Connect with us

Evenimente

OPINIE/Politicienii, preocupați doar de soarta lor, preferă să sacrifice o țară și un popor decât să renunțe la furtul din banii publici

Publicat

pe

Caracter, conștiință, bun simț, altruism, muncă, modestie cinste, onoare, devotament, credință, atribute ale civilizației și ale lumii moderne, sunt pentru clasa politică românească un balast de care s-au dispensat definitiv. În lumea lor – degradată moral până dincolo de pragul reântoarcerii în normalitatea umană, adică în postura de „căldicei” conform perceptelor creștine -, politicienii au substituit definitiv adevărul cu minciuna, discursul cinstit cu demagogia, realitatea cu ficțiunea, normalul cu para-normalul, încât și-au construit o lume complet diferită de lumea reală, în care cetățenul neânregimentat politic n-are acces. Și în încercarea de a-și securiza „cuceririle” și a-și apăra „teritoriile” cotropite prin degradare morală și minciună ordinară, se comportă ca niște arieni parașutați din altă dimensiune galactică, cărora legile autohtone nu le sunt aplicabile și la care fac alergie.

Pot fura, pot înșela, pot minți, pot jefui, pot comite abuzuri, pot distruge și vinde tot. Pot dispune după bunul plac de averea publică și banii publici. Pot înlocui pe oricine și numi pe oricine în posturi publice (amante, șoferi, paznici, mătuși, veri, indiferent de pregătire, valoare sau statut social), fără ca să dea socoteală cuiva, culmea, nici măcar celor care i-au ales. Cetățeanul, cel umilit și batjocorit zilnic prin măriri de taxe și impozite destinate să alimenteze lăcomia administratorilor averii publice, a devenit o anexă, al cărui rol a fost redus, exclusiv, la cel de contributor, căruia i se și interzice să cârtească. Întocmai ca și comuniștii, după ce s-au instalat, prin urzuparea voinței populare și prin șmecherii golănești, în fruntea obștii, politicienii ne servesc discursuri eminamente demagogice, menite să ne convingă ca realitatea este ficțiune și nu invers și că ei sunt predestinați să ne conducă (fure), indiferent de opinia și voința noastră.
În loc să promoveze și să subvenționeze industria autohtonă, respectiv să o sprijine pentru a deveni competitivă pe piața europeană, guvernele care s-au perindat începând cu 1990, au dovedit o frenezie paranoică în a distruge toată industria autohtonă, nefiind capabile (specialiștii numiți fiind tot creații ale școlii comuniste, ce predicau centralismul democratic și pseudo-valoarea proletară, adică mediocritatea în care se încadrau și ei) s-o valorifice măcar la preț de fier vechi. In paralel, dovedind că sistemul promovărilor tip comunist (pe pile și relații) era extrem de „eficient”, managerii numiți la agricultură au făcut praf și agricultura, ca „tacâmul” să fie complet și România să ajungă în postura stupidă de a nu-și mai putea asigura hrana cetățenilor. Și, culmea, fără să le-o ceară, fără presiuni, mită sau santaj, politicienii au pus totul pe tavă corporațiilor multinaționale, profitând că cetățeanul a tolerat prostia și șmecheria în locul valorii.
Sub umbrela politică și protecția asigurată de statutul politic (sistem politic preluat tot de la comuniști, care situează politicianul deasupra Constituției, neavând nici o răspundere, precum un dictator absolut), începând cu FSN-ul relicvei kominterniste, Ion Iliescu (ce naiba am avut în cap când l-am votat pe acest fanatic comunist și culmea mediocrității profesionale și intelectuale în fruntea țării, după răsturnarea regimului comunist ?) și până la progenitura fesenistă, Victor Ponta, creată de Năstase & Mafia, înstrăinarea averii publice și a resurselor naționale a fost pentru cei care au guvernat România, indiferent de culoare, un sport național și unica preocupare după ce-au acces la guvernare. Din nefericire pentru țară, politicienii și acoliții lor, ca și hoți, au o imaginație infinită când e vorba de furat bani publici, DNA și DIICOT fiind la câțiva ani distanță în ce privește menținerea pasului cu hoții politici. Investițiile publice, fără excepții, au devenit surse de bani negrii și mecanisme de spălat banii publici, proveniți din impozite și taxe. În secolul XXI, când în UE autostrăzile standard au devenit șosele naționale, noi avem niște caricaturi de drumuri denivelate, înguste și în reparații la o lună după inaugurare, la care le spunem, pompos, autostrăzi, construite cu sume exorbitante, din care mai mult de jumătate reprezintă comisioane politice. Și, culmea nerușinării, nesimțirii și tupeului, cu visteria goală, conștienți că n-avem și nu vom avea fondurile necesare, facem master-planuri, de sute de milioane de euro, comportându-ne ca tâmpiții ce fură banii de coșniță, puși deoparte din alocația copiilor. La ce ne trebuie master-planuri când n-avem fonduri și nici perspective ? Ca să cheltuim și ultimii bani din impozite și taxe și să mai încasăm niște comisioane pentru alocarea banilor publici ? Ca să întreținem para-ndărătul din bani publici, unica invenție politicianistă ce ar trebui „premiată” (de DNA și DIICOT…) ? Și asta nu pute a abuz în serviciu ?
Dacă până la Năstase se fura pe de-apucatelea, fără reguli și control, de la Năstase începând, după ce Mafia si Masoneria au fost adunate sub o umbrelă, precum Camorra și Cosa Nostra, România este furată centralizat și cu repetiție, guvernele predându-și ștafeta din mers și registrele de control ale comisioanelor. „ROMPETROL”, „PETROM”, „ELECTRICA”, „ROMTELECOM”, „TRANSGAZ”, „SIDEX”, sunt doar câteva din miile de isprăvi ale centralizării furtului național și a comerțului pe sub pult cu averea României, marca Năstase. Și în timp ce țara sărăcea, iar taxele și impozitele creșteau proporțional cu lăcomia celor aflați la guvernare, Mafia politica prospera și acumula miliarde de euro, comisioane din vânzările averii publice sau lucrări și servicii publice.
Cine n-a aderat la Mafia Năstase, a fost eliminat și executat, ca exemplu pentru prostime. Tender și Iancu, cei care au privatizat „RAFO” și „CAROM”, utilizând aceleași metode ca și Patriciu, Ioan Niculae și mulții alții din gruparea Năstase, au fost condamnați la 14 și 13 ani de închisoare, deși au pompat la buget mult mai mult decât a pompat Patriciu. Însă Patriciu, se pare, a știut mai bine tabla împărțirii, a fost consiliat chiar de către cei aflați la putere și a folosit o schemă mai ingenioasă de jefuire a bugetului public decât cei de la „RAFO” sau „CAROM” ( a furat în baza unei Ordonanțe de Urgență emisă de Guvernul Năstase care transforma datoria bugetară în acțiuni ), schemă care a alimentat conturile politicienilor și continuă să le alimenteze până în fostul guvern Ponta, cumpârând liniștea și libertatea. Nu cunosc faptele și nici dosarele „RAFO” și „CAROM”, dar ce este evident e faptul ca „RAFO” și „CAROM”, la un loc, n-au valorat nici jumătate cât a valorat „PETROMIDIA”, iar pentru „PETROMIDIA” – care pe lângă valoarea activelor, a mai și încasat accize si MTR de câteva sute de milioane de dolari, fără să le plătească la buget -, statul român n-a primit decât ceva firimituri. Și totuși nimeni nu răspunde pentru „privatizarea” „PETROMIDIA” și pentru jaful de peste 800 milioane dolari înregistrat prin „privatizarea„ acestei rafinării ? O fi chiar atât de puternică protecția sau anchetatorii s-au făcut că nu înțeleg fenomenul, precum l-au înțeles la „RAFO” ? O fi lipsă de profesionalism ? O fi OUG Năstase de vina ?
Din păcate, adevărul e că totul se bazează pe ignoranță, toleranță stupidă și anormală, lipsă de profesionalism și, cel mai grav, pe o disoluție totală a autorității publice. Dacă în ceea ce privește ignoranța și toleranța subiectul este închis, fiind o caracteristică a românului, ce-l acompaniază din negurile istoriei – de care profită șmecherii ce se strecoară la guvernare sau pun în practică tot felul de scheme prin care înșeală cetățenii și statul (adică tot cetățenii) -, în ce privește lipsa de profesionalism și disoluția autorității problema este de o gravitate fără precedent în istoria României și se datorează în întregime clasei politice, consecințele măsurându-se în zeci de miliarde de Euro furate și pierdute definitiv. Pe modelul, comunist, de negare și exterminare a valorilor autentice și înlocuirea acestora cu valori surogat, nulitățile strecurate prin intermediul organizațiilor politice, la conducerea României, au reușit performanța de a deprofesionaliza – iremediabil, se pare, în această generație -, întreaga administrație publică. Promovările pe criterii clientelare, fără o selecție a valorii și pe obediență, pe lângă deprofesionalizare au mai avut ca efect și disoluția gravă autorității publice, vulnerabilizată total de interferențele politicului, care, pentru a-și proteja puterea acaparată, au slăbit administrația, virusând-o cu elemente neprofesioniste, incapabile de performanță.
In aceste condiții e o utopie să mai crezi în existența statului de drept, a autorității publice și a existenței statului, în general. Doar formal mai există autoritate și stat de drept, iar instituțiile statului, analizate prin prisma eficienței, au ajuns elemente de decor care doar figurativ mai lasă impresia funcționării democrației în România. Or, ceva mai grav, nu poate exista.
Și tot formal funcționează și opoziția, unica opoziție fiind mass-media necontrolată de putere sau de corporații. În fapt, analizând în profunzime modul cum funcționează puterea și, în special, modul cum puterea devalizează și controlează economia, constatăm că la furat, puterea și opoziția este asociată și că, în fapt, schimbarea puterii se face alternativ, în funcție de erodare și doar aparent există disensiuni. După fiecare ciclu electoral, mafiile politice, antagonice formal în campanie, se regrupează în Parlament, batjocorind decizia cetățeanului și continuă jaful avuției naționale, fără a ține seama de rezultatul alegerilor sau de interesul național.
Deși spectacolul oferit de DNA, ANI și DIICOT pare unul eficient, în realitate nu este de loc așa. Iar gradul de recuperare al prejudiciilor imense, de nici 10 % în total, confirmă crudul adevăr, respectiv că avem de-a face cu o uriașa criză de profesionalism și de disoluție a autorității. Adevărata mafie, cea care controlează din umbră, fără a se expune mediatic, întreg sistemul, adică politicul, justiția, serviciile, nu este și nici nu poate fi trasă la răspundere, pentru că nu operează pompieristic și nici la vedere. Ci utilizează mecanisme performante, de monopol, testate pe piața concurențială europeană, mecanisme care, deocamdată, nu sunt percepute și nici stăpânite de autoritățile române. Deprofesionalizarea și disoluția autorității generată de lăcomia politicienilor români a avut și are ca efect pierderea controlului de către statul român asupra celor mai importante sectoare economice, preluate de către concerne monopoliste, puternice, care au profitat și care au găsit în România, din cauza prostiei clasei politice, un  teren virgin, nereglementat de o legislație antimonopol care să li se poată opune.
Or, când ai fost prins pe picior greșit și „n-ai apucat să-ți faci gard” ca să nu te calce străinii (adică o legislație antimonopol, care sa-ți protejeze piața și producătorii autohtoni), e logic că devii victimă și că nu vei mai reuși niciodată să blochezi controlul țării de către concernele monopoliste și de către mafia din spatele acestor corporații.
Exact acest lucru l-a învățat (sau a fost sfătuit să facă) Victor Ponta. Să nu se lege de concernele monopoliste și să le facă jocul, mizând pe protecția și sprijinul acestora. Și cât Ponta va beneficia de sprijinul „OMV” (careia i-a făcut cadou, un an, o redevență minimă, ce i-a asigurat, raportat la piața internațională, un profit net de peste 300 milioane Euro); al „LUKOIL” (pentru care a intervenit pentru ridicarea sechestrului asigurator la rafinăria „PETROTEL”); al „ROMPETROL” (carora le-a făcut cadou peste 600 miloane de dolari); al marilor retailuri comerciale (carora le-a modificat actele normative și le-a asigurat un statut preferențial fată de societățile românești de profil); al celor carora le-a făcut cadou exploatarea aurului sau al celor de la care va achiziționa tehnică militară de sute de milioane de dolari, evident că va rămâne în politica mult si bine (Să dea Dumnezeu să greșesc !), chiar dacă costurile înseamnă pierderi de miliarde de dolari pentru România. Si Orban a învățat din istorie, că „tributul” către „Marea Poartă” (indiferent cine este) este garanția păstrării puterii, iar „tributul”, evident, îl achită cetățeanul naiv, prostit cu minciuni ordinare, precum creșterea economică sau reducerea TVA. Asta pentru că, în fapt, creșterea economică este doar scriptică (economia este, majoritar, în portofoliul marilor corporații internaționale care-și externalizează profitul) iar de reducerea TVA (și cei care au solicitat-o) beneficiază, exclusiv, marile corporații internaționale (marii producători din UE și marile retailuri) care își majorează consistent profiturile, speculând mecanismul cerere-ofertă și faptul ce dețin monopolul pieței.
Dincolo de aceste realități, nu e decât o luptă între mafii, între grupări de crimă organizată, ce doresc să acapareze puterea și, în special, controlul asupra distribuirii banilor publici și asupra comisioanelor a ceea ce a mai rămas de vândut în România sau o rotație, pe baza de erodare și minciună, la putere. Iar instituțiile statului, chiar și cele fundamentale, sunt angrenate în aceste lupte, în funcție de grupările politice care le-au virusat, participând „cu toate armele din dotare„ în anihilarea sau eliminarea adversarilor. Minciuna, tradarea, abuzul de putere, presiunile, șantajul, orgoliile, vanitatea, sunt instrumente clasice, de care se face uz până la absurd, spectacolul rezultat fiind unul care demonstrează că, cel puțin în România, limitele degradării societății sunt infinite și că viitorul este unul pre-rezervat și pre-destinat: de colonie a corporațiilor multinaționale.
Dar la ce ne puteam aștepta când primul și al doilea om în stat, după ce-au jurat „credință veșnică”, au încălcat jurământul, oficial, de cel puțin șapte ori, iar doamnele de companie din marile orașe, se laudă cu premierii ce le-au șifonat așternuturile ? Arătăm altfel decât o țară, mustind de vicii imorale, aroganță și vanitate fanariotă, condusă din harem sau bordel ?
Arătăm ca o țară în care primează caracterul, conștiința, bunul simț, altruismul social și uman, munca, modestia, cinstea, onoarea, devotamentul sau credința în bine și în Dumnezeu (ne-formală și ne-ipocrită)?     (Ec Adrian Radu).

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Ciolacu anunță că nu va fi nicio creştere de cotă de TVA anul viitor

Publicat

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a dat miercuri asigurări că „nu va fi nicio creştere de cotă de TVA” anul viitor. El a făcut aceste precizări întrebat despre varianta, vehiculată în spaţiul public de diverşi specialişti în economie, privitoare la creşteri de taxe de anul viitor, în contextul negocierilor pe care ministrul Finanţelor le poartă la Bruxelles, la Comisia Europeană, referitoare planul de măsuri privind reducerea deficitului bugetar.

„Eu vă dau o veste tristă astăzi, nu va fi nicio creştere de cotă de TVA. Tocmai s-au terminat discuţiile dintre ministrul de Finanţe şi Comisia Europeană. A avut întâlniri şi astăzi, într-o oră se urcă în avion şi vine acasă şi sunt convins că mă va informa şi pe mine şi pe domnul preşedinte Nicolae Ciucă, cum este normal”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că veştile de la Bruxelles sunt bune.

„Normal, sunt veşti bune şi le discutăm în detaliu mâine (n.r. – joi). Înseamnă că nu vom mări taxele. Domne”, noi avem o evaziune fiscală de 10% din PIB, avem cel mai mare GAP de TVA, avem anumite cheltuieli necontrolate, de exemplu în domeniul Sănătăţii, unde, din punctul meu de vedere, noua legislaţie pe care am trecut-o prin Guvern, împreună cu ministrul de Finanţe, este corectă. Respectiv, să avem achiziţii centralizate pentru tot sistemul de sănătate, nu putem cumpăra o seringă, unii o cumpără cu 1 leu, alţii o cumpără cu 3 lei, aceeaşi seringă.Trebuie să termine, suntem în 2024, s-a terminat haiducia în România. Toată această ordonare va aduce, automat, la o reducere de cheltuieli”, a arătat Ciolacu.

Elevii din teritoriile ocupate ale Ucrainei vor învăța biografia lui Putin la școală. „Profesorii vor crea un cult al personalității liderului ocupanților”

Premierul s-a declarat total de acord privind realizarea unei „reforme bugetare”.

„Nu putem să ducem în continuare, să facem digitalizare, e impusă, şi, iarăşi, îmi pare rău, până-n 2026 se va termina. Nu mai putem să ne pitim şi nu mai putem să găsim motive, pentru că, altfel, pierdem banii din PNRR. (…) România se modernizează, nu vor fi taxe şi impozite, şi mai mult, nu va fi nicio creştere de TVA pentru că ar însemna o tâmpenie. Orice punct de creştere la TVA aduce o inflaţie de 0,5%, tocmai am adus inflaţia de la două cifre, am adus-o la sub 5%. Este pentru prima oară când avem o creştere la consum şi o creştere a nivelului de trai, acum, o luăm, din nou, de la capăt?”, a menţionat Ciolacu.

Şeful Executivului a făcut precizările înainte de participare la lansarea proiectului de construcţie a unui corp nou de spital de psihiatrie pentru copii în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, proiect realizat în baza unui protocol de colaborare între Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi Fundaţia Filantropică Metropolis.

Citeste in continuare

Evenimente

Amânarea ratelor bancare pentru producătorii agricoli a fost adoptată de Guvern

Publicat

pe

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o Ordonanță de urgență care prevede amânarea plății ratelor datorate băncilor de către fermierii afectați de seceta pedologică și de problemele economice generate de războiul din Ucraina.

Conform Ministerului Agriculturii, OUG prevede suspendarea de drept, începând cu data solicitării, a rambursării datoriilor curente și restante, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, care fac obiectul contractelor de credit, respectiv leasing, încheiate cu creditorii instituții de credit sau cu instituții financiare nebancare, utilizate în sectorul agriculturii primare, cu scadența în anul 2024, pentru o perioadă de timp până la data de 1 august 2025, pentru debitorii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

Modificările și completările vizează următoarele aspecte:

– transmiterea către creditori a solicitării de suspendare, însoțită de copia procesului – verbal de constatare și evaluare a pagubelor, încheiat pentru culturile agricole înființate în toamna anului 2023 si primăvara anului 2024, pentru plante perene, plantații pomicole și plantații viticole, care au fost afectate de seceta pedologică din anul agricol octombrie 2023 – septembrie 2024, într-un procent de 50%, reprezentând media gradului de calamitate a culturilor agricole înscrise în procesele verbale de constatare a stării de calamitate

– dobânda percepută de creditor de la debitor este mai mare de 2,5% + ROBOR de la 1 la 12 luni pentru creditele în lei și 2% + EURIBOR de la 1 la 12 luni pentru creditele în valută, stabilite în contracte, după caz. Nivelul ROBOR-ului se stabilește în ziua înregistrării cererii debitorului

Măsura suspendării executărilor silite se va aplica -aloric, fermieri – distribuitori – producători/furnizori, la cerere, prin raportare la prețul de achiziție, pe baza proceselor verbale emise de autoritățile competente privind constatarea și evaluarea pagubelor la culturi agricole vegetale și a avizelor de expediție sau a altor documente în vederea certificării cantităților livrate.

În cazul în care debitorii își achită până la data de 31.12.2024, obligațiile de plată aferente contractelor aflate în derulare nu se vor percepe dobânzi, penalități, majorări de întârziere sau alte costuri similare și se vor menține toate discount-urile și beneficiile stabilite în contractele de vânzare-cumpărare sau de furnizare de resurse materiale destinate producției agricole vegetale pentru anul 2024. Măsura se aplică pe întregul lanț valoric, respectiv fermieri – distribuitori – producători/furnizori.

Pe toată perioada aplicabilității măsurilor menționate sunt interzise orice acte sau operațiuni având ca obiect transferuri patrimoniale de către fermieri, altele decât cele făcute în cursul firesc al desfășurării activității curente, acestea fiind prezumate ca realizate în frauda creditorilor și lovite de nulitate absolută.

Termenul de aplicare a măsurilor descrise mai sus se prelungește până la data de 01 august 2025

De prevederile actului normativ vor beneficia producătorii agricoli din contractele de credit, respectiv leasing, încheiate cu instituții de credit sau instituții financiare nebancare, care dețin copii ale proceselor – verbale de constatare și evaluare a pagubelor, încheiate pentru culturile agricole înființate în toamna anului 2023 si primăvara anului 2024, pentru plante perene, plantații pomicole și plantații viticole, care au fost afectate de seceta pedologică din anul agricol octombrie 2023 – septembrie 2024, într-un procent de 50%, reprezentând media gradului de calamitate a culturilor agricole înscrise în procesele verbale de constatare a stării de calamitate.

Citeste in continuare

Evenimente

Alocațiile pentru copii cresc din ianuarie 2025: Noile sume anunțate

Publicat

pe

De la 1 ianuarie 2025, alocațiile pentru copii vor beneficia de o nouă majorare, conform anunțului făcut de Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

ceasta a precizat că alocațiile vor fi ajustate cu o creștere de 10,4%, în conformitate cu rata inflației, oferind astfel un sprijin financiar suplimentar familiilor din România. Măsura face parte din strategia guvernamentală de a sprijini părinții în creșterea și educarea copiilor, oferindu-le un ajutor financiar adaptat la creșterea costurilor vieții.

Noile valori ale alocațiilor pentru copii începând din 2025

Ministrul Muncii a detaliat sumele ce vor fi acordate după această ajustare. Astfel, pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani, alocația va ajunge la 323 de lei lunar, în timp ce pentru copiii cu vârsta sub 2 ani și cei cu dizabilități, alocația va depăși 700 de lei. „Alocațiile vor crește cu 10,4%, ceea ce înseamnă că pentru copiii mai mari de 2 ani vom ajunge la aproximativ 323 de lei, iar pentru cei sub 2 ani, valoarea va crește la peste 700 de lei”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Această ajustare a alocațiilor continuă tendința de creștere anuală în funcție de rata inflației. În luna ianuarie 2023, alocațiile au fost majorate cu 13,8%, urmând aceeași regulă stabilită prin Ordonanța de Urgență 126/2021, care prevede că, începând din 2023, alocațiile se indexează automat anual, conform inflației anuale comunicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Creșterea din ianuarie 2023 a dus la următoarele valori:

de la 256 de lei la 292 de lei pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale sau profesionale;
de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap de până la 18 ani.

Majorarea alocațiilor vine ca o măsură de protecție socială esențială pentru familiile din România, contribuind la acoperirea unor costuri crescute în educația și îngrijirea copiilor. Indexarea automată cu inflația, conform reglementărilor în vigoare, asigură că aceste sume reflectă evoluțiile economice și ajută familiile să facă față provocărilor financiare.

Alocațiile se vor majora în fiecare an, la începutul lunii ianuarie, pe baza inflației raportate de INS pentru anul anterior, asigurând astfel o ajustare constantă a acestui ajutor esențial pentru familii.

Citeste in continuare

Trending