Anunț oficial: Dacia electrică, lansată în 2021

0
124

Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe piață în 2021-2022 și va fi o mașină mică, de oraș, a anunțat grupului francez Renault.

Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe piață în 2021-2022 și va fi o mașină mică, de oraș, Lansarea este menționată într-un anunț oficial al Grupului Renault, informează HotNews.

Modelul Dacia electric va fi cel mai probabil bazat pe versiunea electrică a lui Renault Twingo, numită Twingo Z.E., programată spre lansare în 2020 (o nouă generație). Cel mai probabil acest model Dacia Z.E. va fi prezentat la final de 2021, iar comercializarea efectivă va demara în 2022.

Specificații tehnice pentru Dacia electrică nu sunt încă disponibile oficial. Dar specialiștii se așteaptă  la un motor electric de 80 CP, alimentat de o baterie litiu-ion cu o capacitate netă de 35 kWh și conectivitate la stații de încărcare prin porturi Type 2 (până la 22 kW) și CCS (până la 50 kW).

Sunt șanse mici ca bateria să fie răcită activ, cu lichid, ceea ce înseamnă că performanțele de încărcare rapidă își vor putea atinge potențialul maxim în ocazii mai rare, mai precizează aceeași publicație.

Standardul de garanție așteptat este de 8 ani sau 160.000 km pentru baterie și motor, acestea fiind intervalele preponderente folosite de toată industria auto când vine vorba despre garanția mașinilor electrice.

Un preț minim  ar putea fi în jurul a 17.000 Euro cu tot cu TVA sau chiar  15.000 Euro, dacă Renault va decide să folosească o baterie mai mică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here