Huawei a prezentat noul sistem de operare care să o ajute să supraviețuiască războiului comercial: Harmony OS este complet diferit de Android și iOS, spune compania – IT

0
52

Huawei a prezentat în China propriul său sistem de operare care va fi pus pe smartphone-uri și pe alte dispozitive, compania chineză fiind amenințată că va pierde accesul la sistemul de operare Android, din cauza restricțiilor impuse de statul american. Sistemul se numește Harmony în engleză și Hongmeng în chineză, iar primul produs echipat cu noul sistem va fi prezentat zilele acestea.

”Harmony OS este complet diferit față de Android și iOS”, a spus Richard Yu, șeful diviziei consumer la companie. ”Poți apoi să dezvolți aplicații și să le lansezi cu flexibilitate pe mai multe tipuri de terminale”, a mai spus el.

”Vrem să aducem în lume mai multă armonie și comoditate”, a spus Yu, vorbind despre noul sistem.

Yu a mai spus că, deși noul sistem este gata pentru a fi folosit pe smartphone-uri, compania va marșa în continuare pe Android pentru a susține dezvoltatorii de aplicații.

Huawei a spus de multe ori că nu vrea să renunțe la Android pentru a-și pune propriul sistem în locul lui, dar a menționat că este constrânsă de sancțiuni să creeze propriul sistem de operare. ”Dacă nu vom mai putea folosi Android, vom putea transfera toate aplicațiile pe HarmonyOS”, a mai spus oficialul.

În plus, trebuie spus că utilizatorii sunt obișnuiți cu Android și mulți ar fi sceptici în a folosi un sistem nou în loc să îl utilizeze pe cel care are peste 80% din piață.

Yu a admis și că pentru Huawei va fi extrem de greu să livreze 300 de milioane de smartphone-uri anul acesta și să devină numărul unu, contextul sancțiunilor impuse de SUA fiind complicat.

Reamintim că Huawei și alte câteva mari companii chineze au fost puse în fața unor sancțiuni dure în SUA, pe motiv că ar fi foarte apropiate de guvernul de la Beijing și că pun în pericol securitatea națională.

Surse: AFP, Reuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here