Salariul minim 2020. Sunt trei scenarii de lucru. Nivelul de creștere va fi decis de Guvern săptămâna viitoare – Companii

0
67

Decizia finală privind creșterea salariului minim va fi luată săptămâna viitoare, nu în această săptămână. În acest sens, marți va avea loc o întâlnire cu sindicatele și patronatele, a anunțat ministrul muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a spus că sunt trei scenarii de lucru, care arată diferite niveluri de creștere. Premierul Ludovic Orban a spus zilele trecute că salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%, însă Violeta Alexandru nu a dorit să confirme acest procent.

Ministrul Muncii a spus că sigur va fi o creștere, însă decizia va fi luată abia după ce vor fi finalizate consultările cu sindicatele și mediul de afaceri. „La sfârșitul săptămânii viitoare putem lua o decizie”, a precizat Violeta Alexandru. Aceasta a mai spus că informații despre salariul minim vor fi furnizate și marți după consultările cu sindicatele și patronatele.

Reamintim că zilele trecute Ludovic Orban a spus că salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%. Orban a spus că se va calcula în funcție de indicele prețurilor de consum și de cel al productivității. „În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum, și de indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%”, a spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here