BMW și Daimler își pun în ”așteptare” investițiile din Ungaria, scrie publicația germană Handelsblatt – Auto

0
130

Daimler ar vrea să amâne cu un an deschiderea noii sale fabrici din Ungaria, în timp ce BMW poartă discuții intense în legătură cu o fabrică la care lucrările ar trebui să înceapă în acest an, scrie publicația germană Handelsblatt care oferă ca motive scăderea cererii pe piață, creșterea taxelor vamale din SUA și costurile tot mai mari cu producția de mașini electrice. Companiile nu au comentat informația.

Handelsblatt scrie că Daimler, care deține o uzină în Ungaria din 2012, ar fi decis să amâne cu un an deschiderea celei de-a doua uzine, investiție de un miliard de euro. Construcția a început în vara lui 2018 și fabrica ar trebui să producă din 2020, însă acum se pare că a survenit o amânare de cel puțin un an.

După ani de creștere, Daimler se confruntă cu scăderi pe piața europană și nici viitorii ani nu sună bine.

Pe de altă parte, la BMW nu este confirmată o amânare pentru fabrica de un miliard de euro anunțată în 2018 pentru Debrecen, însă sursele spun că se poartă discuții intense în interiorul companiei și ca rezultat ar putea urma o amânare a începerii construcției.

La uzina situată la mai puțin de 100 km de granița română ar trebui să lucreze 1.000 de oameni, iar construcția trebuie să înceapă în câteva luni. În Ungaria produce Audi care a investit multe miliarde de euro la Gyor unde există o rețea puternică de furnizori.

Anul trecut au fost produse 461.000 de mașini în Ungaria, țara fiind pe locul nouă în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here