Connect with us

Evenimente

Parada militară de Ziua Națională a României creeaza nemultumiri si tensiuni in randul politistilor locali/Problemele din Politia Locala Ploiesti

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Noul ministru de Interne, ca toți politrucii de dinaintea lui de altfel a debutat la MAI printr-o sforăitoare declarație de război pe viață și pe moarte împotriva clanurilor interlope. Ce-i drept, acestea din urmă se pare că încă nu au aflat că sunt în război cu ditamai ministrul de Interne și puzderia de structuri specializate din subordinea MAI! Astfel că răpirile, sechestrările, traficul cu droguri și reglările de conturi cu  macete și pistoale ziua în amiaza în plin centrul celor mai mari orașe ale României nu doar că nu au fost stopate, se înmulțesc tot mai alarmant. Ce-i drept, ministrul Vela a luat totuși și primele măsuri în războiul declarat clanurilor interlope : a schimbat doi șefi de structuri. Dar pe cei de la … resurse umane și audit! Structuri cu adevărat ”vitale” în destructurarea rețelelor transfrontaliere de crimă organizată! Plus un prfecet pentru ursul accidentat, subiect care de altfel a ținut capul de afiș al agendei MAI…

Noul ministru de Interne bate pasul pe loc…

În schimb, ”mascații” continuă să facă ”rating” pe la televiziuni, ei fiind trimiși în grupuri tot mai mari și înarmați tot mai ostentativ, până în dinți, la cele mai ”periculoase” misiuni din ultima vreme. Începând de la descinderea de pe un teren de fotbal, la un meci televizat, pentru a-l conduce să dea o declarație pe antrenorul Marius Baciu, cel reclamat de un părinte că nu i-a băgat copilul să joace fotbal ”la pitici”! Dar și la percehzițiile împotriva unor ”șoareci de bibliotecă”, funcționari publici precum fostul director de la Transelectrica! Ca să nu mai spunem că aproape nu mai este buticar care să nu fie anchetat de ”mare evaziune fiscală” la pufuleți și care să nu aibă ”onoarea” de a le arăta el vecinilor cine este, din moment ce dube cu mascați cu glonț pe țeavă îl însoțesc din fața blocului pentru câte o declarație, doar pentru a da cu subsemnatul. Însă lăsând gluma la o parte, toate aceste intervenții au un numitor comun : puternica mediatizare. Astfel că sunt mai degrabă lovituri de imagine date de ”piariștii” ministerului, decât de destructurare a clanurilor interlope. Astfel că poate îi trece prin cap și noului ministru sau consilierului său, ”nemuritorul Nezir” cel al informațiilor militare – singurul asumat de altfel după ”fuga sănătoasă” a chestorului Marian Tutilescu după dezvăluirile noastre!- să facă barem niște echipe mixte de patrulare și să trimită mascații noaptea prin cartierele rău famate, acolo unde sectoriști nu mai există de mult, dacă tot îi ”vântură” atâta pe la toate bazaconiile de misiuni. Hai că se poate! La fel cum s–a putut de altfel și să se semneze diverse documente și ”împuterniciri la împuterniciri”, noaptea, ca pe vremea lui Florin Iordache…

Ceva documentare n-ar strica…

Trupele speciale, trimse să intervină la toate bazaconiile

Nu trebuie să te consilieze musai cine știe ce nume grele ale sistemului pentru a conștientiza că toate aceste misiuni de intervenție a trupelor speciale, atunci când nu este vorba de conflicte spontane se efectuează în urma unor documentări premergătorare. Și oricât de succinte ar fi acestea, tot trebuie de verificat unde și mai ales împotriva cui urmează a se interveni… Că una este să intri peste un interlop însoțit de ”locotenenți” drogați înarmați până în dinți și recunoscuți pentru săvârșirea faptelor cu violență și alta peste vreo babă surdă sau un bebeluș mucos… Tocmai în urma unor astfel de documentări, atât informative cât și pe teren stabilindu-se de altfel și ”calibrarea” efectivelor necesare intervenției… Numai că la MAI deja de prea multă vreme cutuma prevede ca la cazurile cu posibil impact mediatic să se trimtă cohorte întregi de mascați, în timp ce prin cartierele mărginașe ale marilor orașe fluieră doar vântul, nu și sirenele mașinilor de patrulare însă…

Clanurile încă nu au aflat că Vela le-a declarat război…

Mai ușor cu taxiul la MAI…

Clanurile încă nu au aflat că Vela le-a declarat război…

Acum, că noul minsitru s-a lăsat zâmbind tras în poză cum vine cu taxiul la sediul central al Ministerului Afacerilor Interne nu prea mai are cum să îi impresioneze pe ”bătrânii combinatori” ai sistemului. Cei care se mulțumesc să asiste încă impasibili și fără a interveni deocamdată la desfășurarea operațiunii de ”documenntare” a noului ministru… Chiar dacă după ”lovitura” în care dezvăluiam ”întoarcerea în afacerile MAI” a chestorului Marian Tutilescu a trebuit să se recurgă la ”Planul B”. Dar cum Marcel Vela este încă la început de mandat, a mai ”furat ceva meserie” de când se afla la conducerea Comisiei parlamentare de specialitate din Senat și oricum pare mânat de intenții bune, șanse să nu fie ”încălecat” chiar cu totul încă mai există… Atât doar că ține strict de ministru pe persoană fizică, ci nu ca și om politic, dacă acestea vor fi fructificate sau risipite… Pentru că ”vijelia” din prima zi de mandat deja s-a domolit, momentan evitându-se, cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună, abordarea unor probleme cu adevărat sensibile. Cum ar fi durata interimatului de la conducerea Direcției Generale de Protecție Internă, mai ales că, îi place sau nu noului ministru, în cadrul MAI există totuși și o structură ”Doi ș’ un sfert”… Și atunci, dacă tot o are la dispoziție, barem să hotărască Marcel Vela ce face cu ea…

 

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Ciolacu anunță că nu va fi nicio creştere de cotă de TVA anul viitor

Publicat

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a dat miercuri asigurări că „nu va fi nicio creştere de cotă de TVA” anul viitor. El a făcut aceste precizări întrebat despre varianta, vehiculată în spaţiul public de diverşi specialişti în economie, privitoare la creşteri de taxe de anul viitor, în contextul negocierilor pe care ministrul Finanţelor le poartă la Bruxelles, la Comisia Europeană, referitoare planul de măsuri privind reducerea deficitului bugetar.

„Eu vă dau o veste tristă astăzi, nu va fi nicio creştere de cotă de TVA. Tocmai s-au terminat discuţiile dintre ministrul de Finanţe şi Comisia Europeană. A avut întâlniri şi astăzi, într-o oră se urcă în avion şi vine acasă şi sunt convins că mă va informa şi pe mine şi pe domnul preşedinte Nicolae Ciucă, cum este normal”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că veştile de la Bruxelles sunt bune.

„Normal, sunt veşti bune şi le discutăm în detaliu mâine (n.r. – joi). Înseamnă că nu vom mări taxele. Domne”, noi avem o evaziune fiscală de 10% din PIB, avem cel mai mare GAP de TVA, avem anumite cheltuieli necontrolate, de exemplu în domeniul Sănătăţii, unde, din punctul meu de vedere, noua legislaţie pe care am trecut-o prin Guvern, împreună cu ministrul de Finanţe, este corectă. Respectiv, să avem achiziţii centralizate pentru tot sistemul de sănătate, nu putem cumpăra o seringă, unii o cumpără cu 1 leu, alţii o cumpără cu 3 lei, aceeaşi seringă.Trebuie să termine, suntem în 2024, s-a terminat haiducia în România. Toată această ordonare va aduce, automat, la o reducere de cheltuieli”, a arătat Ciolacu.

Elevii din teritoriile ocupate ale Ucrainei vor învăța biografia lui Putin la școală. „Profesorii vor crea un cult al personalității liderului ocupanților”

Premierul s-a declarat total de acord privind realizarea unei „reforme bugetare”.

„Nu putem să ducem în continuare, să facem digitalizare, e impusă, şi, iarăşi, îmi pare rău, până-n 2026 se va termina. Nu mai putem să ne pitim şi nu mai putem să găsim motive, pentru că, altfel, pierdem banii din PNRR. (…) România se modernizează, nu vor fi taxe şi impozite, şi mai mult, nu va fi nicio creştere de TVA pentru că ar însemna o tâmpenie. Orice punct de creştere la TVA aduce o inflaţie de 0,5%, tocmai am adus inflaţia de la două cifre, am adus-o la sub 5%. Este pentru prima oară când avem o creştere la consum şi o creştere a nivelului de trai, acum, o luăm, din nou, de la capăt?”, a menţionat Ciolacu.

Şeful Executivului a făcut precizările înainte de participare la lansarea proiectului de construcţie a unui corp nou de spital de psihiatrie pentru copii în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, proiect realizat în baza unui protocol de colaborare între Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi Fundaţia Filantropică Metropolis.

Citeste in continuare

Evenimente

Amânarea ratelor bancare pentru producătorii agricoli a fost adoptată de Guvern

Publicat

pe

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o Ordonanță de urgență care prevede amânarea plății ratelor datorate băncilor de către fermierii afectați de seceta pedologică și de problemele economice generate de războiul din Ucraina.

Conform Ministerului Agriculturii, OUG prevede suspendarea de drept, începând cu data solicitării, a rambursării datoriilor curente și restante, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, care fac obiectul contractelor de credit, respectiv leasing, încheiate cu creditorii instituții de credit sau cu instituții financiare nebancare, utilizate în sectorul agriculturii primare, cu scadența în anul 2024, pentru o perioadă de timp până la data de 1 august 2025, pentru debitorii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

Modificările și completările vizează următoarele aspecte:

– transmiterea către creditori a solicitării de suspendare, însoțită de copia procesului – verbal de constatare și evaluare a pagubelor, încheiat pentru culturile agricole înființate în toamna anului 2023 si primăvara anului 2024, pentru plante perene, plantații pomicole și plantații viticole, care au fost afectate de seceta pedologică din anul agricol octombrie 2023 – septembrie 2024, într-un procent de 50%, reprezentând media gradului de calamitate a culturilor agricole înscrise în procesele verbale de constatare a stării de calamitate

– dobânda percepută de creditor de la debitor este mai mare de 2,5% + ROBOR de la 1 la 12 luni pentru creditele în lei și 2% + EURIBOR de la 1 la 12 luni pentru creditele în valută, stabilite în contracte, după caz. Nivelul ROBOR-ului se stabilește în ziua înregistrării cererii debitorului

Măsura suspendării executărilor silite se va aplica -aloric, fermieri – distribuitori – producători/furnizori, la cerere, prin raportare la prețul de achiziție, pe baza proceselor verbale emise de autoritățile competente privind constatarea și evaluarea pagubelor la culturi agricole vegetale și a avizelor de expediție sau a altor documente în vederea certificării cantităților livrate.

În cazul în care debitorii își achită până la data de 31.12.2024, obligațiile de plată aferente contractelor aflate în derulare nu se vor percepe dobânzi, penalități, majorări de întârziere sau alte costuri similare și se vor menține toate discount-urile și beneficiile stabilite în contractele de vânzare-cumpărare sau de furnizare de resurse materiale destinate producției agricole vegetale pentru anul 2024. Măsura se aplică pe întregul lanț valoric, respectiv fermieri – distribuitori – producători/furnizori.

Pe toată perioada aplicabilității măsurilor menționate sunt interzise orice acte sau operațiuni având ca obiect transferuri patrimoniale de către fermieri, altele decât cele făcute în cursul firesc al desfășurării activității curente, acestea fiind prezumate ca realizate în frauda creditorilor și lovite de nulitate absolută.

Termenul de aplicare a măsurilor descrise mai sus se prelungește până la data de 01 august 2025

De prevederile actului normativ vor beneficia producătorii agricoli din contractele de credit, respectiv leasing, încheiate cu instituții de credit sau instituții financiare nebancare, care dețin copii ale proceselor – verbale de constatare și evaluare a pagubelor, încheiate pentru culturile agricole înființate în toamna anului 2023 si primăvara anului 2024, pentru plante perene, plantații pomicole și plantații viticole, care au fost afectate de seceta pedologică din anul agricol octombrie 2023 – septembrie 2024, într-un procent de 50%, reprezentând media gradului de calamitate a culturilor agricole înscrise în procesele verbale de constatare a stării de calamitate.

Citeste in continuare

Evenimente

Alocațiile pentru copii cresc din ianuarie 2025: Noile sume anunțate

Publicat

pe

De la 1 ianuarie 2025, alocațiile pentru copii vor beneficia de o nouă majorare, conform anunțului făcut de Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

ceasta a precizat că alocațiile vor fi ajustate cu o creștere de 10,4%, în conformitate cu rata inflației, oferind astfel un sprijin financiar suplimentar familiilor din România. Măsura face parte din strategia guvernamentală de a sprijini părinții în creșterea și educarea copiilor, oferindu-le un ajutor financiar adaptat la creșterea costurilor vieții.

Noile valori ale alocațiilor pentru copii începând din 2025

Ministrul Muncii a detaliat sumele ce vor fi acordate după această ajustare. Astfel, pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani, alocația va ajunge la 323 de lei lunar, în timp ce pentru copiii cu vârsta sub 2 ani și cei cu dizabilități, alocația va depăși 700 de lei. „Alocațiile vor crește cu 10,4%, ceea ce înseamnă că pentru copiii mai mari de 2 ani vom ajunge la aproximativ 323 de lei, iar pentru cei sub 2 ani, valoarea va crește la peste 700 de lei”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Această ajustare a alocațiilor continuă tendința de creștere anuală în funcție de rata inflației. În luna ianuarie 2023, alocațiile au fost majorate cu 13,8%, urmând aceeași regulă stabilită prin Ordonanța de Urgență 126/2021, care prevede că, începând din 2023, alocațiile se indexează automat anual, conform inflației anuale comunicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Creșterea din ianuarie 2023 a dus la următoarele valori:

de la 256 de lei la 292 de lei pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale sau profesionale;
de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap de până la 18 ani.

Majorarea alocațiilor vine ca o măsură de protecție socială esențială pentru familiile din România, contribuind la acoperirea unor costuri crescute în educația și îngrijirea copiilor. Indexarea automată cu inflația, conform reglementărilor în vigoare, asigură că aceste sume reflectă evoluțiile economice și ajută familiile să facă față provocărilor financiare.

Alocațiile se vor majora în fiecare an, la începutul lunii ianuarie, pe baza inflației raportate de INS pentru anul anterior, asigurând astfel o ajustare constantă a acestui ajutor esențial pentru familii.

Citeste in continuare

Trending