Investigații sub semnul întrebării la DIICOT Oltenia

0
287

După ce am demonstrat în numărul de ieri, în culmea flagrantului, cum un procuror, practic garantul combaterii evaziunii fiscale, șeful DIICOT Mehedinți, este actor principal de film, cu scenariul, „evaziune cu ajutorul învinuiților de înșelarea statului prin sustragerea de la plata TVA, procurorul încasând bani chiar în perioada audierilor penale de la clienții dosarelor de evaziune, astăzi punem în lumina tiparului, culmea anchetei penale marca DIICOT Oltenia! 

Încheiam materialul de presă cu,, Îi ține de mușterii pe oamenii de afaceri, de 5 ani aceștia fiind ținuți la naftalină și nu dau nicio declarație! Procurorul Odină anchetează contracte avizate de juristul Odină, da ați citit bine și nici nu ne ținem de poate jurnalistice,

,,În calitate de consilier juridic al Regiei Autonome de Activităţi Nucleare Turnu Severin (RAAN), actualul şef al structurii DIICOT Mehedinţi, Iulian Odină, a semnat şi garantat din punct de vedere legal mai multe contracte încheiate cu grupul de firme deţinute de omul de afaceri Georgică Cornu.,, Alin Ghiciulescu

Omul de afaceri -timișorean Georgică Cornu, patronul grupului de firme Confort, cercetat în mai multe dosare de procuror, nu îşi recunoaşte semnăturile.

,, Se întâmpla în anii 2004-2005. Apoi, după ce a ajuns procuror şi a intrat în structura DIICOT, Odină a luat la verificări tocmai înţelegerile contractuale dintre RAAN şi firma Confort SA a lui Georgică Cornu. Firesc, se pune întrebarea: când a aplicat Iulian Odină legea? Din calitate de jurist RAAN ce a girat legalitatea contractelor sau când a dispus cercetarea acestor înţelegeri comerciale? Situaţia este şi mai complicată deoarece Cornu susţine că, deşi îi apare numele pe acele contracte garantate legal de juristul Odină, semnăturile nu sunt ale lui. Biroul de presă al DIICOT nu numai că nu ne-a transmis, încă, un punct de vedere, dar dacă eu mă apropii de sediul DIICOT, procurorul Odină sare la bătaie, ultima încercare s-a finalizat cu sosirea la fața locului a echipajelor de poliție, ce cercetează starea recalcitrantă a procurorului,, Alin Ghiciulescu 

Contract de 140 miliarde de lei, buba lui Iulian

Conform documentelor, la data de 19.08.2004 RAAN Turnu Severin încheia cu societatea Confort SA Timişoara, deţinută de Georgică Cornu, contractul nr. 574 având ca obiect lucrări de modernizare a punctelor termice de la Spitalul Judeţean şi şcolile din municipiul Drobeta-Turnu Severin. Valoarea acestei înţelegeri era de 140,274 milioane lei, termenul de execuţie fiind de două luni de la intrarea în vigoare. Din partea RAAN, contractul a fost semnat atunci de directorul general Rodin Traicu şi de directorul economic Gheorghe Dulcea. Viza pentru legalitatea acestei înţelegeri a fost asumată atunci, ATENȚIE, de… juristul Iulian Odină. Aceeaşi semnătură apare şi pe un act adiţional la un alt contract, încheiat tot între RAAN Drobeta-Turnu Severin şi Confort SA a lui Cornu. Este vorba de actul adiţional 304/R/01.09.2005 prin care se prelungea termenul de refacere a termohidroizolaţiei la o terasă a unei sucursale (Romag Prod – termocentrala de la Halânga). Important de precizat, pe ambele documente girate din punct de vedere juridic de Iulian Odină apare şi semnătura omului de afaceri Georgică Cornu, patronul Confort SA. Doar că de aici apar problemele.

Căci Georgică Cornu nu îşi recunoaşte semnătura pe niciunul din actele menţionate. Deşi figurează în dreptul numelui său, Cornu spune că o semnătură ar aparţine unui fost administrator, Caraiman Lucian. Iar în aceste condiţii se pune cu adevărat problema legalităţii actului, legalitate ce a fost atunci verificată şi asigurată de consilierul juridic Iulian Odina, actual şef DIICOT MEHEDINŢI, care, din nou ATENȚIE, i-a deschis dosar de cercetare penală lui Cornu, pentru exact aceste două contracte.

Pentru a clarifica o posibilă falsificare a respectivelor documente, noi cerem public și pe această cale,
DIICOT, un punct de vedere ce este mai mult decât necesar, având în vedere că după 11 ani, timp în care a ajuns procuror DIICOT, fostul jurist Iulian Odină și a început anchete tocmai asupra contractelor RAAN-Confort SA. Răspunsul DIICOT nu a venit până la închiderea ediției de astăzi, dar suntem răbdători și așteptăm chiar și pe viitor, un viitor care ar trebui să autosesizeze superiori acestui element ce mai are la activ și o asfaltare egală cu obținerea de foloase necuvenite de la o altă firmă clientă  a DIICOT, Via Vita, a omului de afaceri Sorin Duducea, miliardarul contractelor cu deszăpezirea abonat și fost director al drumurilor naționale din Mehedinți.

Firma lui Duducea este în localitatea Șimian, unde își are casa și procurorul-şef, într-o sâmbătă și duminică, fără autorizație de la primăria Șimian, firma Via Vita asfaltează drumul privat, din intersecția Eurpeanului 70 până în colțul cardului casei lui Iulian Odină. Parca seaman cu asfaltarea drumului pana la gardul lui Onea Lucian, fostul sef DNA-ST Ploiesti, cel cu gruparea de crima organizata, nu?

,, La aceea vreme, asfaltarea s-a făcut fără nicio autorizație, primăria comunei Șimian chiar somând în scris firma și proprietarul,,  a răspuns în scris Constantin Trușcă primarul comunei Șimian

Au fost acordate termene de intrare în legalitate, somate autoritățile, și a început o anchetă.

,, Practic firma Via Vita, clientă a DIICOT Mehedinți, și Sorin Duducea, au încercat să îi cumpere milă și bunăvoința procurorului ce îi cerceta. Au turnat asfalt de 5 miliarde de lei vechi la poarta procurorului fără nici măcar autorizație,, Alin Ghiciulescu

În timpul anchetelor, DNA, fiindcă trebuia să fie și o anchetă, de ochii lumii, firma Via Vita, prin directorul Bâlbă, nu neagă turnarea asfaltului dar declarația dată ce l-a scăpat basma curată pe procuror este din serialul Las Fierbinți!

,, Domnilor anchetatori, este adevărat că noi am asfaltat acel drum sătesc, într-o sâmbătă, dar acesta a fost un rest de asfalt rămas de la o lucrare și am zis să facem și noi un bine, și primul drum care ne-a ieșit în cale, pe ala l-am asfaltat, nici nu știam cine locuiește acolo,, a declarat directorul Bâlbă al firmei Via Vita, firmă ce a fost băgată imediat după acest episod în faliment.

Ce căută acest personaj în subiectul nostru de presă și ce rol are în atragerea atenției opiniei publice, este doar o rotiță dintr-un angrenaj ce a pus pe butuci tot ce a însemnat afacere în Mehedinți și personaj cheie în angajările rudelor prin presiune, îngăduința acceptării unor afaceri cu substanțe alucinogene în colțul ăsta de țară… Va urma. (Sava N.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here