu îi implor să înceapă autostrada la Sibiu. Public îi rog din sufletul meu să facă această autostrada. Când un om că mine a făcut un gest de curaj și mi-am vulnerabilizat de la familie la prieteni mi-am asumat ce am făcut. M-am referit la autostrada pentru că mă considerăm las. Eu îmi asum totul. De ce un act de curaj este considerat conspirational”, a spus tânărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here