Cum reacționează Teodorovici la acuzația că a cerut reducerea numărului de bugetari sau drepturi salariale: Dacă o cheltuială publică poate fi ajustată într-un mod logic, de ce să nu se facă acest lucru? – Finante & Banci

0
107

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici susține că există bani la buget, până la sfârșitul anului, pentru plata pensiilor și salariilor, dar și pentru investiții. Pe de altă parte, a spus că „dacă o cheltuială publică poate fi ajustată într-un mod logic, de ce să nu se facă acest lucru?”. Astfel a răspuns, marți, ministrul la acuzația potrivit căreia a cerut „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”.

Însă, răspunsul ministrului nu este foarte clar. La insistențele jurnaliștilor, a afirmat că nu se vor face reduceri de personal, pentru că „avem bani suficienți”. Însă, tot el spune că ministerele trebuie să se încadreze în niște limite, chiar dacă au bani și „să-și stabilească cheltuielile într-o logică normală”. Teodorovici a mai spus că fiecare minister în parte, orice agenție publică, trebuie să facă o analiză, și dacă sunt astfel de cheltuieli să și le adapteze în mod corespunzător.

Ministrul susține că „cineva încearcă să încălzească o discuție care a fost deja în prima parte a anului”.

Reamintim că senatorul USR Vlad Alexandrescu a postat pe pagina sa de Facebook un document care reprezintă o scrisoare a ministrului finanțelor, transmisă în aprilie, către principalii ordonatori de credite, și prin care solicită „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”.

Vezi AICI mai multe amănunte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here