Connect with us

Stiri economice

Peste 6,1 milioane de numere de telefon portate în 11 ani: RCS&RDS susține că este lider la numerele de mobil câștigate din rețelele rivalilor – Telecom

Publicat

pe

Peste 6,1 milioane de numere de telefon au fost portate de către români în cei 11 ani de la lansarea acestui serviciu, care îți permite să-ți păstrezi numărul de telefon atunci când alegi să îți schimbi operatorul de telefonie, a anunțat marți arbitrul telecom (ANCOM). În acest an, lider atât pe fix cât și pe mobil a fost RCS&RDS, iar compania controlată de miliardarul orădean Zoltan Teszari a dat un comunicat separat în care susține că în cei 11 ani este lider la portabilitate cu peste 1,93 milioane de numere câștigate din alte rețele.

  • În cei 11 ani de la lansarea portabilității, serviciul care oferă utilizatorilor libertatea de a-și alege cea mai potrivită ofertă pentru nevoile lor de consum păstrându-și numărul de telefon, peste 6,1 milioane de utilizatori și-au portat numărul de telefon. În anul 2019, s-au portat peste 750.000 de numere de telefon, dintre care 700.000 au fost numere de telefonie mobilă”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

11 ani de portabilitate

Din data de 21 octombrie 2008, când a fost lansat acest serviciu, și până la 21 octombrie 2019 au fost portate în total 6.136.162 de numere, dintre care 5.306.735 sunt numere de telefonie mobilă şi 829.427 sunt numere de telefonie fixă. De la începutul acestui an și până în prezent au fost portate 756.732 de numere de telefon, 703.608 fiind numere de telefonie mobilă şi 53.124 numere de telefonie fixă.

  • Topul furnizorilor care au primit numere de telefon în rețeaua lor – telefonie mobilă

În intervalul 1 ianuarie – 21 octombrie 2019, RCS&RDS a primit în reţea prin portare 261.907 numere de telefonie mobilă, fiind urmat de Orange cu 139.197 de numere, Telekom Romania Communications cu 118.402 numere, Vodafone cu 105.442 de numere şi Telekom Romania Mobile Communications cu 78.639 de numere portate.

Într-un comunicat separat, Digi/RCS&RDS susține că „rețeaua Digi Mobil este liderul serviciului de portabilitate, în cei 11 ani de existență ai serviciului, în România, potrivit statisticilor comunicate de ANCOM (portabilitate.ro). Cu 1.933.960 numere de telefonie mobilă portate în cei 11 ani, rețeaua Digi Mobil se menține ca principală destinație de portare. În tot acest interval de timp, rețeaua fixă a atras peste 253.000 de numere, fiind, de asemenea, operatorul preferat pentru portare pentru utilizatorii acestor servicii. În total, 2.186.998 de numere de telefonie fixă și mobilă au venit prin portare în rețeaua Digi, în ultimii 11 ani, conform datelor prezentate de autoritatea de reglementare.”

  • Topul furnizorilor care au primit numere de telefon în rețeaua lor – telefonie fixă

În anul 2019, RCS&RDS a primit cele mai multe numere – 30.568, fiind urmat de Orange (8.560), Vodafone (6.505), UPC (4.304), GTS Telekom (857) și Telekom Romania Communications (706).

  • Reclamații de la utilizatori cu privire la probleme de portabilitate

ANCOM a mai anunțat că a primit, de la începutul anului 2019, 287 de sesizări de la utilizatori cu privire la desfăşurarea procesului de portare, principalele probleme sesizate vizând anumite disfuncționalităţi apărute în cadrul procesului, cum ar fi, spre exemplu, anularea procesului de portare, nerespectarea termenelor de portare sau imposibilitatea de a primi, pe numărul portat, apeluri din anumite rețele.

O mare parte dintre utilizatorii care s-au adresat autorității în acest an au solicitat anularea procesului de portare. ANCOM precizează că „nu este însă în măsură să anuleze un proces de portare, demersurile în acest sens revenind exclusiv în responsabilitatea părţilor implicate în acest proces – operator și client.

Un proces de portare poate fi anulat prin depunerea unei cereri de anulare a acestuia la furnizorul unde a fost solicitată portarea (furnizorul acceptor) şi poate fi anulat numai de către titularul contractului de furnizare a serviciului sau de reprezentantul legal al acestuia, cererea de anulare putând fi depusă cel mai târziu cu 24 de ore înainte de ora iniţială stabilită pentru realizarea portării. După depunerea cererii de anulare a portării de către utilizator, în condiţiile legii, furnizorul acceptor introduce această cerere în baza de date centralizată, iar furnizorul donor confirmă anularea procesului de portare.

Este important de reținut că portarea unui număr de telefon presupune încetarea implicită a contractului încheiat cu furnizorul donor, dar nu anulează obligațiile utilizatorilor care decurg din acest contract, cum ar fi plata unor penalități pentru încetarea contractului înainte de expirarea perioadei minime inițiale (de 12 sau 24 de luni). Prin urmare, înainte de a solicita portarea unui număr, utilizatorii sunt sfătuiți să verifice contractul încheiat cu furnizorul din rețeaua căruia vor să plece pentru a vedea dacă perioada minimă inițială a expirat și ce alte obligații de plată au.”

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

CARREFOUR ÎNCHIDE DEFINITIV HIPERMARKETUL DIN CENTRUL COMERCIAL SUN PLAZA BUCUREȘTI

Publicat

pe

Carrefour va închide definitiv hipermarketul din centrul comercial Sun Plaza din București, începând cu data de 19 mai. Este una dintre rarele situații în care un hipermarket de mari dimensiuni, amplasat într-un mall bucureștean, își închide definitiv porțile.

Decizia vine în contextul în care Carrefour, cel mai mare retailer alimentar din Europa, a anunțat că analizează o revizuire amplă a portofoliului său de active. Potrivit unor surse internaționale, conducerea companiei franceze ia în calcul mai multe opțiuni strategice, inclusiv vânzarea parțială sau totală a operațiunilor.

”În contextul planului realizat de centrul comercial Sun Plaza de a iniția un proces amplu de remodelare, magazinul nostru din această locație își va încheia activitatea definitiv începând cu data de 19 mai 2025.

Procesul de renovare propus necesită eliberarea spațiului, în care ne-am desfășurat activitatea până în prezent, pentru o perioadă extinsă. Astfel, nu vom putea asigura continuitatea experienței de cumpărare, în acest spațiu, pentru clienții noștri.

Mai mult, ca lider pe zona alimentară de e-commerce din România, prin intermediul partenerilor Bringo, Glovo, Tazz și Bolt Food, dar și prin carrefour.ro și aplicația Carrefour, le vom aduce clienților noștri toate soluțiile omnicanal și multiformat pentru ca ei să se poată bucura de produsele și serviciile Carrefour în continuare.

În continuare, clienții din comunitatea Sun Plaza se pot bucura de beneficii specifice în aplicația Carrefour, în baza contului lor de loialitate Act for Good. Totodată, pentru clienții magazinului, am pregătit reduceri suplimentare de peste 75% pentru până la 700 de produse, valabile pentru perioada următoare.

Toți angajații noștri din locația Sun Plaza vor fi redistribuiți în rețea, fără a fi afectați de această schimbare.”, arată un anunț al celor de la Carrefour.

Reamintim că, în urmă cu puțină vreme, hipermarketul a fost închis temporar în urma unui control al ANPC. Pe data de 20 februarie, ANPC a verificat Carrefour Sun Plaza din București și l-a amendat cu 25.000 de lei. Comisarii au descoperit că supermarketul vindea produse cu canități mai mici decât cele declarate. 

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

Evenimente

ȘEFUL CASEI DE PENSII TRANȘEAZĂ PROBLEMA VÂRSTEI DE PENSIONARE. ”NE OPRIM AICI. SPERANȚA DE VIAȚĂ NU E AȘA DE MARE”

Publicat

pe

Vârsta de pensionare va rămâne 65 de ani! Este anunțul făcut în exclusivitate de șeful Casei Naționale de Pensii la Realitatea PLUS. Daniel Baciu susține că vorbim de o eșalonare pentru femei, iar în anul 2030 se vor pensiona la aceeași vârstă ca bărbații, iar speranța de viață de la noi nu permite o majorare a vârstei pentru pensionare. 

Realitatea Plus: Pentru cine crește vârsta de pensionare și la ce ne așteptăm în următorii ani?

Daniel Baciu: Nu se pune problema creșterii vârstei de pensionare nici în noua lege a pensiilor. Vorbim de vârsta standard de pensionare, de 65 de ani la bărbați, femeile încă nu au atins această vârstă. Există un grafic de esalonare prevăzut în anexa 5 din legea 360 astfel încât și femeile în anul 2030 vor ajunge la aceeași vârstă ca a bărbaților și ne oprim aici.

În prezent nu avem o speranță mai mare decât țările din Uniunea Europeană unde vârsta de pensionare este mult mai mare decât în România drept pentru care consider că ar trebui să ne oprim aici, la 65 de ani.

Realitatea Plus: Garantati că așa rămâne?

Daniel Baciu: În momentul de față speranța de viață nu e așa de mare și este corelată cu vârsta de pensionare, iar cel puțin până în anul 2030 nu avem această premisă de creștere a vârstei de pensionare, sub nicio formă.

Legea care taie pensiile speciale ale magistraților a primit UNDĂ VERDE în Camera Deputaților. Coaliția a făcut în ultima clipă o modificare ce poate pica la CCR

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

Evenimente

REPORTURI URIAȘE LA LOTO. PESTE 3,41 MILIOANE DE EURO LA JOKER ȘI 2,78 MILIOANE LA NOROC

Publicat

pe

Loteria Română anunță reporturi impresionante la principalele jocuri loto, cu ocazia tragerilor care vor avea loc duminică, 27 aprilie. Cel mai mare report se înregistrează la Joker, categoria I, unde este în joc o sumă de peste 17 milioane de lei (peste 3,41 milioane de euro).

La Noroc, reportul cumulat a depășit 13,88 milioane de lei (aproximativ 2,78 milioane de euro), iar la Loto 6/49, la categoria I, se află în joc peste 5,99 milioane de lei (peste 1,2 milioane de euro).

Și celelalte jocuri oferă șanse importante: Noroc Plus are un report de peste 501.800 de lei, în timp ce Loto 5/40 vine cu un premiu de peste 1,07 milioane de lei la categoria I.

La tragerile de joi, 24 aprilie, Loteria a acordat 24.032 de câștiguri în valoare totală de peste 1,44 milioane de lei. Printre acestea, se numără și un premiu de categoria a II-a la Joker, în valoare de 138.099 lei, câștigat în Oltenița, județul Călărași.

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE