Grupul Renault a anunțat pierderi record în primul semestru

0
118

Grupul Renault, cel mai mare investitor din România, a anunțat, joi, o pierdere record de 7,3 miliarde de euro, în primul semestru al anului. Chiar dacă scăderea era previzibilă, în contextul prăbușirii vânzărilor, rezultatele extrem de slabe ale partenerului Nissan au făcut ca amploarea pierderilor să depășească așteptările, potrivit Bloomberg. 

Din cele 7,3 miliade de euro pierdere, partea atibuită celor de la Nissan este de circa 4,8 miliarde, adică aprope dublu față de pierderile raportate de Renault.

Pe perioada crizei provocate de pandemie, vânzările Renault au scăzut cu mai mult de o treime, mai ales în perioada în care fabricile și showroomurile au fost închise, din cauza restricțiilor epidemiologice.

„Chiar dacă ne confrunăm cu această problemă, acesta nu este sfârşitul. Am încredere că această companie deţine toate instrumentele necesare pentru a îşi reveni”, a declarat noul CEO al Renault, Luca de Meo.

Șefii companiei au ezitat să facă estimări privind evoluția până la finalul anului, în contextul în care criza COVID pare să se accentueze. Grupul și-a anunțat însă intenția de a reduce cu aproape 15.000 numărul de posturi la nivel global și reducerea cu circa o cincime a producției, astfel încât să-și scadă costurile cu peste 2 miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

Renault este cel mai mare investitor din România, deţinând Automobile Dacia, cea mai mare companie auto din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here