Protocol de tratament a infectiei cu virusul SARS-Cov-2/O.M.S a trasat sarcini stricte Romaniei

0
118

Expresia „aflarea în treabă la români” îi aparţine lui Petre Ţuţea. Am auzit-o la începutul anilor ’90 într-un interviu pe care i l-a acordat domnului Liiceanu. Bătrînul lucid a intuit una dintre problemele neamului românesc. Ne place să ne băgăm în orice este, ori inevitabil va deveni inutil şi să atingem nivelul maxim de incompetenţă în problemele demult abordate si rezolvate de altii, ori in chestiuni periferice, neesentiale, fara vreo valoare in economia intregului, ba mai mult, pe care dorim să le probăm cu fapta cel mai puţin.

„Aflarea în treabă” nu este totuna cu treaba însăşi. Aflarea în treabă este periferică şi exterioară lucrării în sine, de exemplu, in cazul care va urma, exterioara managementului propriu-zis, concret, gestionarii efective si eficiente a problematicii unitatii.
Aflare în treabă s-a extins de o vreme încoace, mai precis de cand nu mai este ministru şi peste traseista Gartiela Leocadia Gavrilescu.
Metaforic vorbind, unii care n-au săpat niciodată şanţul ne ţin teoria lopeţii „inima lui Stalin” (numai cei care au fost pe şantier înţeleg conceptul) şi a tîrnăcopului cu coada scurtă.
Deputatul Grațiela Leocadia Gavrilescu anunța mai devreme că situația este gravă în multe domenii de activitate direct implicate în lupta împotriva noului tip de coronavirus.
”Astăzi, premierul, ministrul Vela și ministrul Costache merg la Cotroceni să îl informeze pe președinte în legătură cu evoluția epidemiei…
Sper, chiar sper din tot sufletul ca reprezentanții guvernului să fie sinceri și, mai întâi de toate, să fie ei înșiși informați corect.
Situația este DRAMATICĂ: polițiștii și jandarmii nu au echipamente de protecție personală. În instituțiile publice nu se asigură materiale de protecție și dezinfecție. În spitale, medicii și asistentele intră în izolare pe capete…
Chiar dacă s-au promis telemunca, decalarea programului de lucru și rezolvarea online a problemelor curente, acest lucru încă nu se realizează așa cum ar trebui!
Nu sunt suficiente mijloacele prin care să monitorizăm persoanele aflate în izolare (72.000!) și carantină (5.000!)…
Nu vedem fermitate și celeritate în sancționarea celor care nu respectă ordonanța militară dar vedem mult, mult tupeu din partea celor care o încalcă!
Așteptăm soluții și fermitate în aplicarea lor!
Nu vrem să ajungem în situația Italiei!”, susține Grațiela Gavrilescu pe pagina ei de Facebook.
Colosal este mesajul primarului Eugen David catre traseista Grațiela Leocadia Gavrilescu in urma aberatiilor postate de aceasta pe reteaua de socializare:
„#Stai in casa tu si haita ta si vom avea bani de masti si de tratament”. Colosal. Probabil primarul se refera la caracatita pe care o coordoneaza traseista privind mafia gunoaielor si la tunurile date de aceasta grupare de criminalitate economico-finaniciara organizata. (Paul D.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here