Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(III)/Catastrofele ecologice din Prahova

0
327

Catastrofele ecologice din Prahova sub protectia conferita de conducerile A.P.M. Prahova si Garda de Mediu Prahova

(Preluare Incisiv National – Gabriela Muntean):

Încrengătura politică ascunsa a gunoaielor/Există o “mafie” a gunoiului? Cu siguranta – DA! (II)

Mafia gunoaielor in Prahova si institutiile implicate in protejarea lor (I)


Infractiunile savarsite de directorul Diaconu Florin si structura clandestin-subterana, coordonata de acesta si de catre dispozitvele sale operational-relationale extinse, din mediile socio-politice interne judetene si national-regionale, cu extinse implicatii si efecte internationale, in planurile politicilor economice nationale, in relatiile internationale si in formulele aferente relatiilor bilaterale ale Romaniei, conditionand, influentand si implicand, prin presiuni asa-zise de aliniere la normele de legalitate, actiuni savarsite in actul de inspectie specializat, pe linie de control a sistemelor de protectie a sistemelor de mediu inconjurator.
Actiunile directorului Diaconu Florin au, la baza, in principal, scenarii de constrangere si santaj, prin impunerea adoptarii unor masuri si solutii, de catre agentii economici care fac obiectul actelor de control al inspectorilor APM Prahova si Garda de Mediu Prahova, fapte care exced nivelelor de acte penale, fiind savarsite prin incalcarea legislatiei penale in sectorul economic, dar si acte si fapte prev de disp Legii 51/1991 si ale caror efecte imediate, au fost resimtite la avansate dimensiuni diplomatice si care au avut si au, in continuare, consecinte deosebit de grave, in planurile reprezentate de promovarea intereselor nationale, in cadrul formulelor transantionale ale sistemelor de aliante multinationale, ale programelor UE si cele ale strategiilor si actiunilor mutale si comunitar-europene si transatlantice, pe linie de protectie a mediului.
Legaturi suspecte, cu reprezentantii conducerilor firmelor Pikanore SRL, cu sediul si punctul de lucru din satul Negoiesti, comuna Brazi, Judetul Prahova, str. Piatra Craiului, nr.13: fratii Alexandru si Cristian ALEXANDRU, propietari hotelului cu acelasi nume, achizitionat in sistem subteran, fara proceduri de fiscalizare si declaratii reale, in procesul de vanzare-cumparare, al carui fosti propietari (Constantin Vlad & Moise Adrian, cunoscuti drept Somerul si Narcis) au facut obiectul unor dosare penale in domeniul economic.
Legaturi: politistii si sefi din IPJ Pahova, DGIPI/SIPI (ex U.M 0962), ulterior DGA-Constantin Ispas, Saghel Emanuel, Adrian Radulescu, Vidrasc Claudiu Dragos, Simona Vidrasc, Ion Tudose zis „Pictorul”- administrator al societatii Prunus SRL, persoana care i-a oferit fostului sef SRI Prahova, Col Marin Constantin, disimulat, printr-un cvasi-imprumut si prin livrari succesive, sub forma unor transe, mai multe sume de bani, pentru achzitiile reprezentate de o casa in mun. Ploiesti si o vila pe raza comunei Cornu, Judetul Prahova, cu acordul si sub incuviintarea unei persoane cu inalt rang politic.
Complicitatea acoperirii unor pseudo servicii ecologice si de mediu, derulate si prin firma fratilor Alexandru si Cristian Alexandru, alaturi de administratorul Prunus, se inscrie pe linia legaturilor si faptelor suspecte ale directorului APM Prahova si corespund, intrutotul, unor scheme si scenarii de alocare si cheltuire a unor sume, in ianuarie 2020, pentru recentele vizite in SUA, ale echipei alaturi de care s-a deplasat, in interes personal, actualul director al agentiei, Florin Diaconu.
Similar, acesta acopera, santajeaza si impune solutii companiilor multinationale care s-au constituit in cartelui investitorilor strategici, in sectorul energetic al Romaniei, respectiv companiile Rompetrol, LukOil, OMV Petrom, diverse si diferite autoritati, entitati, firme si societati locale, nationale si, in special, internationale.
Cazuistica institutiilor abilitate, cu competenta extinsa pe linia documentarii aspectelor de incalcare a legii, confirma si extinde numerooase spete & cazuri si dosare, prin care intreaga sa activitate profesionala, calitatea si competenta extinsa a echipei infractionale DIACONU este aservita, integral si intrutotul, unor interese diferite de cele aferente strategiilor, normelor, procedurilor si strategiilor agentiei, ale ministerului de resort, ale compartimentelor ministeriale de dezvoltare, economie, finante etc, afectand grav, din pozitia detinuta, relatiile la vaf, ale reprezentatilor Romaniei cu firmele, companiile si entitatile guvernamentale din Federatia Rusa, Austria, Kazakhstan, Germania, Franta, Italia etc.
Relatia sa speciala cu firma WOMA ECOSERV CONSTRUCT SRL, cu sediul si punct de lucru in satul Tatarani, comuna Barcanesti, Judetul Prahova, condusa de Ninel Alexandru, beneficiar al serviciilor oferite de directorul APM Prahova, FLORIN DIACONU in ceea ce priveste acoperirea unor activitati neconforme si ilegale, derulate in zona statiei CFU Ghighiu, alaturi de liderii locali interlopi (Comorod Florin, zis CORSICANUL si grupul organizat coordonat de firmele apartinand lui Gheorghe Gelu Chealfa Cheptanus, patronul grupului de Firme ECO PETROLEUM, Metal Bacau etc, principal jucator, cu rol esential, in operatiunile de comert ilegal cu petrol si produse derivate, prin proiectele RAFO si Carom Onesti, Judetul Bacau).
Din aceasta perspectiva, DIACONU FLORIN este aservit si pus in dependenata total, de grupurile in cauza.
Cazuistica existenta releva, in sistem continuu, diversitatea mijloacelor, metodelor si procedeelor operate de grupul DIACONU, liderul acestei structuri clandestine fiind pus, ireversivbl, in dependenta, de capii lumii interlope prahovene si central-bucurestene, implicatiile actiunilor savarsite de Diaconu Florin, incluzand si spectrul politic, la varf, prin cooptarea ministrilor, secretarilor de stat si directorilor din Ministerul Mediului, A.N.P.M., Garda de Mediu, partide politice, firme, companii si formatiuni politice.
Relevante, pe linia in cauza, sunt cazurile Gratiela Leocadia Gavrilescu, fost viceprimar al mun. Ploiesti, (documentata complex, fost ministru al mediului, deputat, legatura a Col Nicu Zecheru-sef SIC si a sotiei acestuia, de asemenea, ofiter superior de politie), consilierul judetean Toma Pintoiu (de asemenea, implementat de Gavrilescu L.G. si cu sprijin din partea directorului A.P.M. Prahova, Florin Diaconu, legatura sa speciala, sa acceada intr-o pozitie superior-manageriala in cadrul Conpet S.A. Ploiesti, ulterior indepartat din functie de sef de departament Guvernanta Corporativa, Comunicare si Relatii Publice).
TOMA PINTOIU este semnalat si prin legaturi suspecte cu tatal unui inalt personaj politic, caruia ii furniza, integral, drepturile salariale lunare, oferite prin derularea contractului cu Conpet S.A., primind, in schimb, sprijin politic local si acoperire in actiunile sale ilegale, fiind tolerat si protejat, „in ORB”, la un inalt nivel de referinta si pentru un interval semnificativ, nedefinit.
Spectrul de infractiuni este definit si reprezentat de urmatoarele actiuni:
Suspendarea AIM nr. PH-9/08.07.2015, in beneficiul Rompetrol Rafinare S.A., punct de lucru Rafinaria VEGA Ploiesti
Prevederile unei notificari abuzive, la indrumarea si sub indemnul lui Toma Pintoiu, nr. 109/22/08.2019, revizuita, in data de 12.07.2019, in vederea reevaluarii situatiei privitoare la „Verificarea conformarii”, de catre Serviciul Comisaruiatul Judetean Prahova, inainte de scadenta/expirarea termenului impus;
Ticluirea unor corespondente oficiale tip raspunns, la adresa APM Prahova, ca RASPUNS, nr. 19530/20.11. 2019, ref la Compliance-ul Rompetrol Rafinare S.A. VEGA Ploiesti si aplicarea „Suspendarii – Suspendarii”, prin asa-zisa INCETARE A APLICABILITATII.


Dezinformarea mass-media, locala si centrala, scrisa si audio vizuala (Coresp. Nr. 9414/20.07.2016, prin plasare de subversiuni si informatii trunchiate, referitoare la cazurile statia de epurare Corlatesti, Firma GentOil si activitatile ilegale ale acestei structuri protejate de FLORIN DIACONU si care a generat accidente de mediu, urmare a unor serii extinse si ample de poluari accidentale, in sediile apartinand fostei infrastructuri si amplasamentelor rafinariei ASTRA etc.
Acoperirea indelungata si continua a actiunilor Ecomaster Servicii Ecologice, in depozitul neconform, existent si care functioneaza ilegal, in satul Targsoru Nou, comuna Aricestii Rahtivani, Judetul Prahova.
Permiterea, acoperirea protejata si disimulata si incurajarea comiterii de catastrofe de mediu, desi, in ultimii trei ani, la sediul APM Prahova, nu a fost depus, vreun dosar nou, pentru obtinere autorizatie de mediu, pentru depozit deseuri periculoase etc.
Cazul FLAMINIA – NU a luat masuri referitor la intrarea, in Judetul Prahova, a unor cantitati de deseuri periculoase, de pe nava Flaminia si a acoperit operatiunea in speta, situatie intens monitorizata de autoritatile guvernamentale din Germania.
Florin Diaconu procedeaza similar, in coautorat, cu fosta sa colega de la APM Prahova, Gabriela Munteanu, in prezent comisar-sef al Garzii de Mediu Prahova, protejand, in mod sistematic grupurile conduse, la varf, de conducerile Ecomaster Servicii Ecologice si Oildepol Service Constanta, cei doi avand la baza relatiile profesionale indelungate de-a lungul stagiilor efectuate in cadrul agentiei prahovene, in calitate de fosti colegi de serviciu.
In prezent, ce doi continua sa acopere situatii reprezentate de poluari accidentale si catastrofele ecologice, generate de activitatile celor doua firme constantene:


Batalul nr.18 este atestat, in documente, inclusiv la APM Prahova, cat si la agentia nationala (ANPM), ca fiind ecologizat. In realitate, batalul prezinta, in prezent, dupa plata serviciilor ecologice, de catre beneficiarul Rompetrol VEGA, catre prestatorul de servicii care ar fi trebuit, conform obligatiilor contractelor, sa implementeze, solutia moderna de curatare si ecologizare, un volum de aproximativ 22.000 tone gudron acid.
Situatia se datoreste, intrutotul, tratarii necorespunzatoare, de catre angajatii Ecomaster Servicii Ecologice, care au incalcat prev si disp legale si obligatiile contractuale, dar si a conditiile si obligatiile stipulate prin acordul de mediu nr.1/2015, in beneficiul VEGA Rompetrol.
Incalcand, cu buna stiinta, legea, dupa escavarea gudronului si tratarea neconforma, reprezentantii conducerilor Ecomaster si Rompetrol VEGA, Robert Janau-project manager, Felicia Andrei-responsabil mediu (HSEQ), Corina Rugina (HSEQ) etc, au convenit sa ascunda adevarul, sa dezinformeze atat autoritatile, cat si beneficiarul Rompetrol, dispunand escavarea unui strat de aproximativ 1,5 m grosime, in raport cu suprafata si nivelul solului, fara un proiect tehnic care sa ateste solutia in speta si, de asemenea, fara a fi avut si a avea, in continuare, acordul APM Prahova si al Garzii de Mediu, conform legislatiei in vigoare. Catastrofa ecologica a fost initiata si provocata la nivelul lunilor septembrie – noiembrie 2019, interval in care s-a derulat interventia ilegala in sarcina acestei firme nespecializate constantene.
Escavatia a fost efectuata la o diferenta de adancime de cca 40 cm de primul nivel al panzei de apa freatica, care a fost contaminata si compromisa din punctul de vedere al continutului si calitatii, definitiv. Astfel a fost distrus acviferul aferent zonei din imediata vecinatate locuibila, care include ansamblurile de case ai caror locatari nu mai pot beneficia de rezerva-resursa de apa potabila. Zona include si strada Poienitei, din mun. Ploiesti, care sistematic este indundata si poluata prin fluxurile rafinariei VEGA, prin deversarile in paraul Dambu, ale carui maluri si capacitate hidraulica nu permit ca emisarul sa preia apele industriale deversate, ale rafinariei, in special, pe timpul ploilor etc.
In plus, cu complicitatea, prin participare directa, directorul APM Prahova, Florin Diaconu si comisarul-sef al Garzii de Mediu Pahova, Gabriela Munteanu, au protejat persoane si operatiuni ilegale, prin care volumul de reziduu periculos de genul pamant escavat, a fost amestecat cu asa-zisul gudron tratat si, pentru a musamaliza, ascunde si pentru a acoperi dezastrul, care include si imposibilitatea de a mai accesa, vreodata, aceasta resursa de ape, au procedat la emiterea unei decizii, prin care au dispus montarea unei geo-membrane, de foarte proasta calitate si care, efectiv, nu are nicio utilitate. Astfel, APM Prahova si Garda de Mediu Prahova sunt complicii celor care au generat catastrofa, ticluind, impreuna cu acestia, o solutie netehnica si neecologica, pe care au girat-o si o gireaza in continuare, prin care vor sa ascunda, definitiv, ADEVARUL: CATASTROFA ECOLOGICA IN PRAHOVA!


O parte din gudronul amestecat cu solul deja infestat, a fost transportat, UNDE CREDETI? fara acordul autoritatilor, privind accesul, manipularea, incarcarea-descarcarea, dispunerea tratarea-neutralizarea, la rampa situata pe raza localitatii Aricestii Rahtivani, apartinand Ecomaster, fiind pur si simplu ascuns, prin ingropare, pe amplasamentele situate in zona/partea dreapta, care delimiteaza CELULA DE NEPERICULOASE.
Logistica in speta apartine Oil Depol Service Constanta.
Poza prezinta o conducta de legatura & aductiune intre batalurile 16 si 18 si atesta catastrofa ecologica declansata in Prahova, de firmele Ecomaster Servicii Ecologice Constanta si Oil Depol Service Constanta, ale caror conduceri sunt indestulate, continuu, prin aservirea-livrarea unor contracte speciale, de catre beneficiarii asa-ziselor solutii de ecologizare furnizate catre VEGA Rompetrol, care s-ar confrunta cu grave probleme de mediu, in Romania. In realitate, beneficiarul plateste mult si „accepta si asteapta” comision. Oare ce ar spune conducerile Kaz Munai Gaz si TRG din Astana, daca ar afla?


Asemenea practici de conlucrare, intre firmele perstatoare speciale, romanesti, si beneficiar, se deruleaza si pe platforma industriala apartinand Petrobrazi. Chiar in perimetrul Rafinariei Petrom OMV. Oare ce parere au reprezentantii din Bucuresti, ai Petrom si OMV, sau conducerea OMV Schwechat Viena? Este vorba de Petrom PETROBRAZI, firma Oil Depol si echipa formata de Ana Tudor-sef HSEQ, Gabriela Iordache-reprezentant HSEQ, Adrian Mincu-director rafinarie, la dispozitia carora, cu acordul deplin si discret al acestora si sub indrumarea si controlul lor, se transporta, fara autorizatii, volume de deseuri industriale periculoase, cu impact, ireversibil, a mediului inconjurator, afectand flora, fauna, echilbrul ecosistemelor si, in general, calitatea vietii noastre, dupa care BOMBELE ECOLOGICE, unde credeti ca sunt transporate si dispuse, prin amestecare si ascundere?

Tot la rampa de la Aricestii Rahtivani, ca acolo merge si nu poate controla nimeni, in afara de legaturile din agentiile guvernamentale romanesti, convoaiele fiind asigurate, neverificate nici la plecare, nici pe timpul transporturilor si nici la sosirea la destinatia mentionata.

Toate aceste actiuni sunt acoperite, asigurate si securizate de Florin Diaconu si Gabriela Munteanu care, niciodata, sub nicio forma si in nicio imprejurare, nu au sesizat institutiile abilitate, nu au informat institutiile competente in adoptarea de masuri de prevenire si stopare a accidentelor de mediu si de diminuare a efectelor acestor catastrofe ecologice care se deruleaza, de atata timp, in judetul Prahova, si nu se mai opresc. Oare ce primesc acesti inalti functionari, in schimbul serviciilor lor, pe cine acopera, protejeaza, pentru cine, de fapt, ei lucreaza, in beneficuiul si in dezavantajul cui? De ce avantaje ar putea, acestia, beneficia.

De ce oare Diaconu Florin si Munteanu Gabriela sunt investiti, in inaltele lor functii de catre autoritatile romane? Pai nu sa vegheze la starea generala de santatae a populatiei, sa previna si sa preintampine, prin instrumente legale, aceste situatii de mediu? Oare nu din aceste considerente care rezida din atributele lor profesionale, acestia sunt retribuiti? Raspunsuri pe care cititorii si le pot da, singuri.
Ca o noutate, exista si o structura de comanda a acestui grup organizat, care securizeaza operatiunile secrete si clandestine de circulatie a capitalurilor fiscalizate doar in mica parte, aferente contractelor, prin care se produc accidente si catastrofe ecologice, pentru a fi platite, contractual, deci achitate si incasate „gras”, de prestatorii Ecomaster si Oil Depol si care se bazeaza pe sprijnul si intelegerea beneficiarilor, reprezentati angajati VEGA-Rompetrol si Petrom. Acestia sunt ofiterul constantean Danut Florescu si Radu Merla, sotul Anei Merla, din cadrul Primariei Constanta, membru marcand al filialei judetene PSD Constanta si apropiat al clanului Mazare Radu, aflat, in prezent, in executarea unei pedepse.
Toate aceste ilegalitati, care genereaza, continuu, accidente si poluari si, in special, aceste catastrofe care ne distrug noua si copiiilor nostri sanatatea, care ne afecteaza, considerabil, vietile, se desfasoara in Romania, in Judetul Prahova si autoritatile se fac ca nu observa, ca nu stiu, inchid ochii, iar comisarul-sef al Garzii de Mediu, Gabriela Munteanu si Florin Diaconu, directorul APM Prahova, consultandu-se cu protectorii din umbra si din imediata vecinatate prahoveana, ofera, la randul lor, sisteme de protectii avansate, infractorilor, asigurand perpetuarea activitatilor ilegale-ecologice, subrezind bugetele unor institutii de stat si companii, tolerand si asigurand frontul de afaceri, la inalte standarde si nivele ‚ecologice’, pentru Oil Depoil si Ecomaster si care, indestulate, initiaza, genereaza, intretin si perpetueaza catastrofe ecologice, pentru care exista justificare de necesitate a aplicarii oportune si operative, de solutii de criza a mediului inconjurator, implementate si bine platite, pe baza de contracte si prin care statul gireaza, la nivele acestor functionari de inalt rang in cadrul APM Prahova si Garzii de Mediu Prahova, Florin Diaconu si Gabriela Munteanu.
Motto: „Lunga si puternica este prietenia directorilor romani, avuta cu managerii conationali si straini, ai companiilor internationale de petrol, care „investesc” si opereaza in Romania”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here