Facebook va introduce o nouă opțiune care va ajuta la confidențialitatea utilizatorilor – IT

0
58

Facebook folosește o rețea extinsă de echipamente tehnologice de urmărire care ajută la consolidarea activității sale care vizează publicitatea. Acest lucru a permis companiei să colecteze informații despre obiceiurile de navigare ale utilizatorilor săi, chiar și atunci când aceștia nu foloseau rețeaua socială. Marți, reprezentanții companiei au declarat că vor schimba practicile legate de obținerea acestor date, scrie The New York Times.

Compania a introdus un nou instrument care permite oamenilor să vadă și să controleze mai bine informațiile pe care Facebook le-a adunat despre obiceiurile lor de navigare în afara rețelei de socializare.

Instrumentul le va permite utilizatorilor să vizualizeze sutele de site-uri și aplicații care împărtășesc date și informații cu Facebook. Aceștia pot șterge datele pe care nu le doresc expuse.

„Acesta este un alt mod de a oferi oamenilor mai multă transparență și control pe Facebook”, a spus compania într-o postare pe blog.

Introducerea noului instrument este cel mai recent răspuns al Facebook la criticile cu privire la modul în care protejează confidențialitatea utilizatorilor. Problema a explodat anul trecut după ce mai multe ziare au raportat că o firmă de consultanță britanică, Cambridge Analytica, a recoltat informațiile personale a mai mult de 50 de milioane de utilizatori Facebook fără permisiunea lor.

Noua opţiune va fi testată mai întâi în Irlanda, Spania şi Coreea de Sud, înainte de a fi implementată pe plan global în lunile următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here