CFR Călători va introduce pentru prima oară trenuri suburbane în zona Capitalei: către Buftea și către Fundulea – Industrie Feroviara

0
99

​CFR Călători a anunțat că din decembrie va introduce pentru prima oară trenuri directe București – Buftea și București – Fundulea, fiind vorba de șase perechi de trenuri pe zi față de cele de lung parcurs. Până la Buftea trenurile vor face cam 17 minute, iar până la Fundulea, cam 40 de minute.

CFR Călători spune că, o dată cu noul mers al trenurilor ”va fi introdus pentru prima oară serviciul de transport suburban pentru București, cu câte șase perechi de trenuri pe zi către Buftea și către Fundulea.

Este vorba de automotoare Săgeata Albastră, iar până la Buftea sunt 17 km, drumul durează 14-17 minute și autoritățile locale promit transport de la gară în oraș și spun că trenurile vor deservi și Corbeanca.

Cei de la CFR Călători spun că noile trenuri vor prelua din pasagerii care acum aglomerează trenurile de lungă distanță. Per total vor fi 27 de trenuri CFR pe sens între București și Buftea, iar dacă vom aduna și trenurile private vor fi peste 35.

Tot șase perechi de trenuri vor fi și între București Nord și Fundulea (41 km), via București Băneasa, gară ce va fi deschisă operării comerciale permanente (fiindcă până acum deservea doar vara 2-3 trenuri/zi între iunie și septembrie. De la Gara de Nord până la Fundulea sunt 41 km, iar gara Băneasa este la 7 km de Gara de Nord.

Trenurile directe vor face 40 de minute până la Fundulea și, în total, 13 trenuri vor opri la Fundulea (inclusiv șase către Constanța și unul către Tulcea).

Vor fi introduse și trenuri cadențate între Constanța și Mangalia, dar și între Iași și Ciurea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here