Elena, ”lesa” pusă de Coldea lui Predoiu!

0
274

(Preluare National – Catalin Tache):
”Coldea moare, dar nu se predă” titram pe 1 decembrie. Atunci când după ce serviciile îi ”puseseră pătura în cap” prezidențiabilului Dan Barna, ”lumea bună” a clasei politice și a sistemului deopotrivă deschidea șampania pentru a celebra înfrîngerea generalului care s-a aflat la butoanele operative ale Serviciului Român de Informații timp de un deceniu. Și tot atunci avertizam că doar adevărații cunoscători ai sistemului, precum oamenii din umbra președintelui se tem din ce în ce mai mult de imprevizibilul comportament de ”animal rănit” al generalului Coldea, cel care astfel putea deveni un adversar mai de temut decât oricînd.
Si iată că nici nu au trecut bine Sărbătorile de iarnă și la vârful Partidului Social Democrat deja se vorbește pe șleau și se fac acuze publice cu privire la ”decapările” ordonate printre liderii social-democrați de către Florian Coldea. Asta în timp ce și liderii PNL-ului recunosc, unul câte unul, influența aceluiași Florian Coldea în viața internă a partidului, cel puțin cu privire la falsificarea unor sondaje de opinie. Însă adevărata mare lovitură – una cu mantă, ce-i drept, dar care cu cu atât mai mult ar trebui să-i pună pe mulți pe gânduri- se pare că generalul Coldea ar fi dat-o chiar la Ministerul Justiției. Acolo unde ”ministrul sistemului” s-ar fi trezit pe cap- nici el nu știe bine cum! – cu un veritabil ”superviser” în persoana noului secretar general, Elena Petrașcu. Cea care, prin fișa postului a devenit astfel automat omul fără de care nu mișcă nicio ”hârtie” în circuitul ministerului și fără de care se spune deja că nici măcar Cătălin Predoiu nu mișcă în front. Iar dacă deja unii inițiați ai sistemului râd – deși nu este râsul lor! – că generalul Coldea i–a pus astfel ”lesă” lui Predoiu se datorează poate și faptului că Elena Petrașcu a urmat Colegiul Național de Informații, Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” și Colegiul Național de Apărare.
Dar mai ales faptului că în vremurile de aur ale ”protocoalelor” și nu numai, aceasta era privită cu respect și teamă deopotrivă în instituțiile unde a ocupat poziții cheie drept una dintre ”rotițele” incredibilei rețele interministeriale create se spune de către chiar generalul Coldea personal…
De la Bechtel la Gruia Stoica
Imediat după preluarea portofoliului Transporturilor, fostul lider pesedist Dan Șova a și fost propulsat în fruntea ”listei scurte” a DNA, mai ales după ce prima sa grijă a fost să se înconjoare atunci cu consilieri precum trio-ul George Buruiană, Bogdan Donciu și Elena Petrașcu. Cei despre care dezvăluiam, încă din 24 martie 2014, că se regăsesc într-un raport informativ ca și ”echipa de șoc care conduce de facto ministerul. Buruiană este nimeni altul decât fostul director al CFR Marfă care a dezertat de la MT și a fugit în slujba lui Gruia Stoica, de văzut dacă și cu tot cu cele mai avantajoase contracte pe care le-ar fi mutat de la stat la privat, după care miliardarul din Toflea l-a pus șef la SERVTRANS. Un alt consilier personal recuperat de Dan Șova este Bogdan Donciu, cel care după ce a fost considerat unul dintre principalii vinovați pentru producerea accidentului aviatic din Munții Apuseni și a fost zburat din fruntea ROMATSA a fost așezat la butoanele subterane ale Transporturilor.
Însă regia scenariului jucat acum de Dan Șova , după cum reiese din raportul secret intrat în posesia noastră este semnată de Elena Petrașcu, misteriosul secretar general care ar face jocurile la Transporturi. Și asupra căreia ar plana inclusiv suspiciunea că ar fi una dintre persoanele care ar ști unde se află contractul original cu Bechtel, cel dat pierdut de către Dan Șova. Cel a cărui mamă vitregă, Ana Diculescu Șova, membră a unei celebre case de avocatură s-ar afla în strânse legături de prietenie cu aceeași Elena Petrașcu” dezvăluiam încă de acum șase ani despre ”eminența cenușie” a Ministerului Transporturilor. O Elena Petrașcu care încă din anul 2001, când Adrian Năstase și Miron Mitrea au semnat ”buclucașul” contract cu compania americană Bechtel era directorul general al Direcției Juridice din minister. Astfel că fără avizul său nu s-ar fi putut semna contractul. Oricum, de atunci Elena Petrașcu a rămas pe poziție și în mandatul lui Dan Șova, și al lui Lucian Șova, dar și al interimatului Rovanei Plumb. Iar după căderea guvernării pesediste a fost ”recuperată” și adusă din nou secretar general, dar de această dată la la Ministerul Justiției condus de … liberalul Cătălin Predoiu!
De la DNA la Parchetul Sectorului 1
De-a lungul vremii, Elena Petrașcu a mai fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale, secretar general la Transporturi și la Ministerul Mediului și Pădurilor, președintele Consiliului de Adminsitrație al CN TAROM și CN APC SA sau director la conducerea Companiei Naționale ”Poșta Română” SA. Însă în timp ce DNA luase drept ”țintă vie” conducerea managerială a echipei lui Dan Șova de la Ministerul Transporturilor, procurorii anticorupție s-au aruncat și asupra speței privind ”neexecutarea garanției de 10 milioane de euro împotriva lui Gruia Stoica”. Însă procurorii DNA nu au reușit să rețină ”intenția neglijenței în serviciu” și dosarul ar fi ajuns la structurile ”inferioare”, SICE Sector 1 și Parchetul Judecătoriei Sector 1.
Mutarea din 4 februarie
Totuși, spre stupefacția multora, Cătălin Predoiu a făcut o mutare-șoc în plină guvernare liberală, astfel că începând cu data de 4 februarie, Elena Petrașcu a ajuns secretarul general al Ministerului Justiției. Fiind astfel ”recuperată” după îndeplinirea aceleiași funcții la Transporturi, în mandatele miniștrilor pesediști Dan Șova, Lucian Șova sau Rovana Plumb. Ceea ce nu face decât să ”legendeze” și mai mult această poziționare strategică… Numai că, în timp ce unii deja au intrat în panică la gândul că Florian Coldea își pregătește ”revenirea în afaceri”, alți inițiați ai sistemului au ajuns să se întrebe dacă nu cumva alții vor să scoată ”castanele fierbinți” ale Justiției pe seama generalului tercut în rezervă și care ar fi astfel ținut” viu” de noii băieți deștepți ai sistemului doar pentru a i se pune în spate toate ”cîmpurile tactice”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here