Ionuț Dumitru, favorit pentru nominalizarea PNL pentru funcția de viceguvernator BNR (surse politice) – Finante & Banci

0
69

​​Actualul președinte al Consiliului Fiscal are cele mai mari șanse pentru a deveni unul din candidații propuși de PNL pentru funcția de viceguvernator al Băncii Naționale, alături de Andrei Stamatian, fostul prim-vicepreședinte al CEC Bank. Potrivit acelorași surse, actualul viceguvernator Eugen Nicolaescu și Daniel Dăianu (ambii propuși de PNL) nu mai figurează printre opțiunile actuale ale liberalilor pentru Consiliul de Administrație al băncii centrale.

Reamintim că membrilor actualului CA le expiră mandatul în acest an, PSD-ALDE având 4 locuri din cele 9, PNL trei locuri, USR un loc și UDMR un loc.

Bătaia cea mare se dă pentru ficția de guvernator, mai ales după ce vechea gardă din PSD, condusă de fostul președinte Liviu Dragnea anunțase că nu i se va mai prelungi mandatul actualului guvernator. După reținerea lui Dragnea, social-democrații din aripa moderată par să-și fi re-evaluat poziția, numele lui Isărescu fiind re-pus în discuție ca posibil viitor guvernator. Probabil că o decizie în acest sens va fi luată la Congresul care va avea loc zilele următoare.

Din actualull Consiliu de Adminsitrație ar mai putea fi păstrați actualul prim-vicepreședinte Florin Georgescu (PSD) și Gheorghe Gherghina (PSD) și Agnes Nagy (UDMR), după ce Liviu Voinea a decis să plece la FMI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here