Guvernul vrea să meargă din nou la CES pentru proiectul privind cele două pensii pentru primari – Finante & Banci

0
70

Guvernul vrea să meargă din nou la Consiliul Economic și Social pentru proiectul privind cele două pensii pentru primari, au anunțat, miercuri, autoritățile, după ce au primit aviz negativ.

„Mi-aș dori ca primarii să vină să explice mult mai clar, să argumenteze cel mai bine pentru că știu despre ce este vorba și oamenii să înțeleagă că nu vrea nimeni să creeze un statut aparte pentru primari. Sunt chestiuni de normalitate care trebuiesc aduse și e o decizie foarte importantă a Guvernului. Impactul este unul sustenabil de 100-150 milioane lei. Nu este asta o problemă. Atâta timp cât am avizat acest document, este clar că am accentuat acest impact ca fiind sustenabil de acoperit”, a spus Teodorovici, într-o conferință de presă.

Potirivt acestuia, sunt mult mai multe elemente de interes în acest document.

„Cu CES o să vedem ce anume se invocă. Poate ar fi bine să mergem mai mulți miniștri la ședința CES, să facem o nouă discuție, cu mai mulți miniștri, reprezentanți ai asociațiilor de profil, ca să discutăm deschis și dacă sunt puncte de vedere divergente să le punem în consens pentru ca acest document să fie adoptat în ședința de Guvern într-un termen cât mai scurt”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Acest lucru a fost confirmat și de Viorica Dăncilă, premierul României.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here